18 February 2011

Tutorial: Cara buat 3 column footer

Assalamualaikum....

First time nak buat tutorial ni....tutorial ni zanna yang request...entah betul entah tak aku buat ni...hahaha...
Dia tanya macam mana nak buat footer yang macam kat bawah tu.....sebab nampak lebih kemas...hehe..ye ke soalan tu zanna??

3 column footer....

STEP 1: Macam biasa g kat  1) DESIGN -------> 2) TEMPLATE DESIGNER



STEP 2: Bila keluar macam ni, g kat 1) LAYOUT ------> 2) kat footer layout tu pilih la yang 3 column tu....


SELAMAT MENCUBA!!!!! ececeh.....:)


P/s: Yang ni ke zanna??

4 org syg adam:

sahromnasrudin said...

kne save dulu kat notepad tak?? takut hilang semua gadjet atau cacamarba jadinya huhuhhh

:: Zanna :: said...

btol la ni tp nape step 2 tu zanna nya blank erk x boleh nk pilih mn2 pun...huhu~~ btol2 mmg nmpk kemas jer.. thanx buat tuto.. :)

d_LA said...

thanx babe..npk lbh kemas kan buat camtu..nak buat gak la..hehe

cikpuanhady said...

bukan bermakna ada sidebar kat belah kiri, blog jadi berat..banyak faktor gak..tp kalau aanie ubah sidebar ke belah kanan, akan lagi cepat loadingnya dari skang ni..itu aje..tapi loading skang ni ok dah..kalau nak lagi pantas aje..ngee..

Jom skodeng :Notre Belle Histoire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby