15 May 2012

Ohh dapurku....kejadian yang tak diingini.....

Aku pasang kitchen cabinet bulan 2 tahun ni......tapi table top bulan 1....tapi yang menyedihkan tak sampai 3 bulan, tiles kat table top dah jatuh.....3 bulan je boleh tahan? bayangkan la, betapa sakitnya hati aku....

Kejadian ni berlaku masa aku buat housewarming dan besday adam ari tu......masa tu tengah sibuk-sibuk kat dapur......tapi nasib baik sebelum tiles tu jatuh, mak mertua aku dah perasan tiles tu macam nak jatuh.....nasib baik makcik aku (yang tengah masak) sempat pegang sebelum dia jatuh berkecai......


 hancur hatiku......mengenang dikau....
menjadi keping-keping.....lalala ~ ~

mula-mula sekeping je jatuh....yang tengah-tengah tu.......pastu aku try la cabut tiles yang belah kiri.....dengan kekuatan tangan comel aku ni senang giler tercabut.......lepas tu bila kontraktor tu datang, dia try cabut yang belah kiri tu lak.....pun senang tercabut......ni tampal pakai gam ke apa?



pandangan dari dekat.....


Bila call kontraktor yang buat table top ni dia cakap dia nak datang baiki......ok la kan....tapi, bercinta nak tunggu dia datang......nak siapkan umah orang lain la......pekerja takde la......cuti la......

Bila dah set time, katanya nak datang pagi....tapi dah tenghari pun belum sampai.....kebetulan ari tu aku cuti sebab kete rosak...aku call balik katanya lupa nak datang....bengong.......aku cakap kat dia....."nak datang ke tak? saya dah amik cuti ni arini...." pas tu dia kata "datang.....kul 2 la"......

Nasib baik bila dia sampai dia mintak maaf......tak de la aku rasa nak marah sangat....dia kata memang dia akan datang baiki.....kalau dah setahun pun jatuh lagi, dia tetap akan datang.....hmm, agak-agak aku nak percaya ke?? (nampak sangat tak bagus keje dia).....


36 org syg adam:

syawalsimpsons said...

tampal guna gam bebudak sekolah kot ni..kikikiki..alahai ciannyer..apo la kontraktor tu...sabo ye aanie

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

biasalah kontraktor nak lepas tangan la tu, maybe simen tak kuat kot...

Ijah EmoTemo said...

haiyoooo kesian nya!!

Izan Ishak said...

aduuhhh.. mmg hancur rasanya hati kalau benda gini jadi kat dapur izan. harap2nya janjinya tak palsu. duit kita dah kuar beribu2 tu...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tiles mmg snenag tercabut ker??? luka if jatuh ataih kaki ni....aku punya cabinet dapur semua buat from kayu...hadih dari company umah masa beli hari tue

budak penjara said...

ntah..orang laki x rasa pe2 pn ape yg terjadi pada dapur..yg tau..makan je..hehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

alamak boelh pulak mcm tue...geram betul....

MamaYatie said...

lor haii...buat keja ala kadar la tur..cess...ckp ngan dia, kalo tak dtg buat dlm masa terdekat saya canang nama awak satu malaya...hahaha (gurau jer..jgn buat yer...)

Cik Jannah said...

adoyyy mcm mana boleh jadi begitu?? dia tampal pakai gam kertas ke? kita plak yg geram menengoknyaa

fieda said...

tak kuat melekat..byk tgk kes gini..ada 2 org kawan dah kena mcm ni..

Kakzakie said...

Banyak kontraktor yg macam ini aanie. Usah kata kitchen kita yg tak besar mana. Lihatlah stadium pun boleh runtuh bumbung... itu berjuta tu aanie...

IntaNBerliaN said...

laaa xkuat dia tempek tu.. nanti bila dorg dtg baiki, gtau ckp "saya xnk jd mcm ni lg tau... buat elok2".. hihii

pndai lak sy ngajo.. kikikii

LYAfrina said...

alahai..tp mujur la kontraktor nk dtg smula tmpal tiles y ttanggal tu

Aju Mohit said...

Eiii geram dgr, masa nak pasang tu cepat kilat je dia dtg ye, bila Ada problem mcm2 alasan, sib bek dia dtg jugak, klu tak blacklist Nama dia Kat blog ni

kaklong said...

kerja acuh tak acuh..
kalau kaklong dah lama kena sembor kontraktor tu...
kalau buat promosi bkn main lagickpsemuanya boleh,ok..huh..
bila bab nak suruh baiki,kan main byk alasan...
puuiiii...!!

Chuu Muqhlis said...

alamak., tanggal suda..

aanie said...

@syawalsimpsons

a'ah, gam yang dua posen tu kot....hehe....

aanie said...

@Anje a.k.a Mama_Balqis

dia letak sikit je kot simen tu....

aanie said...

@Ijah EmoTemo

huhu..sedih....:(

aanie said...

@Izan Ishak

tu la....dah byk habis...tp diorang buat sambil lewa je....:(

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

senang kot tercabut kalau simen sikit....ntah la...

kayu tahan lama ke?

aanie said...

@budak penjara

tp kalau dah berhabis beribu kat dapur takkan x rasa pape jugak...

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

sy ni lagi geram...:(

aanie said...

@MamaYatie

dia dah datang baiki dah.....

tp kalau ikutkan mmg nak buat gitu pun...hahhahah....

aanie said...

@Cik Jannah

ntah la.....kot ye pun nak pakai gam, guna la gam gajah...kuat sikit kan?? hehe....

aanie said...

@fieda

ye ke? agaknya diorang ni sebenarnya x pandai sgt kot....setakat tau sikit2 dah cakap pandai.....huhu..geram je...

aanie said...

@Kakzakie

yg kes tu byk masuk poket sendiri kak....hehe....

aanie said...

@IntaNBerliaN

dia tempek gitu-gitu je kot..asal lekat...huhu....

dia dah dtg baiki dah....

aanie said...

@LYAfrina

a'ah, nasib baik dia dtg....lagipun baru je buat....melampau la kalau x dtg.....hehe...

aanie said...

@Aju Mohit

iye....aritu laju je dia dtg....bila jadi macam ni, tepon pun x angkat...sakit hati...

kalau dia x dtg, mmg heboh la kat blog mama adam ni....dah la ramai org search psl ni.....huhu.....

aanie said...

@kaklong

tu la, kita amik dia sb lebih murah, tp gini jadinya....

promosi kat blog kemain hebat keje dia..puiii...kekeke.....

aanie said...

@Chuu Muqhlis

huhu..:(

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

cis apa punya kontraktor dapor la..br 3 bulan dah jatuh..


apa kata tiles tu awak tampal kat lubang idong dia plak huhu

d_LA said...

aku rs dia guna gam cap 20sen je ni xpun pakai air lir..hampeh tol kerja..aku lak yg hangin..heheh

Myra Jay said...

Kalau Myra pun bengkek jugak nieh, dah ler kategori masih baru lg kan..

Ninna said...

Alamak.. Nngis tengok!! =_="

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby