22 September 2010

Macam nak pengsan.....

Huh, baru balik dari g cucuk adam kat Klinik Kesihatan......ramai giler orang macam nak pengsan rasanya tunggu turn....kerusi pun tak cukup, sampai ada yg pregnant n ada anak kecik pun tak dapat duduk....siap ada yg bantai bersila kat lantai lah....

Aku sampai sana kul 8.30 pagi, tapi kena panggil kul 11 lebih.....menyampah tul.....dah tu kena refer doktor dulu baru g cucuk sebab badan adam ada bintik2 merah berair....so, aku mintak la refer doktor....last2 dekat kul 1 gak baru sampai opis....rasa macam dah tobat nak g sana lagi....pasni nak mintak g klinik panel je lah....tak larat nak tunggu turn sampai berjam2...buang masa den sajork....dah la arini keje...nasib baik bos tak masuk opis pagi....

Adam lak teruja sangat tengok orang ramai sampai lupa nak minum susu tak mintak susu....kekeke.....masa aku kuar minum jap baru dia merengek nak susu.....lepas minum susu terus tertido....puas kejut suruh dia bangun sebab dah nak sampai turn nak kena cucuk tapi xnak bangun2....apa lagi, time kena cucuk tu nangis la....huhu....tapi kejap je nangis, terkejut kot....

Sekarang adam dah masuk 6 bulan, so nurse tu suruh bagi makan....aku memang dah bagi makan, tapi nestum je....nurse tu suggest bagi bubur nasi....dia kata aku kira ok la sebab still bf baby sampai 6 bln, tapi failed lak sebab bagi nestum...huhu.....aku memang nak buat bubur nasi, tapi tak berkesempatan lagi.....aritu dah try, tapi macam x jadi bubur je....aku tengok pun tak lalu.....huhu....


Lepas balik tu terus anta adam kat nurseri n aku pun balik opis....kesian gak kat dia kena tinggal kat nurseri lepas kena cucuk, tapi nak buat cmne....hope dia ok la....adam kan good boy....aummmm.....

0 org syg adam:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby