27 December 2011

First time makan durian

Assalamualaikum.....

Minggu lepas adam muntah-muntah dan cirit-birit yang agak teruk juga.....makan muntah.....minum pun muntah....apa yang masuk perut semua reject......sampai dah kurus dah......kalau sebelum ni boleh nampak perut adam sedikit buncit, tapi ari tu flat terus.....boleh nampak la badan adam dah susut....doktor pun perasan....kesian tengok.....

Lepas beberapa hari adam macam tu, jumaat lepas aku lak yang kena.....muntah-muntah dan cirit-birit macam adam jugak....sakitnya....kita yang besar ni pun tak boleh tahan, tak tahu la adam macam mana....kesiannya....

Tapi alhamdulillah, lepas aku take over sakit adam tu (macam la sakit tu boleh take over kan), adam dah ok....bukan la terus baik, tapi dah kurang sikit la...dah tak muntah dah....tapi masih cirit....dia siap boleh ajuk lagi aku muntah....grrrrrrrrr....


Hari ahad tu kami pegi pasar malam, adam tunjuk buah durian.....dia teringin kot nak makan.....setahu kami, adam tak pernah makan durian lagi.....memandangkan aku pun teringin, beli je la.....lagipun kami dah berselera balik....


first time nak makan......



 nyum nyum nyum......



 ada hati nak bukak sendiri tu....dia belum tahu rasa duri durian tu.....








27 org syg adam:

azam said...

:) bestnyer.....jgn makan byk² nanti demam...hehehehe

syawalsimpsons said...

alamak...rambut adam ala2 k-pop sudah...k-pop makan durian...mmg anak jati kampung ni..

wan nurul hezrina said...

memang susah hatikan anak muntah2 n berak2 dalam satu masa yang sama?harap2 adam cepat pulih..mcm merah arituh keracunan makanan kat nursery=(

kasihibu said...

baru belajar makan durian ye..
tak oleh makan banyak nanti sakit perut macam abang ariq
panas agaknya.

ajumohit said...

alolo bestnya mkn deroyan ye adam, hati2 ye durian ni panas leh sebabkan cirit jugak tu..cantik umah adam, nnti close up kt kitchen cabinet tau hahahha

Ila said...

wah,berselera adam makan durian ek

Izan Ishak said...

sedapnya adam mam durian...mintak sikit bole?

Salina@IbuAqil said...

amboi!! pandainya dia mamam doyan.. nak cikit.. ;) get well soon ye dear..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mata sepek plak ngeee
my adam x pernah makan derian lagik
next year blh suruh dia try ngeee

fieda said...

ye la..sedap doyan tu...nak sikit...

wahida said...

mcm anak korea...geram aku tgk...

Kakzakie said...

Baru sembuh tu jgn makan banyak-banayk aanie... panas kan tapi macam kakak kalau jumpa durian mana nak pantang-pantang... ngap ajelah:)

eB ezrin said...

wah comelnyer aadam skarang. rambut panjang :)

aanie said...

@azam

dia mkn sikit je...byk main...hehe...

aanie said...

@syawalsimpsons

abahnya nak meng-k-pop-kan adam..hehe..

aanie said...

@wan nurul hezrina

alhamdulillah..adam dah ok....macam dah naik balik berat dia..hehe...

aanie said...

@kasihibu

a'ah, baru belajar....ingatkan dia x pandai makan..tp ini budak, belasah aje...hehe...

aanie said...

@ajumohit

tu la, risau jugak sb dia baru baik....tp xpe, dia x mkn byk...

kekeke....sempat lagi tu...kc tengah buat..tunggguuuu....

aanie said...

@Ila

nampak macam dia suka....tp yg pahit2 tu dia buang...hahaha....

aanie said...

@Izan Ishak

dah habis la auntie...kekeke....

aanie said...

@Salina@IbuAqil

tq dear...alhamdulillah....adam dah baik..:)

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

takpe, balik mesia kasi dia try...mesti dia suka...

aanie said...

@fieda

dah habis la auntie..hehe..:)

aanie said...

@wahida

dia reti cakap korea tau....kekeke....

aanie said...

@Kakzakie

mekasih kak...tu la...mana blh pantang2 kan...time sakit tu la teringin....huhu..tp xpe, kami makan sikit je....

sahromnasrudin said...

napa mamaadam tak buat bubur durian heheheeeee

zareliqa afiqa said...

Wahh,pandai adam makan durian. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby