07 September 2010

Mood balik kampung

Harini last aku keje...mlm ni bertolak ke umah MIL, esok pepagi lagi pas subuh bertolak blk kampung.....yeay!!! agak2 dah setahun kot aku x balik....skrg ni duk teringat kat kampung je...macam dah xde mood nak buat keje.......dah masuk mood raya......sangat2 kepingin mau makan mak masak, murtabak best tu, sira pisang yg nenek buat, nekbat, dan bermacam2 lagi.....nyum3...(tu mknn time bln pose)....time raya lak makanan yg wajib ada kat umah aku ialah bihun goreng (tiap2 thn mesti mak aku buat..sejak dari aku kecik lagi smpi la skrg...xpenah miss...), satay home-made (pagi2 lagi bz duk bakar satay).....

Tahun ni rasa macam best skit sebab semua balik....kami 4 beradik memang blk....pastu makcik2 aku (yg lebih kurang sebaya aku gak) pun balik gak.....boleh bayangkan kemeriahannya....lagi tambah meriah dgn kehadiran orang baru dalam hidup kitorang.....sure ma ngan abah aku bertambah hepi....

Semalam dah siap2 packing baju2 aku....baju2 adam hari ahad lagi dah siap....balik nanti tunggu nak kumpulkan satu tempat, tengok brape byk brg nak bwk balik....sure penuh bonet dengan baju aku 1 beg besar, baju incik suami 1 beg kecik sudah, baju adam 1 bakul, susu ngan air panas 1 bakul, makanan (utk org x puasa....hehe), dan yg paling besar kena angkut skali buai si kecik tu...muat ke x xtau la kete comel aku tu....

Ok lah nak jenguk pantry jap....daaaa....

0 org syg adam:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby