01 October 2013

27 weeks

Sekarang ni punye entri semua pasal pregnancy....dulu masa zaman adam takde blog lagi.....so, takde la bercerita pasal pregnancy sangat.....dah hampir nak bersalin baru ada blog.....buat blog pun sebab seronok nak bercerita pasal kehadiran orang baru......kenangan terindah.....:)

So, tadi baru lepas check-up @ 27 weeks kat kkia......hari ni siap awal sangat.....pukul 10 pagi dah boleh balik.....hari ini dalam sejarah.....sebab biasanya aku pukul 12 baru siap semua....tadi orang tak ramai agaknya....aku pun sihat, takde masalah...so, tak payah jumpa doktor....

Tadi aku kena suntikan anti-tetanus.....baru aku tahu setiap kali mengandung memang kena suntikan ni....cuma bezanya kalau pregnant anak first je kena suntik 2x.....pregnant kali ke-2 dan seterusnya suntik sekali je la.....

Tadi nurse bagi appointment minum air gula minggu depan.....ingatkan dah selamat dah sebab masa first check-up dulu dah kena dah....sebab katanya berat aku naik banyak.....9kg.....huwaaaaa.....tak pasal-pasal kena minum lagi sekali.....tu la, sape suruh makan banyak....dalam masa seminggu ni kena kurangkan makan/minum manis la jawabnya....


3 org syg adam:

Kakzakie said...

Masa zaman kakak mengandung dulu tak ada minum-minum air gula pun. Tapi kakak tak pergi hospital kerajaan... semua kakak pergi swasta aje...

Qhaifa Nur said...

lega bila orang tak ramai aanie...
bab minum air gula...tak suka
take care...

*azni* said...

wah,cepatnye dah 27 weeks..azni masa anak 1st je kena minum air gula,masa ziyyad mujur tak kena..good luck aanie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby