10 January 2012

Langsir baru dah siap!!! Konsep English Style lah sangat......haha....

Assalamualaikum....

Update pasal rumah baru lagiiii.....harap korang tak jemu la ye.....

Itu hari kan dah tempah langsir kat nilai 3.....siap 3 jam je....ramai yang request suruh aku tayang langsir aku tu....jadi, meh sini aku tayang.....(kalau takde orang request pun aku tetap gak tayang...kekeke)

Sebenarnya susah gak nak cari langsir yang berkenan di hati aku.....dah la takde pengalaman.....nampak macam semuanya tak lawa.....kalau nampak yang lawa, mahal lak....rasa macam dah nak putus asa dah sampailah aku jumpa satu kedai yang jual kain corak English style....gila terpikat kot....dah la murah...RM5.90 semeter....

Terus bagitahu hubby nak kain tuh.....dia pun bagi green light je....yesss....kedai tu tak bagi amik gambar...jadinya aku tak nak la promote kedai dia...hahaha....

 sliding door.....English style lah sangat.....aku pakai rel besi biasa je....

Langsir kat sliding door aku buat tinggi sampai siling supaya konon-konon boleh nampak effect rumah nampak tinggi la sikit.....tak tahu la betul ke tak teori aku nih.....yang pasti, jenuh gak nak mendongak tengok langsir masa nak pasang ari tu.....


ni lak day curtain.....kena ada day curtain sebab rumah aku ni facing rumah orang......yang kelakarnya, hubby aku ingat day curtain ni pasang kat belah depan....adoi...patut la dia blur-blur bila aku cakap pasal day curtain nih.....


ni la kejenya bila mama nak amik gambar.....


Masa kat nilai 3 tu, nampak banyak sangat carpet yang lawa-lawa.....geram tengok....tapi, tak boleh beli sebab adam alergik habuk....dalam tak boleh beli pun sempat gak la tanya harga.....fuh, mahal gak rege carpet ni.....hmmm....


jadinya, aku beli tikar buluh je.....
untuk nak matching dengan langsir, aku beli tikar buluh bunga-bunga jugak.....
English style la sangatttt....tak kisah la orang dah berzaman pakai tikar ni pun.....


yang penting adam lena je tidur beralaskan tikar ni.....hehe....


Bila dah ada langsir macam ni, mula la fikir nak deco rumah gaya English style lak......bestnya!!!

38 org syg adam:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai pow suka english style
lepas ni wall cat color merah baru malatop gituew

ajumohit said...

Samalah concept kita aanie, suke kan bila bab2 nak deco2 ni, suke tgk lgsir baru aanie ni, cat Umah kaler ijau pon cantik kan ngeeee

Myra Jay said...

Cantik langsir baru :)

Bila ada rumah sendiri sonok deco2 kan :)

Tp duit kena penuh poket la baru dapat buat ikut idaman hati :)

Lin Azlina said...

bestnya ada umah sendiri..teringin nk ada jugak pastu deko2..

kaklong said...

klu nk english style pergi jer kat vantage...
cantk2 kannnn

ctiza said...

english style best. ceria!

p/s: bantal cenonet love shape tu sama ngan kita punyer la awak..heheheh

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

cantik langir! ai like!!!
tikar buluh pun ok what,
senang nk sapu kalo tumpah ape².. heheheh

Qhaifa Nur said...

suka juga english style...nampak ceria rumah...

bila duduk rumah baru banyak lagi yang nak ditambah..bestnya

MyeAqma said...

untungla... huhuhu umah kita tade pape pn.. T_T
nk beli umah gak lah! pinjam duit! :p

fieda said...

wah..ctk la tu aanie..

d_LA said...

dah alang2 wat langsir english style bek mu teruskan dgn english style sume tp jgn byk sgt, phm2la bunga kalo byk2 sgt boleh pening kot..hehe..

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

merah ang ang ek? hehe...x garang ke nanti?

aanie said...

@ajumohit

itu la..tengah pk gak nak cat kaler hijau....tp masalahnya sy x minat hijau....wakaka....

aanie said...

@Myra Jay

itu sudah semestinya la....tp xpe, kumpul sikit-sikit...tp risau gak, kalau kumpul sikit-sikit, nanti belum complete dah boring...huwaaaa....

aanie said...

@Lin Azlina

sy doakan lin ada rumah sendiri nanti....:)

aanie said...

@kaklong

vantage set pinggan mangkuk tu ke kaklong? ke ada kedai nama vantage....huwaaa...x tahu...

aanie said...

@ctiza

best kan english style....:)

hehe..itu la bantal busuk adam....hahaha....

aanie said...

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥

a'ah....senang keje...x yah nak pk nak vacum ke apa...

aanie said...

@Qhaifa Nur

itu la..duit mengalir macam air je rasanya ni...

aanie said...

@MyeAqma

xpe mai..umah sewa x hias pun xpe...dah beli umah sendiri, baru hias cun2...
pinjam duit ngn bank la...hahaha....

aanie said...

@fieda

hehe..thanx....ok jer kan?

aanie said...

@d_LA

itu pun kena ikut kemampuan poket gak nak buat english style ni....

langsir tu aku dah pilih yg paling sikit bunga tau...aku tgk yg lain2 crowded gile bunga dia..dah la bunga besar2..pening aku tgk....

noor said...

wow english style gitu....tikar buluh sng kan klau tumpah apa2 lap ajer

Amy Syaquena said...

amy sangat suka english style..nanti leh kongsi2 k..

eB ezrin said...

alamak, mmg kena la... suker3 :)

LYAfrina said...

comel sgt langsir tu.. simple

aanie said...

@noor

a'ah, ari tu adam dah muntah atas tikar tu.....kalo carpet, nangis mama dia ni...

aanie said...

@Amy Syaquena

boleh, insya-Allah....:)

aanie said...

@eB ezrin

hehehe...bila nak dtg tengok live ni?

aanie said...

@LYAfrina

a'ah, simple je....lenkali la buat ada scallop pulak...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

gaya adam tido tu sebijik mcm zikry..terkekek kikiki


x cat rumah ke aanie?

wan nurul hezrina said...

betul tuh anne..adam kan ada eczema kesian kalau pasang karpet..mmg tak sesuai banyak habuk..kalau tikar mcm2 senang lagipun nak bersihkan=)

lawo langsir2..pasnie boleh deco2 beli kat ikea barang2 berunsurkan english style=)

wahida said...

aku pulak tak berapa minat ngan english style..lebih minat pada konsep moden kontemporari..tapi bila tgk orang pakai english style ni sgt la cantiknya...

sahromnasrudin said...

cantikla langsir tue..kne dgn warba cat uma awak...mmg match sungguh :-)

Izan Ishak said...

cantiklah langsir tu aanie... senang juga kan beli then tunggu 3 jam terus boleh balik n pasang...

lepas ni haruslah beli deco2 english style pulak...

Salina@IbuAqil said...

Cantik!! Cantik!! Suker!! Lembut je warnanya.. ;)

cikpuanhady said...

wahh..comey..comey.. i loike..

Cik Rose Cute said...

cantik...berangan jugak nak beli langsir stail english...belum kesampaian lagi....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby