28 October 2013

Murtabak Raja @ Diraja dari Kelantan

Sebelum balik kampung raya haji aritu pesan kat adik suruh belikan Murtabak Raja @ Murtabak Diraja kat kelantan......tetiba terasa nak makan murtabak ni padahal sebelum ni tak penah try pun.....

Bayangkan kami orang kelantan sendiri pun tak tahu pasal murtabak raja ni.....ye la, murtabak yang biasa jual kat pasar pun dah sedap menjilat jari.....memang tak terfikir pun la nak cari murtabak yang lagi sedap.....kat kl tak yah cakap la...semua tak sedap....kehkeh...

Maka, dengan bersusah payah la adik aku bersama makcik aku mencari murtabak untuk mak buyung ni.....kihkih...kesian betul.....makcik aku siap pesan nanti jangan mengidam yang pelik-pelik, nanti susah nak cari....haha....



 Murtabak Raja punya kotak.....
Aku pun tak sure betul ke tak yang ni.....
Sebab bila aku google banyak je brand lain.....
Harganya RM18 sekotak.....




 Adik aku siap belikan 2 kotak besar lagi.....daging dan ayam.....
Penuh fridge letak dia je.....
Tak tau berapa bulan baru boleh habis ni.....
Kalau ada orang datang umah, aku hidang murtabak ni je la.......
Expired lambat lagi....tahun depan....




 Comel kan tangan model tu?? hehe...

Murtabak ni tebal giler.....
Memang tak habis makan sebijik tu.....
Tapi rasanya sedap......
Makan dengan pencicah yang dia bagi.....fuhhhh.....




Isi murtabak ni macam ada 3 layer......
Aku potong kepada 4 bahagian.......
Baru makan 1 bahagian.....
Itu pun dah kenyang giler.....


P/s: Sesape yang datang kelantan, sila la cari murtabak ni ye.....^_^


12 org syg adam:

syawalsimpsons said...

tak penah makan ni..mana nak cari kat sini2 ni

*azni* said...

lum penah makan lagi..klu balik kelate pun taktau mana nak carik..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

tak pernah jumpa pun yg frozen mcm nie...
mana nak cari kat sini

Kakzakie said...

Kakak selalu nampak dlm blog aje aanie. Nampak betul menggoda murtabak tebal dan banyak isi pulak tu..

♥ ROS ♥ said...

Seuap ker..?? Kikiki.. Ros balik mkn xla sesedap dijangka.. Baik murtbak biasa..opssss.... Ahahahah

Qhaifa Nur said...

pernah dengar pasai murtabak ni...
tebal juga aanie...

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Oishii sou
Meleleh ayaq lioq ai tgk
Khen senang if ader kt sini
X de la susah2 nk homemade hukhuk

faraherda.razalan said...

Awak, sy check up kat Klinik Taman Medan, bkn kat KJ. Heheheh...

Eh, murtabak ni kan ade jual ms bazar ramadhan kat KJ tu? Sy suke tp bile da abs bln posa, dah tak de sape yg sudi nak jual murtabak raja ni. Hehehehehe....

Kniedaz said...

besar n tebalnya...boleh jamu ramai orang tu...

~MommyAqilMedina~ said...

FUhh..memang tebal habisss..tak tau pulak Murtabak sekarang pon dah ade frozen kan..harga pon berbaloi dengan size..hihih

Aju Mohit said...

tebalnya murtabak ni aanie, puas mengadapnya ni, berbaloi dgn harganya tu ;)

AYuNG said...

mmg sedap gilos la murtabak nih...

t4etiba teringin lagi nak makan...


=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby