07 May 2012

Picnic @ Hutan Lipur Lentang

Cuti 1 may lepas kami ke Hutan Lipur Lentang yang terletak di Bentong, Pahang......Lentang ni duk kat tepi Karak Highway tu je.....tiap kali balik kampung mesti lalu, tapi tak penah rasa nak singgah pun.....

Actually tak plan pun nak g sana.....asalnya hubby ajak balik bentong....tapi kebetulan lak pagi tu FIL cakap dia ada picnic kat Lentang tu.....so, apalagi? kitorang join sekaki la.....^_^

Aku tak buat preparation apa-apa pun.....ingat nak goreng keropok, tapi macam dah tak sempat......singgah lunch kat gombak je takut kat sana takde makanan.....



 aksi kami berfotogedik seketika.......


Kami sampai dah agak lewat sebab diorang dah habis main sukaneka pun......tapi tak kisah sangat sebab kami datang nak mandi je.....


adam ni jenis lambat panas.......tak biasa dengan orang....duk pandang keliling je....



agak ramai jugak yang berkelah kat situ ari tu.......


So, jom terjunnnnn!!!!


adam dan abah bersama sebahagian family besar kami......
gambar dengan kamera ni semua teruk.....tak tau apa masalah kamera ni....benciii!!! nak kamera baru....



 gliiran mama lak terjun......
time ni adam dah kesejukan dah.....
terketar-ketar duk peluk mama je....



 dah tak nak kena air.....kekeke.....



peace......saranghae!!!



 ok....jom lah kita naik.....sian adam.....



lepak-lepak tengok air.....


hahhh?? tengok apa tu?? melopong je mulut.......



 ada monyet? ke kera? ke beruk?? tengah lompat-lompat atas pokok......



hahaha....jatuhhh.....


 
expression muka yang sama??



dah, jommmm balik!!!
err, apsal aku nampak cam pendek ek?? - tak puas hati.....
hmm, okbai.....


P/s: Gambar-gambar di atas adalah dari 3 kamera yang berbeza....so, quality pun adalah berbeza.....kejap cerah, kejap gelap.....huhu.....:(

31 org syg adam:

Pretty Ryna said...

wah...bestnya adam mandi....

Aju Mohit said...

sabtu lepas ni balik pahang lalu sini, singgah breakfast kat makcik kedai depan sikit dari tmpt aanie mandi ni, seronok mandi sungai ekk.. hehehe

azam said...

wah,...seronok....air byk musim hujan ni.....

bestnyer

nur anis said...

dulu masa saya duduk pahang, selalu singgah sini bila nak balik kampung..tapi sekarang dah pindah kampung, tak pernah dah pergi sini..

kaklong said...

dah lama tak pergi lentang,kalau balik pahang pun kaklong lebih suka ikut jln n9...dokek sikit...heheheh!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

syoknyer boley berendam dalam air gituew...
cute nyer adam buat mulut mcm tue...gerammmmm

syawalsimpsons said...

tapi ekspresi muka adam mmg kelakar...

Kakzakie said...

Apa yg jatuh Adam? Siap ketawa besar dia...

Seronok ye aanie pergi berkeluarga ramai-ramai.

LYAfrina said...

woww..sonoknyer..dh lama x g kt air terjun ni.. ramainyer org bkelah ye..adam msti suka main air sjuk tu kan

MamaYatie said...

ooh..tak tau pun ada hutan lipur kat lentang tu..hari ni br tau..hubby anie org bentong yer?

p/s: hint nak suh order kamera baru la tur..huhu

sahromnasrudin said...

gambar keempat nampak kemeriahan suasana kat tempat berkelah ini...kemeriahan hidup dalam sebuah keluarga yang sangat harmoni

wan nurul hezrina said...

terasa kesejukan itew sampai ke tulang gigi..hahaha

adam ikut muka aanie kan=)

Nora Talib said...

bestnyer...

sissyira said...

salam

beshnya mandi sungai, lama x merasa ni ;)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

bestnya...lama tak mandi sungai...

aanie said...

@Pretty Ryna

best..tp dia sibuk nak naik sebab dah kesejukan yg amat...haha....

aanie said...

@Aju Mohit

ooo...yg ada 1 gerai depan tu ek?? kitorang minum2 kat situ sblm balik kl....

aanie said...

@azam

a'ah...best....:)

aanie said...

@nur anis

oo ye ke?? kitorang malas nak singgah sb confirm rasa nak mandi....leceh nak tukar2 baju...hehe....

aanie said...

@kaklong

eh, ada eh jln ikut n9? baru sy tahu....:)

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

hehe..berendam je la...nak swimming x reti...hahaha...

sy pun geram tgk.....hahaha....

aanie said...

@syawalsimpsons

haha, memang pun...dia suka buat muka pelik....

aanie said...

@Kakzakie

haha, sy pun xtau kak....

a'ah, sekali sekala buat camni best gak....

aanie said...

@LYAfrina

dia mmg suka pun....selalu duk sebut air...air....

aanie said...

@MamaYatie

ada....kat tepi highway tu je.....x perasan kot....

a'ah, org bentong....

hehe..tau xpe....nak dslr....:)

aanie said...

@sahromnasrudin

time kasih..:)

aanie said...

@wan nurul hezrina

tulang gigi?? hehe....

ye ke? tq...sukerrr....semua org ckp ikut abah dia......nurul je ckp mcm muka aanie.....hehe...

aanie said...

@Nora Talib

best!!

aanie said...

@sissyira

ye ke....sy pun....ni ada peluang, join je la....:)

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

best...air dia sejuk sgt.....:)

kaklong said...

kalau jem kat highway karak.lebih baik ikut n9...heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby