27 February 2013

Apa??? Entri aku dicuri?? Plagiat?? Apa tu?

Blogger lain mungkin ramai dah penah kena.......tapi tak sangka jadi kat aku lak......blog picisan macam ni pun ada yang nak cilok???

Semalam masa tengah layan fb, ada orang share 1 link ni......pastu aku terrrrrbaca lak link dia tu....bila terrrbaca je 1,2 ayat tu, tetiba aku rasa macam penah ku jumpa, tapi di mana ya??? terus aku bukak link tu.....hoh?? 


link fb tersebut......
baca yang dalam kotak merah......
memang aku rasa macam kenal je ayat ni.......




Ok, compare kan dengan entri ni.....


 ayat yang sama seperti dalam entri ini.....




Dan juga yang ini.....

cilok 1 ayat dari entri ni.......


Sape tak kenal ayat sendiri kannnn....walauponnnn dia dah ubah sikit-sikit ayat tu.....part yang mengutuk takde pulak dia nak amik.....^_^

Aku bukan buat bisnes ni....apa yang aku tulis tu semuanya feedback aku yang aku nak share di blog.....jadi, tolong la jangan dibisneskan pulak ye....



P/s: Kot ye pun nak cilok, apa kata bagi backlink.....tak gitu????? chillll......


11 org syg adam:

Pen Biru said...

ek eleh..benda cni pun diorg nk ciplak..tulisla sendiri apa susah..haishhh

syawalsimpsons said...

tak patut ni..adoi...

Huda said...

ni kes malas nak tulis balikla ni..pakai copy paste je :)

Cho Zila said...

awatnyer teruk sesangat perangai manusiani.. entahler susah nak kata.. nak meniaga tapi tak nak usaha...

Qhaifa Nur said...

aanie..dia lupa nak minta izin dulu...kan dah kantoi ha..ha..

fieda said...

nk bisnes sgt tpi cilok org punya..

Aju Mohit said...

aanie sound je dia tu, kita penat taip dan kerah idea, senang2 diceduknya, nak senang tapi taknak bersusah dahulu kan

faraherda.razalan said...

Erk? Adehhh! Inilah cth org yg tak bt eksperiemtal. Then terus cilok experience org len. Ape tindakan seterusnya?

IntaNBerliaN said...

laaa boleh plak macam gitu... ambik ayat org utk bisnes

Fiza Rahman said...

Dah tak der idea nak karang ayat, tu yg cilok ayat org...cis...ada juga org mcm nih.

Izan Ishak said...

pelik sgt ada org yg suka suki cilok ayat2 utk bisnes sendiri. ada tu pulak yg sanggup amik gambar org lain tanpa kredit pun ye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby