18 October 2013

Salam Aidiladha

Aidiladha tahun ni aku beraya di kampung aku kat kelantan.....kebetulan taska adam tutup hari isnin dan rabu, maka aku pun terpaksa la bercuti jugak.....tapi best jugak sebab boleh balik kampung.....^_^

Tahun ni family aku takde yang buat korban sebab orang tua masing-masing sakit.....bak kata makcik aku la....setiap rumah (family kami) mesti ada orang sakit.....macam rumah aku, abah aku yang sakit.....rumah nenek aku, nenek aku yang sakit.....rumah makcik aku, makcik aku yang sakit.....jadi, raya tahun ni kami sambut sederhana je....

Walaupun tak korban, tapi mak aku beli gak daging dan perut lembu.....malam raya siap buat daging kerutuk, daging bakar, perut lembu asam.....perghh....tapi gambar takde la pulak....

Pagi raya tu pulak buat nasi dagang dengan gulai ayam....perghhh..... *lap air liur


P/s: Raya haji ni takde amik gambar la pulak waima gambar makanan pun takde mood nak amik....



5 org syg adam:

♥ ROS ♥ said...

Jgn sedih2 ye kak,, insyallah xde gmbr pun kita tetap meraikan di hati :)

JaSSNaNi said...

akak punya raya lagi suam2 kuku je.. tak kemana2 melainkan dok umah je.. takde sapa2 datang beraya.. so anak beranak je kami ber6 kat dalam umah.. gambar pun takde..

Nik Azidah said...

huhu bestnya dapat balik beraya kat kampung....sy jugak la berkampung kat KL...lepas tu sentap sbb mak masak best2 kat kampung hehe...

Aju Mohit said...

salam aidiladha aanie!! walau takde gambar tp dpt bayangkan hidangan marvellous tu

Myra Jay said...

Salam AidilAdha kak :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby