26 July 2012

Menu berbuka 2 hari berturut-turut

Juadah berbuka aku beli je kat Pasar Ramadhan dekat area ofis sebab kat area umah takde param ni....bulan puasa aku balik awal 15 minit.....4.45 dah keluar....

Lepas je punch terus ke param laju-laju sebab kena amik adam sebelum kul 5.30......lepas 5.30 dah dikira ot.....malas nak ot....bukan berkira apa, tapi aku tak suka amik adam lambat-lambat.....

Bayangkan la, aku ada masa lebih kurang 45 minit je untuk shopping plus minus cari parking, jammed dan sebagainya.....huhu..berpeluh jugak la.....balik umah confirm flat......sampaikan nak marah adam pun dah tak larat......serius!! *bagus jugak...tak elok marah-marah bulan puasa nih......

Disebabkan masa tak banyak, aku just beli je apa yang nampak dan terasa nak makan.....tak sempat nak pk sangat.....round pun separuh jalan je pastu patah balik.....

Makanya, 2 hari berturut-turut aku makan benda ni je la......


nasi kerabu takde ulam dan budu.......
 aku memang tak makan sayur, so tak letak la ulam.....
walaupun aku made in kelate, aku tak makan budu......hehe.....



.jalan depan sikit jumpa ayam percik.....yeay!!
tak senonoh gambar ada buluh lagi....^_^


Untuk adam lak aku beli laksam......tak sangka dia suka makan.....banyak lak tu dia makan...aku pun tak sempat try.....


 P/s: Takpe kot entri makan pagi-pagi.....bukannya ada orang nak datang baca punnnn....:(

18 org syg adam:

syawalsimpsons said...

ada je datang baca...mak jemah la...mak jemah mana boleh tak singgah kan....sedapnyer la adam makan laksam...sue baru teringat arini nak G param nak beli laksam sajo

Kakzakie said...

Ehh... semalam pun kakak buka nasi kerabu aanie. Beli juga (abanglah yg tukang beli).

Kakak org Johor tapi suka masakan Kelantan sebab tu selalu beli nasi kerabu dan laksam..

kakcik said...

Sehingga semalam, kakcik belum jejak kaki ke param lagi. Hari ini belum tahu! :)

ieedaz @ mama_isha said...

ayoo tetiba teringin nk mkn ayam percik plak..:)

♥ ROS ♥ said...

Sedapnyer nasi kerabu.. Ni terasa nak buat :p

Qhaifa Nur said...

sedap juga kalau dapat buka posa dgn ayam percik.....

eB said...

eB bkn klate tp suker budu. hik3

L said...

sedapnye.. huu. L makan kurma jek. alhamdulillah..

Myra Jay said...

Nasib baik semalam baru makan Nasi Kerabu, kalau tak, konpem terliur..heheee

Siti Asiah said...

nnt hbis pantang nk wat ns kerabu...huhu..sonok jerk tgk menu org berbuka...

Chuu Muqhlis said...

ler.. kak aanie org kelate rupenye., tp x makan budu? pelik2.. hehhe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ehh ada jela org dtg singgah pagi..11 lebih kira pagi kann ahakss


awat tak makan sayurr..kalau tak makan sayur jom minum Green Fitt ahakss

Huda said...

hehehe..nasi kerabu pun sedap makan tiap2 hari :)

Alin Marlini said...

kesian ainie..terkocoh2 ek...

kaklong said...

hantar taska,memang lah dia kira ot..cuba mcm kaklong ni,mengasuh..maknya balik cepat ke balik lambatttt ke byk tu jerlah bayaran nya...huhuhu!




guano mu nih..oghea kelate tok make budu...ngeh ngeh....

Syira said...

salam....

ayam percik tu menarik kalbu ;)

Aju Mohit said...

Merempit tetiap hari mmg memenatkan kan aanie, wah awal sampi umah ye, Aju 5.15 baru kat param hijihi

wan nurul hezrina said...

nasi kerabu mmg menu sihat n sedap=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby