28 May 2012

Kejadian kali kedua

Dulu duduk kat rumah yang takde security Alhamdulillah tak penah jadi apa-apa kat kami.....cuma takut time diorang gaduh sesama diorang je.......tapi sekarang duduk kat rumah yang ada security 24 hours pun belum tentu selamat......

Sabtu lepas masa keluar tengahari tu aku nampak macam ada lubang kat belakang kete aku.....rupanya ada manusia yang dilaknat dah cungkil (korek) bonet kete aku....


kesan cungkil (korek) kat tempat kunci bonet......

Ini kali kedua kejadian ni berlaku.....first time kena aku ada cerita masa kat entri ni......sangat ralat bila benda ni jadi kat aku....sekarang ni nak jalan ke tempat parking pun dah takut......

Semoga Allah melindungi kami......


20 org syg adam:

LydSunshine said...

Dalam boot keta tu ada barang2 yg hilang tak? Pelik la pencuri2 ni. Seboleh2nya nak pecah masuk harta org.

Reena said...

kena lbih berhati2 ni kak...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

bahaya nyer..
bonet pn kena umpil gak, awak ada tinggal lappy ke dlm?
itula, sy salu pesan kt somi kl pi kl r else tlg hati2 tinggal brg..
bimbang ginila, brg tade, kete lak rosak..
kena beki, pakai $$$$ wooo... huhuuh

wan nurul hezrina said...

alamak ehh ada jer hantu2 ek?papepun hati2 taw.takut gakkan?

aanie said...

@LydSunshine

dlm tu xde pape pun.....sampah ada la....

aanie said...

@Reena

insya-Allah....
semoga Allah melindungi kami....

aanie said...

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥

mana ada pape dlm tu....lappy pun xde...
yg byk pun sampah sarap je....

Kakzakie said...

Aanie kena pastikan tak ada barang berharga dlm kereta masa tinggalkan di tempat parking. Sekarang org jahat semakin menjadi-jadilah aanie... dah tak kira waktu dan tempat, kakak pun takut.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

manusia makin jahat skrng kan
x blh beli keta mahai2 la gini
lg besaq keta nnt ckp lagik kaya

syawalsimpsons said...

alahai ciannyer..sabar la ye...sue pulok jadi takut..mmmmm

Qhaifa Nur said...

ada security pun tak selamat....
ni mesti kerja orang dalam kot...

kaklong said...

alamak..nanti pintu kereta pulak dia cungkil....seriau..!

LYAfrina said...

aduyai..bahayanyer..mmg skarang kt mana2 pon xde istilah slamat.. mmg kna sntiasa berhati-hati

Nora Talib said...

assalamualaikum. siannya..... sabar ye.

MamaYatie said...

uikss..kena hati2 pas ni..make sure time kat parking jgn berlama2an..

~♥ iella ♥~ said...

ala. segalanya tak selamat kan...?


http://fadthnwan.blogspot.com/

Cute Mum said...

kena lebih berhati-hati nie..
dah 2 kali jadi..
harap dijauhkan dari benda yang tak baik yer..

d_LA said...

hapedaaaa..sape punye keje la ni..kwn aku wiper belakang kene kebas..

Myra Jay said...

Aduuhhh!! sekali lagi jadi ek?? Geram tul...

Apa pekdah diorang curi ni kan..

Adylia Qarissa said...

dorang nie dah tak ada keje nak rosakkan harta orang.. nak dapat duit free bukan nak cari keje yang elok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby