21 February 2011

Beli baju baby GAP murah!!!!

Baru-baru ni aku g pasar malam....
Macam biasa untuk beli makanan dinner dan supper (encek hubby)....
Sambil tu nak usha baju baby....hehe...

Since baju-baju baby ni dah dijual kat kedai-kedai dan pasar malam, jadi dah kurang la skit aku meroyan shopping online....
Sebab kadang-kadang boleh dapat harga yang murah kat luar....
Tapiii, kadang-kadang ada gak kedai yang jual sama harga dengan online (harga termasuk postage)...
Malah ada jugak yang jual lebih mahal dari online...

Actually, setiap kali g pasar malam mesti nak menyinggah kat kedai jual baju baby ni.....
Sebab aku sangat-sangat la berkenan dengan baby GAP pyjamas tu.....
Tapi selalu tak sempat beli sebab cuaca sekarang tak menentu.....
Kadang-kadang dalam panas tu tiba-tiba je hujan...
Maunya lari macam lipas kudung g kat kete....

Tapi hari tu tak kira....walau hujan ribut sekalipun, aku tetap nak beli gak....
Lagipun aku sorang je yang turun....
Adam duk dalam kete dengan abahnya.....

Jadi, di kesempatan tu aku grab la terus....:)
Lagi-lagi harganya memang murah habis.....
Antara baju-baju yang aku beli...

GAP pyjamas idaman aku ni harganya RM20 je.....ingat nak beli banyak skit, tapi tak de size....tu pun aku terbeli size besar untuk adam....ngeh3....


GAP 3 pcs ni pun RM20 je....murah gilerrr....kalau online lebih mahal ni...tapi hari tu aku jumpa kat pasar malam mana ntah dia jual RM35......fuhh, mark up lebih tu....


Carter's Jumper ni RM20 jugak...suka gak baju ni sebab ala-ala player basketball gitewww...

Total semua ni RM60....aku try la mintak kurang sebab kononnya first customer....

Aku: Kak, tak leh kurang ke??first customer ni....
Peniaga: Tak leh dik....akak dah bagi murah ni...biasa akak jual RM23 sepasang....tapi sebab adik pelanggan pertama, akak bagi RM20....
Aku: oooo..ye ke kak...ok la, berapa semuanya? (buat-buat tanya la konon)
Peniaga: A'ah dik....RM50.....
Aku: ????????? (biar betul akak ni kira...tadi kata tak leh kurang, tapi ni dah kurang seploh hengget dah ni..)
Peniaga: (Terdiam jap....maybe dia terfikir dia salah kira kot terus panggil husband dia...)

Last-last husband dia kasi RM55 kat aku....hehe...
Balik dari pasar malam senyum sampai ke telinga sebab dapat beli baju dengan harga murah....


P/s: Teringin nak beli jersey team Malaysia lak..tapi takut kain dia panas lak...tak sesuai dengan adam...

18 org syg adam:

Zur@ZaRi said...

murah tue annie..
pasar malam maner nie?

setakat ni zura tak penah jumper lagi pasar malam yg ader jual murah cenggini.. biler jumper pun harga lebey kurang jer..

Jom Join: "Posing With Ur Love One - Giveaway"

Rugi tak beli?: "Tikar Getah Kanak-Kanak"

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

memang murah ler......
tu ar...gap pyjama cantik2 kan...
kat sini takde plak jual kat pasar malam...kalau tak sure, zana pun memborong sama....lagipun rasa mcm cuter je anak2 pakai gap pyjamas nie...stylo gitew...

JaSSNaNi said...

ehehehe.. best nye.. murah kiranya tu... 55 je.. :)

akak suka tengok pyjamas tu.. cantek and suke ladybird.. from kecil2 dulu akak suka ladybird.. :) ahahaha... suka tangkap ladybird kat pokok2 rumput.. wakakakakak.. menggamit nostalgia lama lak.. :)

aanie said...

@Zur@ZaRi

pasar malam tmn dato harun...hehe...

aanie said...

@zAnNa@mAMaBaTriCE

hehe..tu la..cute sgt..skrg ni dah byk jual kat pasar malam...uptown pun ada..cuma mahal ngn murah je...

aanie said...

@JaSSNaNi

hehe...sy lak x berani tangkap ladybird...geliii...hehe...tapi suka tengok....cute..

sahromnasrudin said...

wow..memang murah betul..nnti aku serbu heheheee

ajumohit said...

ala jelesnya, ngape pasar malam umah saya xde mcm tu?? hehehe..
kt Plaza GM pon x dpt mcm tu...

aanie said...

@sahromnasrudin

jom serbu laju-laju..hehe...

aanie said...

@ajumohit

aju dok mana? aik, GM plaza pun mahal gak ek?org kata kat situ murah2 sebab blh beli borong...

Ila said...

murah tu..leh serbu nanti..hehehe

:: Zanna :: said...

seronoknya adam nnti boleh pakai baju GAP.. :)

Anonymous said...

saya ada jual baju baju branded kanak2 n baby..brand polo,burberry,GAP,NEXT,GUESS,Boleh dtg ke UPTOWN kajang,jalan reko.Harga saya lebih murah berbanding org lain..
TQ

Anonymous said...

cube tgk brg2 baby dekat sassybabyshoppe.blogspot.com...baju pyjama gap harga rm19 je...murah2 juga barang dkt blog ni

Smiley Baby Shop said...

Barangan Baby Dengan Harga Murah Sila ke Blog Kami @ "Smiley Baby Shop"

Koleksi Sinar Suria said...

MURAH! DRESS POLKADOT UNTUK BABY 1 YEARS UNTIL 6 YEARS . CANTIK DAN SELESA .
http://koleksisinarsuria.blogspot.com/2012/03/add-caption-1yr-6yrs-rm-45each.html

zakiah said...

wahh bj ladybird tu rm20 sm ngan harga borong. blog baru http://cheeryummi.blogspot.com/ ada opening promotion produk shaklee.

cheeryummi said...

wow murah2..

opening promotion produk shaklee kat http://cheeryummi.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby