14 February 2012

Koleksi peribadi.....^_^

Assalamualaikum.....

Tak tahu nak intro camne....kita terus ke isi-isi penting ye....

Masa muda-muda dulu aku suka kumpul bag, kasut....alah, koleksi fomfuan memang camtu.....tapi sekarang dah pegang title mak-mak jemah ni lain la pulak koleksinya.......sekarang suka kumpul set Tupperware, pinggan-mangkuk (corelle, corningware, vision dan seangkatan dengannya belum mampu lagi la...tunggu makcik kayo dulu la....)

Almari ni hasil pemberian bos hubby....masa nak pindah opis baru, dia taknak angkut almari ni sekali.....bila dia offer nak bagi free, terus hubby rembat la....ada 3-4 biji lagi almari ni tapi lain-lain saiz...

Aku dah chop (betul ke eja?) yang ni siap-siap sebab almari ni ada cermin...boleh la letak Tupperware-tupperware aku tu....sebab kalau tak, hubby nak letak komik-komik dia tu...huh, jangan harap la.....



Antara sebahagian koleksi Tupperware aku.....
Sayang lak nak bukak plastik sebab tak pakai lagi.....
Yang dah pakai semua dah masuk kitchen cabinet..... 
Tapi macam tak cun lak susun dengan plastik ni....huhu....apa kata anda??

Tupperware je dah penuh satu para.....camne nak tambah stok lagi ni???
Banyak lagi ni nak kena beli....rice dispenser, bekas bawang, bekas air.....uhuk....

 ni koleksi terbaru aku....set pinggan mangkuk arcopal  Are-opal aku...murah je ni.....beli standby kot-kot ada orang nak datang umah.....sebab pinggan basahan cukup untuk kami berdua makan je.....hehe....
Ingat nak beli yang corak macam corelle, tapi mahal la pulak.....
Disusun mengikut kreativiti hubby.....kreatif sangat la tu...



sebab benda ni comel dan ada corak english style, maka aku beli......^_^
nanti boleh la guna masa buat makan-makan ke, open house ke.....



 1 para penuh dengan set pinggan......


1 para lagi penuh dengan sebahagian hadiah kawin......aku tak reti nak susun.....huwaaaa....tolong......


P/s: Sape terer deco-deco, please kasi idea free sikit.....aku failed la bab deco-deco ni......


43 org syg adam:

syawalsimpsons said...

fuyooo terbaik.....sue tak reti sangat nak mengumpul barang2 gini...mmmm...yalo mak duduk ngan sue...konpom la barang dier lagi banyak dari su punyer barang kan...tunggu la sue dah duduk sendirik...kikiki...mesti aanie ada geng jaa

ajumohit said...

Sukenya tgk koleksi peribadi aanie ni, kemas je bila disusun, bila nak buat house warming? Ngeeee

Anamarza said...

saya semua letak dalam box je,hihih rumah kecik tunggu dah duduk rumah sendiri nnati baru deco-deco,

LYAfrina said...

WAHH.. mmg byk koleksi ni.. lya stakat ni xde minat lagi nk kumpul2 mde gini..mybe sbb xde rmh sndiri lg.. sbb duduk dgn mama.. dulu msa duk rmh sndiri..suka beli utk deko2 rmh..

tupperware tu..mcm nak jual lak.. tp klo buang plastik n susun ..msti cntik nmpak. :-)

azam said...

cantik.....beli tapi tak pakai...HAHAHA

Myra Jay said...

Kalau myra ada almari free pun rembat jugak..

Sep duit..hheee :)

Kalau myra set tupperware tu pun sayang nak bukak plastik kalau belum guna ;)

MamaYatie said...

banyak nya tuperware dia..saya?huhu...

tang pingan mangkuk tu cantek dah susunannya kot..tp tak berat ker hadiah kawen letak bhgn atas tur??better letak tuperware hak ringna kat atas kot (memandai jer..hahaa)

disebabkan saya takde kitchen cabinet, hadiah kawen yg setambun tu semua duk lam store room...huhuhu

sahromnasrudin said...

tupperware adalah koleksi terbaek coz byk kgunaannya

wan nurul hezrina said...

tang kumpul2 annienie sama cam nurul..suka sengoti..nak2 brg2 set2 pingan mangkuk..kalau ada almari leh susun baik2 mmg chantik..n yang mcm vantage mmg cun abes tapi agak berat jugak

ttg adam potty trainee2 bleh bawak terus g toilet selang 15minit..bawak jer.try tak pakaikan pempes.bila dah cabut2 pempes dah leh ajar

aanie said...

@syawalsimpsons

hehe...ni pun sebab duk umah sendiri boleh la kumpul2....dulu duk umah sewa tak lalu nak beli barang camni...hehe....

aanie said...

@ajumohit

insya-Allah...tengah tunggu masa yg sesuai....
rumah pun x buat deco apa pun lagi....dinding pun togel camtu je...huhu..

aanie said...

@Anamarza

hehe...sy masa kat umah sewa dulu pun letak dlm kotak je....almari pun xde...

aanie said...

@LYAfrina

haha..tu la pasal...mcm kat kedai tupperware je...

sb ingat lepas ni kalau tak cukup duit, boleh la jual balik tupperware tu...haha....yo la tu..kalo emas xpe gak nak jual2 balik kan....

aanie said...

@azam

yg dah pakai dah masuk kitchen cabinet..hehe...yg ni kalau nak pakai baru bukak..:)

aanie said...

@Myra Jay

memang save banyak kat almari ni....barang pun xde la nampak semak sgt..sume sumbat masuk lemari...

hehe..sayang kan??

aanie said...

@MamaYatie

tu la, sy pun rasa berat sangat je kat atas tu....nanti la ejas balik...

tupperware tu sy letak kat tengah sb senang nak amik....hak atas skali tu tinggi sangat...x sampai..haha...

aanie said...

@sahromnasrudin

awk pun pakai tupperware gak ke?? jarang laki suka tupperware....

sahromnasrudin said...

wife sy yg pakai..alhamdulillah souvenir tue selamat smpai...risau sy takut tersesak ke kolam sunway lagoon hihihihi...

Izan Ishak said...

wahhh...banyaknya koleksi tupperware aanie tu. izan pun ada tipuware aje... hehe..

bab deco2 pun izan failed. takleh nak tolong nmpaknya...

kaklong said...

hahahah,kalau dah jadi mak2 ni,memang hobi tiptop akan berubah kan?

Salina@IbuAqil said...

wohoooooooooo!!
banyak koleksinya..
hi3!!!
ni kalau dtg umah aanie ni leh ler tapau mknan yg ada lelebih tu..
Tupperware bnykkkkk.. ;p

Siti Asiah said...

same la kite suke kumpul barangan Tuppaware...:)

eB ezrin said...

pergh. koleki tupperware ler. i lioke :)

Amy Syaquena said...

Hobi kita hampir sama la dear

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

dh namanyer pompuan!!
kekekk.. bleh thn gak hobi awak yer,
sy nnti tataw la camne kl duk umah seniri, harus camtu gak.. hahahhaha

psst, bleh thn manyak koleksi tupperware.. =)

Qhaifa Nur said...

hadiah kawin ada yang tak buka lagi, entah elok tau tidak...

seronok tengok koleksi aanie..jelesnya...:)

Pretty Ryna said...

wah banyaknya collection tupperware...leh la simpan dlm kitchen cabinet baru yer.. :)

cactusrock said...

terbaik.

fieda said...

amboi byk nya koleksi aanie..kita pun failed gak bab2 deco ni..

aanie said...

@sahromnasrudin

hahaha..lawak la...:)

aanie said...

@Izan Ishak

mula-mula tipuware dulu...lepas ni blh la beli yg x tipu punye...hehe....

hehe...ok....xpe...tq...

aanie said...

@kaklong

a'ah, tu la pasal....boleh geng dengan mak-mak dah....
dulu kemain x suka hobi camni....haha...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

huwaaa...baek punye...hehe...
tapau mknn blh, tp bukan tapau tupperware sekali....hehe....

aanie said...

@Siti Asiah

hehe..bestkan tupperware ni...sekali beli, pasti nak beli lagi....:)

aanie said...

@eB ezrin

u like? me too.....hehe..:)

aanie said...

@Amy Syaquena

ye ke? boleh geng...:)

aanie said...

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥

haruslah.....:)

beli sikit2 je tu....excited tgk cantik2 kaler dia....hehe..

aanie said...

@Qhaifa Nur

em, tu la....sb byk dpt benda yg sama....

hehe..jgn jeles-jeles...:)

aanie said...

@Pretty Ryna

a'ah, separuh memang dah susun dlm kc dah.....hehe...excited je...

aanie said...

@cactusrock

ish, cactus ni rajin pulak baca blog mama adam ni....kekeke....

aanie said...

@fieda

em, same la kita....huhu...

aanie said...

@wan nurul hezrina

boleh geng la kita...hehe...vantage tu ringan je.....murah punye...kekeke...

ok..thanx...nti try...

εïз mummyHaza εïз said...

wahhh byk koleksi... suke.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby