21 February 2012

5 Makanan penyebab kanser

Info ni aku dapat dari fb lecturer aku (jangan tak tau aku friend-friend dengan dia kat fb)....hiks...dia share info ni kat wall dia....disebabkan aku percaya dengan info ni (sebab lecturer aku pun share jugak), aku share la dengan korang jugak....



So, kurang-kurangkan lah ye.......peringatan untuk aku jugak ni.....huhuhu.....takottt....



Benda sedap tak semestinya sihat.......

20 org syg adam:

Makbed said...

huuu..sangat suka hotdog dan cookies. bila la nak pandai wat cookies sniri ni??

azam said...

susahnya.....

sayur pun sama.....ada sisa racun penyebab kanser

ayam pun......dan sebagainya

*azni* said...

alamak!ni yg kami selalu mkn..pasni kena jg2 la..huhu..

Kakzakie said...

Alahai aanie... semua itu favourite anak-anak kakak. Kakak juga suka yg no. 3 dan 4 tau. takut juga jadinya...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sbb ini semua processed food..tu pasal boleh sbbkan kanser..nk makan boleh tp kurangkan..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

uwaaaa semua di atas fav ai *tepuk dahi*

che'pi said...

* adoyai..... kesian.. kesian kt lidah dan perut.

wan nurul hezrina said...

kebanyakan benda shedap mmg tak sihat=)huhu

::NureeN:: said...

huhuu... semua tue nureen suka mkn..

kaklong said...

selalu benda2 cm ni lah yg budak2 suka...ermmm alahaiiii....!

LYAfrina said...

HUHHU..ni sme makanan barat y org malaysia suka sgt mkn

Ain Dzaya said...

jauhkanlah....

Lyssa Faizureen bersama kecintaan Ain ;') ♥

sahromnasrudin said...

frech fries sgt sedap huhuhhh

cIk JanNah said...

kesimpulannya makanan fast food memang salah satu penyebab kanser. huaa jannah dah lah suka makan benda2 dlm gambo 2..huhuu

ajumohit said...

fast food mmg fast nak dpt penyakit kan aanie, eii kene kurangkan ni

MamaYatie said...

huhu...hak no 2 tau..hak lain tak tau..kentang???peberet all time tu...wuwuwu

suziesanji said...

say no to fastfood.. tapi bila nk cepat, tu jg yang dicarinya

fieda said...

alamak..no 1,3 dan 4 selalu makan...huhuhu..

d_LA said...

hukkk..smlm baru je aku mkn french fries hsl org banje..sbnrnya bkn xleh mkn kan, tp jgn selalu je..kalo hari2 mmg bahaya la kam kam..

Izan Ishak said...

yelah... benda2 nilah yg selalu di telan... thanks for sharing aanie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby