09 December 2011

Terseleyo.....

Hikhik....mesti korang pelik kan perkataan ni? aku masa mula-mula baca pun rasa macam nak gelak guling-guling sambil turun tangga....

Terseleyo ni sama dengan terseliuh.....aku terbaca perkataan ni masa kat umah sewa aku masa bujang dulu....flat kan ada tampal notis/iklan kat tangga....pas tu ada la satu iklan ni...iklan khidmat mengurut la.....macam-macam urutan dia boleh buat termasuklah terseleyo....kahkahkah.....sampai sekarang aku ingat iklan tuh.....

Al-kisah sebenarnya aku nak cite aku terseleyo semalam masa lawan bola jaring.....geng lawan tu agak kuat jugak la dan boleh dikatakan semuanya pandai main....cara diorang main tu macam bersungguh benar nak menang....siap tolak-tolak, main kasar-kasar......padahal kitorang main suka-suka je.....huhu....

Masa lawan diorang tu aku jadi GD....perghhh, nak pengsan rasanya jaga GA dia....aku yang besar ni pun dia boleh tolak sampai jatuh terseleyo...kasar tak kasar la wei....member aku lak siap kena pijak kaki lagi...kitorang memang bengang giler kot.....dari nak suka-suka terus rasa nak gaduh-gaduh....berbeza giler dengan hari first lawan....siap boleh main gelak-gelak lagi....ala, setakat main antara unit je..bukan nak wakil malaysia punnnnn....kahkahkah....

Tapi, masa game penentuan tempat ketiga tu aku jadi GA lak.....perghhh, lagi penat..sikit lagi nak pengsann....hahaha....masa tu 6-6 kot...masa pun dah nak habis...kiranya sape yang dapat gol, dia la yang menang.....sekali bola dapat kat aku.....aku dah aim dah....kalau masuk, menang....apa lagi?? GOL la!!!! hahaha....gol kemenangan kot....kekeke...

Yang bestnya bos kitorang pun tengok game yang last tu.....apa lagi?? bos, belanja!!!! yeay!!! walaupun tempat ketiga je...kekeke....cayalah!!!


P/s: Bersiaran dari rumah sebab dapat sijil sakit.....hehe....

16 org syg adam:

abah khalisha said...

bahasa rojak betul ni..hehehe

Thanks Yuyu Zulaikha Sebab Sudi Makan Bersama

ajumohit said...

cayalah aanie!! mesti tinggi ni jadi GD and GA..aju kurang skit main netball, tp acara balapan saya boleh heheheh

Munnafendy said...

alamak...den ni kaki bangku tgn bangku..langsung xpndai main...

dok umah elok2..kang terseleyo lg.. =)

Izan Ishak said...

alahai...siannya mama adam terseleyo ye. take care dear!

kaklong said...

terseleyo?
udoh urut?
heheheh!

JaSSNaNi said...

assalamualaikum..
lama tak lawan aanie kat sini.. aanie apa khabar skrg.. kaki tu terseliuh teruk ke? kalau teruk tu kena gi ngurut.. takot nanti urat masuk angin.. kang susah nak pijak masa berjalan.. hope aanie cepat sembuh ye.. :) jaga diri.. and be careful ya lepas ni.. ehehe..

TAHNIAH sbb dapat tempat ke-3.. syok gak tu.. janji menang dapat adiah.. siap bos belanja tu.. tu lagi best.. ehehe

wan nurul hezrina said...

huhu sakit tak.kna g urut cpt2 taw

aanie said...

@abah khalisha

ohh, rojak....sy suka makan....hehe...

aanie said...

@ajumohit

x tinggi pun...dah tu je yang kosong....hehehe....
aanie lak xleh main lari2 tu..semputttt...:)

aanie said...

@Munnafendy

hehehe...kena kemas rumah...

aanie said...

@Izan Ishak

thanx dear...:)

aanie said...

@kaklong

kekeke...urut sendiri je kaklong..kat sini x kenal tukang urut terseleyo ni...heheh...

aanie said...

@JaSSNaNi

akak!! lamanya x datang sini...bz ke? alhamdulillah, dah ok dah kaki ni....urut sendiri je ni...

tu la, bos kaki kiri tul la...kalo dia x tgk, confirm xyah belanja...hehe...

aanie said...

@wan nurul hezrina

mula2 kena tu mmg sakit...time tido, nak gerak2 pun sakit gilerrr....
tp skrg dah ok dah...alhamdulillah..

wan nurul hezrina said...

oklah tuh dah ok..penting gak kaki tuh nak kemana2..hikhik

cikpuanhady said...

alahai..terseleyo yer..tapi berbaloi gak sebab menang..hehehe..jaga diri bebaik yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby