21 May 2012

Kisah adam.....

Petang jumaat lepas hubby outstation....malam tu abang aku call suruh datang umah mak mertua dia esoknya sebab ada majlis akikah.....aku dah setuju dah nak datang.......tapi tiba-tiba malam tu aku perasan adam duk batuk-batuk.....makin lama makin kuat batuknya......aku dah tak sedap hati sebab nampak dia macam nak semput......terus aku bagi ubat batuk dan lelah.....

Tapi, batuk dia tak jugak ok....jantung dia makin laju.......semput....malam tu memang tak boleh tido.....aku dah tak tahu nak buat apa dah......dah la aku sorang-sorang.....Allah je yang tahu macam mana takutnya aku masa tu......


Lepas tu subuh-subuh lagi aku pegi kjmc.....tu je tempat yang paling dekat dan bukak 24jam yang boleh aku fikirkan buat masa tu....aku gagahkan jugak walaupun masa drive tu macam nak terlelap.....sampai sana doktor terus bagi nebulizer.....adam macam biasa la meraung-raung taknak.....

Lepas neb tu doktor cek balik semula.....aku nampak macam adam dah ok sikit.....

Dah makan ubat, adam tido balik....aku pun tido sama sebab dah penat dan ngantuk sangat......tengahari tu bila bangun nampak adam semput balik.....aku bawak adam pegi klinik yang biasa kami pegi lak......doktor bagi neb sekali lagi.....kali ni adam redha je kena neb...dah tak meraung lagi.....

Doktor cakap kalau malam ni tak ok lagi, kena bawak ke klinik lagi....amik neb....jangan bagi adam main sangat.....bagi ubat, suruh dia tido je....doktor nasihatkan aku jangan jump dari satu klinik ke satu klinik lain.....tak elok......kalau nak jump pun kena bawak ubat sekali......ye la, maybe ubat klinik-klinik ni tak sama kot......huhu....

Lepas kena neb kali kedua tu baru nampak adam macam lebih ok.....balik dari klinik, masa isi minyak adam mintak air....habis 2 botol air vitagen dia minum......maybe dia dah berselera balik.....lepas tu singgah mc d beli bubur.....alhamdulillah, adam dah berselera nak makan.....lega sikit hati ni.....

Semalam adam dah bertambah baik......bangun-bangun je mintak air....haus sangat kot......Alhamdulillah....syukur.....dah tak tahu berapa banyak air mata yang keluar.....susah rasanya takde suami saat-saat macam tu.....mungkin ada hikmah di sebalik dugaan ini.....


Tolong doakan adam sihat macam biasa........


sayang adammm.......


22 org syg adam:

syawalsimpsons said...

ala cian kat adam...adam kena kuat tau...cian mama, papa tak da kat sisi...dugaan tu...sabar ye....adam kuat...dier mesti cepat baik punyer...

doa2 jugak la syawal ok sepanjang akob tak da 3 hari ni kursus.ammminnnnn

Ila said...

alah,cian adam..cepat sihat yer..risau mama adam tu

Ijah EmoTemo said...

kesian nya adam.. cepat2 ok ye adam.. :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

get well soon adam
pity lil boy
mkn ubat na

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah, adam beransur pulih....
cepat sihat adam......

Kakzakie said...

Aanie... kakak doakan moga Adam terus sembuh... betul siapa tak bimbang apa lagi papanya tak ada. Jaga makan-minum Adam aanie... kena pantang sikit.

kaklong said...

nasib baik kita org pompuan ni ada yg tau bawak kereta sdri,kalau tak lgi parah,semua nak harap suami jer...


moga budak k-pop cepat sembuh...
amin..

aanie said...

dah bisik kat telinga adam semalam....cakap kat dia, adam kena kuat tau.....dia angguk je....

moga2 syawal ok nanti....

aanie said...

tq ila....

mmg risau....:(

aanie said...

tq ijah....aminnn..

aanie said...

tq ayu....
insyaAllah mkn ubat....

aanie said...

tq kak....:)

aanie said...

tq kakak...

mmg risau sgt kak.....xtau nak buat apa.....
insya-Allah pantang....

aanie said...

kalau ikutkan sy nak panggil ambulan je kaklong....

sy kena belajar berdikari skrg ni....kalau x nanti susah....lepas2 ni nak kena outstation lagi....

nur anis said...

adam..sihat cepat ye..risau mama adam tu...

IntaNBerliaN said...

kalau sy pun risau sm.. nangis gak sy pun... mg adam cpt2 sihat..

sk pic tu... sweet sgt..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

boleh bayangkan macam mana kerisauan awak..adam mmg ada lelah ya..semoga adam sihat selalu..cian adam..mujur ada ibu yg kuat :)

LYAfrina said...

alahai.moga adam cepat2 sihat yer...

::NureeN:: said...

moga adam cepat sembuh & sihat mcm biasa.. mmg risau bila anak x sihat tambah soami x der plak kan.. huhu

Aju Mohit said...

Siannya Adam!! Moga cepat sembuh ye, mmg x smpi hati tgk anak2 x sihat, bila dh bselera makan tu tandanya dh oklah tu kan aanie

fieda said...

adam...auntie2 kat sini semuanya nak adam lekas sembuh tau..

Pok Amai-Amai said...

Adam mmg ade lelah ye? Aydin pun ade tp mild je. Pnh neb sekali. Hopefully takde g pas ni. Sian Adam. Hopefully Adam lekas smbuh ye? LElah die tu la yg bt die bijak tau. PErcayalah...

=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby