02 December 2011

Lampu dan kipas

Assalamualaikum....

Semalam aku cuti sebab adam demam dan batuk pulok....pegi klinik nasib baik tak kena nebulizer...bergegar klinik kot kalau kena neb...tu pun doktor nak cek demam pun dah bergegar klinik dah....pas tu doktor sarankan aku beli mainan yang macam peralatan doktor tu bagi dia main-main supaya adam tak takut bila kena cek dengan doktor...huhu...nanti la cari....(sebelum ni adam ok je, tapi tak tahu nape dia nak mengamuk semalam....huhu)

Lepas makan ubat, nampak adam dah ok......adam ni walaupun demam, tapi tetap aktif gak....

Bila nampak adam ok, kami bercadang g beli lampu dan kipas...kebetulan lak hubby half day.....actually kami start survey lampu dan kipas ni sebelum dapat kunci lagi....tapi, survey je lah...kalau beli terus kang nak letak mana lak...

Tapi, sebab grill dah siap pasang semalam, kami pegi beli terus la....:)

Kat Puchong, ada satu kedai lampu yang murah...Houses Lightings.....

src: sini

Aku dah survey banyak tempat, rasanya kat sini la paling murah....sebab tu kot ramai giler orang shopping lampu kat sini (rupanya ada sorang member opis aku ni pun g shopping kat situ gak untuk rumah baru dia)....


Agak giler jugak la tengok lampu cun-cun ni....dah la murah...sampai teleng-teleng kepala asyik duk mendongak je.....tapi, tak beli pun lampu juntai-juntai ke lampu cun-cun.....hubby beli lampu kalimantan biasa jek (ari tu beria sangat tanya nak lampu mana....huhu).....maybe sebab dah borong kipas 5 bijik kot....

Kipas kat sini pun paling murah aku rasa.....tapi, member aku lak cakap kat nilai 3 boleh dapat lagi murah....hmm, tak koser la aku nak g nilai 3 tuh...


Excited semalam bila tengok grill dah siap pasang....dah amik gambar, tapi hubby tak bagi upload lagi..katanya tunggu siap semua dulu....huhu...apa pun tak boleh.....



27 org syg adam:

ajumohit said...

Hihi takpe bile rumah dah siap, buat apa pun buleh!!! Hahaha...aanie, Aju plak yg excited tetiba tak sbr nk tgk Umah aanie hihi

kaklong said...

dah murah kat sini,beli jer le...sama gak kalau nk pergi nilai3 tu nk duit minyak,duit tol..tu belom tengok barang2 lain,bujet mesti cukup kan?
hehehehhe!

azam said...

nice...byk habis nih..hehehhee

Huda said...

bestnye dh nak masuk rumah baru ye..lepas ni leh deco umah cantik2 kan :)

Izan Ishak said...

wahhh...exited shopping lampu ngan kipas ye aanie...

Qhaifa Nur said...

banyak design terbaru...pening nak pilih

MamaYatie said...

a'ah la aanie..hari tu adik ipar pun borong kat kedai ni gak utk umah baru dia...

Salina@IbuAqil said...

weeeeee bestnya.. nk msk omah baru.. ;)

Alin Marlini said...

selalu beli lampu kat Top Ten Puchong..murah jugak..adakah House of Lighting ni lagik murah?

aanie said...

@ajumohit

hahaha...mencik tau..apa pun tak bleh..

aju, tolong deko2 blh x? x reti la...huhu...

aanie said...

@kaklong

mmg bajet ni kaklong...hehe...

mmg sama pun kak...ari tu beli brg kawin kat sana same je regenya....buat ponek je...

aanie said...

@azam

hehe..banyak la jugak....tu pun beli lampu biasa je...

aanie said...

@Huda

hehe..harap-harapnya cantik la kan...tangan keras ni..haha...

aanie said...

@Izan Ishak

hehe...lepas ni macam2 lagi...sediakan aja ongkosnya....

aanie said...

@Qhaifa Nur

a'ah...tu yg last2 amik yg biasa jek..dah la bwk cash skit jek...hahaha..lenkali je lah...

aanie said...

@MamaYatie

ye ke...tu la memang ramai org borong kat sini...siap ada kaunter amik nombor giliran la....kelassss....

aanie said...

@Salina@IbuAqil

weeeee....:)

aanie said...

@Alin Marlini

top ten tu pun kami ada survey jugak...ada yg murah2 jugak...

sy just fokus kat harga kipas je...lampu tgk gitu2 je sb xtau nak yg mana...tp kalau tau nak lampu yg mana, blh la buat perbandingan 2 kedai tu....

sb design dia lain2...

Alin Marlini said...

kalau suka brg2 english style..anie pegi Romantika kat Plaza Alam Sentral..harga amat bepatutan

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Mmg gituew la excited nk masuk rumah baru
Weols this year Kira dh 6 thn Ada umah sendiri BUT
Dh almost 3 yr biar kosong
Smpi rosak dh sket umah tu
Sedey sgt uols
Tapi khen Ada umah sndri suka hati nk buat apa pun
Nk masuk umah br semua pakai duwet yg nilainyer bkn sikit....:))

Myra Jay said...

Hehe, tak sabar nak tengok rumah baru tu:-)

Kira seprise la ni :)

budak penjara said...

akk tau asfour??tp x de kot kat mesia ni..klu masuk asfour..rambang mata kot nk pilih lampu2..huhu..dh la barang tul2 kristal ori

wak gelas said...

wak pon X koser nak pegi nilai 3 jugakkkk... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

wan nurul hezrina said...

wahhh beshnya masa mendecorate umah=)

MamaEma said...

memang ramai cakap kat sana murah-murah harganya

sahromnasrudin said...

masuk rumah baru mesti byk duit kuar kan..takpe, yang akan gunakan kita juga huhuhuhhhhh

MARIA LIZA said...

wah semangat rumah baru!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby