20 February 2012

Jangan nakal-nakal

Itu la ungkapan yang selalu hubby bagitau tiap kali aku/dia nak outstation....."Jangan nakal-nakal".....apa yang nakalnya aku tak tahu la....lain la kalau pesan kat adam macam tu.....hehe....tapi aku suka!!!! maybe tu pesanan paling romantik yang dia boleh buat.....hehe....

Semalam hubby outstation lagi......kali ni ke pantai timur lak....nampaknya doa aku dimakbulkan.....suka?? suka la, sebab boleh bawak balik kopok lekor.....tapi dalam masa yang sama sedih sebab terpaksa berjauhan untuk beberapa hari ni.....

Menguruskan adam sendirian insya-Allah aku boleh handle.....cuma bila malam aku jadi takut....aku pun tak pasti apa yang aku takutkan....hantu? orang jahat?? time ni la rasa macam tak sabar nak tunggu adam besar.....


 adam membuli abah.....




Aku mesti kuat untuk adam......takmo nangis depan adam lagi.....nangis sorang-sorang dalam bilik takpe.....^_^


Ini baru outstation dalam Malaysia....kalau obersi?? 

44 org syg adam:

Kakzakie said...

Kalau dah biasa bersama bila kena tinggal sekejap pun jiwa dah kacau ye aanie... mujur ada Adam. Bayangkan kalau sendirian lagilah... so kuatkan semangat...

azam said...

:) ibu mesti kena kuat semangat....
kalau tak anak² akan jadi lemah

Pretty Ryna said...

tak per aanie.....demi tanggungjawab....ala..ni la time adam ngan daddy dia.....nti balik mesti lagi manja ngan aanie kan si adam ni...bg chance geng laki2 duduk together gether :)

aanie said...

@Kakzakie

ye la, mujur ada adam je...buat peneman.....xde la sunyi sangat.....

aanie said...

@azam

iye...kita mesti kuattt...
mekasih ye...:)

aanie said...

@Pretty Ryna

aik? bukan sy la....hubby yg outstation...hehe..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

nasib baik ada adam boleh temankan mama....

*azni* said...

aanie,kena kuatkan semangat dan tabah..azni dulu2 selalu camtu gak..tapi lama2 dah biasa..

syawalsimpsons said...

takpe..adam kuat..mama dier pon kuat gak...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

takpa adam walaupon kecik kuat mcm otomen tauuu (adam kata dlm khayalan auntie rina)

sahromnasrudin said...

ang awak kje auditor ke?? selalu sgt outstation kan

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

a'ah, adam kan hero mama....hehe....

aanie said...

@*azni*

tu la, nak biasakan diri tu yg susah sikit...huhuh....

aanie said...

@syawalsimpsons

ye, kuat macam boboiboy.....hehehe....

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

hehe..terer auntie rina ni....:)

aanie said...

@sahromnasrudin

bukanlah.....keje rahsia...hehe...

εïз mummyHaza εïз said...

adam ade utk temankan.. :)

kayna said...

1st time lawat blog mama adam. kiutnyer adam. chinese look

Fieza79 said...

takut jgk bila bersendirian dgn anak2..mcm mana pun mesti kena ada huby..nsb la huby jrg2 outstation...

Salina@IbuAqil said...

Muahahahhaha!!
Comel kn?
Kita pun selalu pesan gitu kat hubby..
Dia suka sbb dia kata bunyi dia x mcm seolah mengongkong atau seolah kita x percaya kat dia..
Bunyi "jangan nakal2" tu comel katanya.. Hik3!!
Macam2!!

::NureeN:: said...

tarik kuat2 adam rambut Abah tue, klau asben nureen suka la sbb ilang skait kpala katanya...
insyaALLAH... nureen dlu setahun berjauhan ngan asben, asben kat sepang, duduk la kami 2 beranak kat penang ni.. :)

eB ezrin said...

makin hari tgk adam makin ensem. nak2 rambt dier g2. suker ;p

Ijah EmoTemo said...

heheh takpe Adam ada , mesti okay semua nya :)

fiza said...

Adam kan ada, bley temankan ☺☺

Kuatkan semangat yer, jgn takut2.

kasihibu said...

takut dengan orang jahat dik
hehehe..itu jawapan dari akak yg berjauhan dari suami ye...

ajumohit said...

Aanie kene kuat ye, pastikan kunci setiap pintu dan tingkap, pesanan tu utk en hubby jugak, jgn nakal2 ngeeeee

aanie said...

@εïз mummyHaza εïз

ye, hopefully...:)

aanie said...

@kayna

time kasih sudi singgah sini....salam kenal ye...
tq...:)

aanie said...

@Fieza79

dulu pun dia jarang sangat nak outstation...tp skrg mcm kerap lak...huhu....

fieda said...

kak fieda gitu jgk dulu..kalau kena tinggal bila bab mlm mesti takut..kak fieda selalu takut bila pikir tgh2 malam org masuk dlm umah..eiii..takut sgt...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

hik3...memang comel pun....rasa disayangi kan? kehkehkeh....

aanie said...

@::NureeN::

ooo ye ke? lama gak tu ye....sy ni baru beberapa hari dah menggelupur.....huhu....
kena kuat!!!

aanie said...

@eB ezrin

ye ke? hikhik...tq....mak pulak yg lelebih....hehe...
panjang sgt dah rambut dia....nak potong, sayang lak....

aanie said...

@Ijah EmoTemo

yes, hopefully dear...:)

aanie said...

@fiza

insya-Allah....mekasih dear..:)

aanie said...

@kasihibu

huhu...betul tu kak....org jahat lagi menakutkan....
semoga kita dilindungi Allah....

aanie said...

@ajumohit

insya-Allah...memang kunci semua....

hehe..betul...memang pesan kat dia jugak....

kaklong said...

suami kaklong pun selalu pesan mcm tu kat anak2 dia..huhuhu..

ni pun dia tak ada outstation kat kluang 4hari,lepas tu bailk p perlis pulak...huhuhuhu..!

Izan Ishak said...

mudah2an aanie n adam selamat dibawah lindungan Allah ye.

comel je pesanan tu. izan pun kalau hubby outstation rasa seram sejuk juga wpun ada 4 hero kecik. mujurlah rumah skrg ni kejiranannya bagus.

minta dijauhkan dari segala benda yg buruk2 berlaku...

cIk JanNah said...

akk mesti kuat untuk adam. takmo nanges2 lagi k? fikir kopok lekor jer. mesti senyum. hehe

LYAfrina said...

hb aoutstation k Kt ke??

huhu..aanie jgn nakal2 yer..hik2.. dan jgn nngis2... sian adam tgk mama dia nngis nnti

wan nurul hezrina said...

sib adam ado kalau tak lagilah mcm berombak rindu mato tu hah=)hahaha

MamaYatie said...

hero besor takde hero kecik ada ok lagi..hero kecik lagi kecoh kan...hihi

d_LA said...

lame ke outstation?take care babe..jgn nakal2..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby