28 December 2011

Jalan-jalan cari langsir kat Nagoya dan Nilai 3

Assalamualaikum.....

Aku sebenarnya takde pengalaman langsung bab-bab menempah langsir mahupun membeli langsir yang dah siap dijahit.....rumah sewa dulu pun pakai langsir ehsan dari mak mertua je....tak kisah pun pintu langsir lain, tingkap langsir lain...janji hado....kekeke.....rumah mak aku kat kampung lagiiii la....dah bertahun tak berlangsir.....abang aku nak kawin baru mak aku pasang langsir...bayangkan la....

Setelah dirisik-risik, ramai yang kata langsir kat nagoya murah dan ada khidmat tempahan....jadi, dengan berbekalkan ukuran yang kami dah ukur sendiri, sabtu lepas kami ke Nagoya jalan TAR...kat situ upah jahit RM7 sekeping untuk tingkap biasa......sliding door lak diorang ambil RM9 sekeping.....aku tak tahu nak cakap murah ke tak sebab first time kan.....

Bila difikir-fikir balik, kami tak jadi amik.....lenkali....uhuk...try survey kedai lain lak....


Then, ahad lepas kami ke Nilai 3!!!! saje survey kat sana lak....sambil tu boleh la jenjalan sekali...lagipun hari ahad takde buat apa pun....kekeke....

Menarik gak shopping kat sini sebab tak penat jalan kaki....cuma penat naik turun kete je.....sebab kami singgah kedai ke kedai naik kete je.....jumpa je kedai langsir, singgah...nampak je diskaun 80%, singgah.....camtu la sampai la jumpa satu kedai ni jual langsir yang aku naaaaaakkkkkk!!! ha, kau....bukan main panjang lagi nak tuuu....

Rata-rata semua kedai kat nilai 3 tu ambil upah jahit RM8 sekeping termasuk sliding door.....mahal singgit dari nagoya......tapi kat sini tempahan hanya dalam masa 1-2 jam je.....kalau nagoya ari tu dia cakap 3 minggu baru siap....kalau memang dah ada langsir, maybe tak kisah sangat kalau lambat pun.....tapi kami ni takde langsir lagi....

Jadi, kami amik la langsir kat situ....terpaksa la tunggu 3 jam lebih sebab ramai yang tempah kat kedai tu....bosan gilerr sebab tak tahu nak pegi mana....kejap pegi minum.....pas tu bawak adam g main kat taman....pas tu azan asar, lepak surau jap...pas tu sambung lagi main kat taman...pas tu g minum lagi....sampai la cukup 3 jam kami tak tahu arah tujuan.....haha....


layan adam main benda alah ni......






Selain dari langsir, ada 1 lagi barang kami beli.....barang tu matching la dengan konsep langsir aku...weeeeee, i loikee....nasib hubby aku layan je konsep yang aku nak ni.....belasah je la labuuu.....

Nak tahu konsep apa? tunggu next entri.....dah panjang sangat dah entri ni.....(next entri bukan bermakna entri esok, tapi mungkin lusa, mungkin minggu depan atau 2 minggu depan.....hehe)

32 org syg adam:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nnt letak ekk nk tgk langir uols tue
sure cantek...
umah tema color apa???

syawalsimpsons said...

alahai adam semakin cumillll la..suke3...mmg k-pop ni

Salina@IbuAqil said...

Amboi2!!!! Adam, puting x lepas.. Hik3!!!!

Izan Ishak said...

izan pun tak pernah ada pengalaman tempah2 langsir ni. selalu mak je yg jahitkan. takde langsir ropol2 pun...

fiza said...

Nak tgk langsir.

Tak der pengalaman gak beli/tempah langsir. Beli langsir dah siap jer.

adyna said...

sama la kite langsir amik yang mak punya jer... bile tempah sendiri br tau.. dah lama xp nilai 3 nie..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon nnt nk beli langsir kat nagoyalah..sbb tingkat atas takda berlangsir lagi hukhuk..


eh nnt tayanglah rupa langsir tu ya..teringin nk tgk :)

ariana said...

mmg murah langsir kat Nilai, tp tak tau lah ok ke tak langsir yg diorang buat dlm masa dua tiga jam tu..sbb akak pernah beli yg dah siap je..

ajumohit said...

Aanie, Aju pernah tempah Kat nilai 3 Dan Nagoya, bagi Aju Nagoya pilihan cantik2 Dan Harga semeter ok dgn upah murah singgit Dari nilai 3, Kat nilai 3 sejam je dh siap kan, Kat Nagoya dlm 2 mggu, so far prefer Kat Nagoya sebab dkt ngan Umah Dan rambang mata tgk corak2 dia

fieda said...

uiyyooo..ensem la adam ni..btul2 kenan k-pop ni..

sahromnasrudin said...

uma sy dgn nilai tak la dekat ..jauh gak..tp msih dlm N9 hihihihhhhhh

e.l.i.s.s.m.i.e said...

org ckp kat nilai tu cepat siap tapi ada yang kedai jahit cincai nasib la. hr tu ok ke semua langsir nya? tunjuk la :) me pun first time hr tu, tempat kat jakel sbb nak eyelet punya utk sliding.

MamaEma said...

murah langsir kat sana?..langsir ru,ah dah bertahun tak tukar..huhuhu

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

ok, nanti kita tepek kat blog ek....umah xde tema....tp dah pk tema yg berkenan...hehe..tunggguuuu....

aanie said...

@syawalsimpsons

hehe..thanx sue....perangai pun cumill gak tuu...huhu...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

em, camtu la dia...huhu..

aanie said...

@Izan Ishak

kalo mak boleh jahit, memang sy tempah kat mak je.....
langsir sy pun biasa jugak..xde ropol2..

aanie said...

@fiza

nanti kita upload ye....ikutkan mmg nak beli yg dah siap je...tp ukuran x sama lak...

aanie said...

@adyna

hehe...senangkan cilok mak punye...kekeke...

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

a'ah, sy pun pasni beli kat nagoya je kot...ni terpaksa beli kat nilai tu sb skrg xde langsir lagi....nak tunggu nagoya lama sgt...

aanie said...

@ariana

sy tempah yg biasa2 je kak...nampak cam ok la....

aanie said...

@ajumohit

xpe laa...kita dah ada pengalaman tempah kat nilai 3...nanti pasni try tempah kat nagoya lak...
utk langsir aanie, aritu dia ckp 3 minggu..maybe sebab buat utk 1 rumah kot..huhu...

aanie said...

@fieda

hehe..mekasih kak..:0)

Qhaifa Nur said...

jgn tak caya saya x pernah sampai lagi nilai 3 he..he..

MamaYatie said...

rasanya kat nilai 3 mmg ok reganya..abg saya dr Trg turun ke sana semata-matk nak beli & tempah langsir umah dia...hehee

aanie said...

@sahromnasrudin

tu la, kalau dekat, mmg sy dah singgah umah awk dah...hehe...

aanie said...

@e.l.i.s.s.m.i.e

ooo eyelet mana2 pun ada....
x tengok semua lagi...tengok yg sliding door diorg jahit ok...

aanie said...

@MamaEma

murah jugak...ada gak yg mahal..kena pandai pilih la...

aanie said...

@Qhaifa Nur

hehe..sy pun baru 2x...tu pun sesat lagi..haha..

aanie said...

@MamaYatie

hohoho..jauhnya jalan-jalan cari langsir....
tu la kan...tengok kedai sebenarnya..ada yg murah ada yg mahal...kena pandai pilih...

wan nurul hezrina said...

banyak lagi ker aanie persiapan decorate umah?

d_LA said...

lepak surau?haha, dasat mu..best rrr ade rmh..x sbr nt aku nk tgk rope rmh mu..msti syok sbb bleh hias ikut kepala sndiri..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby