29 March 2013

Make-up box/Kotak Mekap

Hari ni nak tunjuk susun atur dalam make-up box aku.....sebelum ni aku just letak mekap aku dalam bakul plastik biasa je....tapi, aku rimas sebab selalu berhabuk....

Jadi, aku beli box yang bertutup.....



 kotak comel ni aku beli kat Kaison.....
kalau yang ni harga dia RM5.90 je....
banyak giler kotak-kotak dia.....
pilih je yang mana berkenan...nak kecik,  nak besar.....
corak pun macam-macam corak.....
aku pilih corak mak-mak je.....hehe...



bahagian dalam......




bila dah diisi dengan barang-barang mekap....
untuk tak nak bagi bersepah, aku letak bekas-bekas kecil untuk letak barang-barang kecil macam lipstik, lipglos, eye shadow, brush dan sebagainya.....




disebabkan botol-botol ni besar lagi tinggi, maka dia telah dipulaukan kena letak dalam bekas lain.......sebab kalau tak, nanti box tu tak leh tutup....huhuhu....






15 org syg adam:

syawalsimpsons said...

wahhh nampak kemas letak dalam tu kan

Siti Asiah said...

barula tersusun rapi yea...lagi bersemangat nak bermakeup & tambah brg make up...hihi

Cho Zila said...

best gak kaisonni..
nampak lebih kemas dan penting tak berhabukakn..

faraherda.razalan said...

Sy klu masuk kaison, gile!!! Hahahaha!

~MommyAida~ said...

cantik kotak tu..murah pulak tu arga dia kan...haih..nak cari gak la satu..dah menyampah tengok meja solek bersepah..hihihi

Liza said...

Dah kemas. Liza pakai letak atas wall rack je, beli kt ikae tu. mmg berabuk. Huhu..

wan nurul hezrina abd halim said...

KENAPA TOMATO ADA DALAM TUH?HEHEHE

keta mati kat highway bentong..mmg sadis

aanie said...

@faraherda.razalan

sama la ngan saya...mmg gile!!!

JaSSNaNi said...

uihhhh.. banyak nye alat peribadi dik.. jeles hakakkkk tau.. :P
sob sob sob.. kesian diri sendiri ni..

Aju Mohit said...

nampak lebih kemaslah aanie, hmm janganlah pulau yg tinggi tu terasa aiii, hahahahah apa motif ek? muhahahaha

iduraz said...

salam kenal..bagus gak ada kotak camni..senang brang tk bersepah kan

aanie said...

@wan nurul hezrina abd halim

hehe..itu masker...namanya tomatox...kehkeh....

aanie said...

@JaSSNaNi

banyak..tp ada yg x pakai pun...mcm eyeshadow tu...bknnya pakai pun...x sempat dah...huhu....

aanie said...

@Aju Mohit

haha..sape suruh tinggi...kan dah kena pulau...hehe...

haha...xde la...kalo org tinggi2 xpe...cunnn...

Qhaifa Nur said...

mudah cari lepas ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby