23 February 2012

G.E.N.I.U.S

Nak share kisah genius adam malam tadi......genius ke? genius la jugak....aminnnn......

Balik keje petang semalam, mama basuh baju.......sambil tu layan adam makan roti dan popok (kopok)......bila dah siap basuh, bawak la baju-baju tu kat ampaian.....biasanya budak tecik tu akan menyibuk sama...nak tolong mama sidai baju gak......tapi, pelik lak tengok dia tak ikut......

Tapi.....

Dia berlari ke dapur amik penyapu dan penyodok......apehal lak ni? mama jenguk tengok rupa-rupanya dia dah tumpahkan popok tu kat lantai.....banyak gak yang tumpah.....kononnya nak sapu la tu.....mama biarkan je la dia terkial-kial nak sapu.....mama bz nak sidai baju....hehe....

Bila mama dah siap sidai baju semua, tengok popok tu dah takde kat lantai......aik? mana peginya? takkan adam berjaya sapu semua? sekali mama check bakul sampah, memang confirm semua popok tu dah selamat masuk bakul sampah......macam mana proses membuang popok tu dari penyodok ke bakul sampah pun mama tak tahu....

Ya Allah, terharunya mama.......adam buat semua tu??? macam tak percaya......

Betul la orang kata, budak umur macam adam ni sangat pandai meniru perbuatan kita......


 tapi perangai duk dalam kotak ni tak tahu ikut perangai sape......ikut perangai abah kot...hikhik.....


 
 

44 org syg adam:

kaklong said...

bijak..bijak..
memang bijak...


sayang adam....

sahromnasrudin said...

memang bijak adam nie..sebijak mak ayahnya kan

azam said...

:) adam.....nakal hhehe

syawalsimpsons said...

SYAWAL PON MACAM ADAM...ARITU SUE CARI DIER...RUPENYER DOK DLM KOTAK..KAKKAKAKA

fiza said...

So sweet...pandainya adam.

nora rashid said...

alo lo lo...comelnye adam...budak2 mmg pandai tiru apa kita buat kan??...hehe...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mmg gituew la perangai budak2
dia learn apa yg dia tgk
if elok elok la jadik nya
alhamdulliah

εïз mummyHaza εïз said...

comel... sekarang umur mcm ni, time learning... :)

Salina@IbuAqil said...

bijaknya adam...
kalo dpt snap pic dia menyapu kn best.. hi3!!!

::NureeN:: said...

memang bijak.. adam membesar bagaikan juara k ;)

ajumohit said...

mmg adam bijak kan, comelnya tgk rambut yg makin pjg ni, lagi comel kalau tak isap puting dah ngeeee

Kakzakie said...

Betul... adam anak bijak. Kakak suka pipi dialah aanie... geram

Qhaifa Nur said...

tak dinafikan anak2 sekarang cepat berfikir...dan bijak

comel adam duduk dalam kotak..

wan nurul hezrina said...

duk dlm kotak2 mcm nk bwk keta jer...hehe..pandai korean boy..hikhik

fieda said...

mmg bijik budak adam ni..dia selalu kan tgk mama dia buat gitu..tp masuk dlm kotak tu abah dia selalu ke buat gitu...?hehehe

cIk JanNah said...

alahai bijaknya adam.
insyallah akan jadi anak yg bijak bila besar nanti yea adam

Ardini Humaira said...

meh masuk dalam kotak umah dni lak :D

LYAfrina said...

Alahai..bgus la adam ni..mmg genius.. sbb tu lah..kt msti tunjuk contoh y baik2 pd anak kt.. sbb anak2 mpamerkan keperibadian ibu bapa...

azam said...

:) nice adam.....

Adyshariz said...

cutenya adam..
btw.. apam polkodot tu, kalau d luar kawasan aisha jual dgn harga jualan cmpur harga pos..

eceli, baru bisness..hehe, thanks sb sudi bertanya

Izan Ishak said...

clap3 utk adam... bijak mmg bijak!

cikpuanhady said...

waa..pandai adam kemas.. good boy..

aanie said...

@kaklong

tq..sayang maklong gaks...hehe...

aanie said...

@sahromnasrudin

hehe....insya-Allah..amin....
semoga lebih bijak dr mama dan abahnya....

aanie said...

@azam

hehe...memang...:)

aanie said...

@syawalsimpsons

pandai dia masuk kotak sendiri??

aanie said...

@fiza

hehe..tq..:)

aanie said...

@nora rashid

a'ah, sebab tu kena tunjuk baik-baik je depan dia....

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

harap2nya dia follow apa yg elok je la....

aanie said...

@εïз mummyHaza εïз

fhew....mama kena behave...:)

aanie said...

@Salina@IbuAqil

itu la, x sempat nak snap....dia dah siap sapu semua...pantas bekerja ni....hehe..

aanie said...

@::NureeN::

ok..hehe..tq..:)

aanie said...

@ajumohit

ngeeee....tgh usaha nak buang....

aanie said...

@Kakzakie

hehe....sy pun sukaaa....
tq kak...

aanie said...

@Qhaifa Nur

dan suka meniru kan??
hehe..tq..:)

aanie said...

@wan nurul hezrina

korean boy? hehe...
suka sgt masuk kotak...

aanie said...

@fieda

hehe..menyapu tu mmg ikut mama....
masuk kotak tu maybe ikut abah masa kecik dulu kot...

aanie said...

@cIk JanNah

insya-Allah....aminnnn....:)
tq ye...

aanie said...

@Ardini Humaira

hehe...muat tak?

aanie said...

@LYAfrina

em, betul....takut nak buat benda x elok depan anak....

aanie said...

@azam

eh, bukan dah komen ke tadi?
hehe..tq..

aanie said...

@Adyshariz

ouh...ok thanx ye...

aanie said...

@Izan Ishak

hehe..tq..:)

aanie said...

@cikpuanhady

tolong sepahkan pun pandai gak ni....hehe..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby