09 February 2012

Kitchen Cabinet mama adam........murah dan berkualiti

Assalamualaikum......

Hati berbunga riang bila balik rumah.....lepas peristiwa sensor kete tuh, masuk je rumah terus terjah dapur......surprise!!!!


cantik tak????  *gedik
terus hilang jap rasa marah kat pencuri sensor tuh.....

Seperti yang dijanjikan kat entri table top ari tu, kontraktor kitchen cabinet tu datang sehari lepas cuti cny......masa diorang datang pasang ni hubby aku cuti....aku yang duk kat opis ni rasa tak senang duduk je....macam nak balik tengok...kekeke....

Bila dah siap tu hubby call....aku tanya dia cantik ke tak.....boleh lak dia cakap "entahla, nanti tengok la sendiri".....bila aku dengar camtu rasa macam, "ala, tak cantik ke??" sedih je rasa.....

Tapi bila tengok sendiri, rasa macam nak melompat kot.....pandai abang buat surprise kan?? hiks....


 baru nak pasang-pasang.....



 cabinet atas....10.5 kaki.....tapi aku mintak dia cas 10 kaki je.....kekeke......dish rack tu aku mintak free sebab aku tengok gambar kat fb dia semua ada letak dish rack nih.....

ada 2 pintu tolak ke atas (pintu atas dapur).....tapi pintu yang paling atas tak sampai.....bantuan hubby amatlah diharapkan.....kekeke.....pintu tolak ke atas takde cas jugak.....
saje tinggikan sikit cabinet atas fridge tu.....mana la tahu kot-kot lepas ni ada rezeki lebih untuk beli fridge yang lebih besaarrrrrr ke.....(attn: hubby) hiks.....


cabinet bawah.....



aku yang mintak nak pintu lubang-lubang kat bahagian sinki tu....
dia kata sepatutnya kena cas, tapi dia kira sekali je.....yeay!!



tuan punya dapur nak enterprem jugak......si tecik sibuk dengan mainannya......


Material:
Top: Konkrit
Wall and door: Melamine Aluminium
Pintu sinki: Aluminium
Pintu Takde handle......Kebaikannya: Adam tak reti nak bukak.....kekeke.....

Ukuran:
Top: 10.5 kaki
Base: 8.5 kaki

Yang paling best pintu dia soft-close....bila tutup takde la bunyi pung pang pung pang.......^_^ Insya-Allah takde kejadian tersepit pintu yang teruk.....

Aku pilih kontraktor ni (ivan) sebab harga dia lebih murah dari yang lain....dapat diskaun lagi....lagipun company ni ada kilang sendiri....

Sebenarnya aku nak kaler merah ang ang, tapi ivan kata kaler merah takde....kalau ada pun made in thailand.....huhu...pas tu dia suggest amik yang 3G gloss kalau nak merah....erk, mahal kot....tak mampu....tak pe lah, amik je la melamine.....berkualiti gak.....murah pun murah.....


Update:

Cost:

Total: RM2180 (kc sahaja....tak termasuk table top konkrit)

Kontraktor: Ivan Everskill design


P/s: Seronok betul masuk dapur sekarang ni.....selesa sangat nak masak....

58 org syg adam:

sahromnasrudin said...

pas nie tidur dapur pun takde masalah kan hihihihhhhh

εïз mummyHaza εïз said...

wahhh.. kitchen cabinet baru.. simple & nice... kite suke..

Lynn Hamzah said...

salam...brp RM ek untuk buat semua tu? lynn dah ada table top tapi still x bertutup lagi...huhuhuh...

MamaYatie said...

cantek la Aanie...berkenan saya..
dapur kita lebih kurang jer size nya..boleh tak bg FB dia..nak gi survey jgk..bape kos ni??

syawalsimpsons said...

cantik jaa table top ni..suke2...

kaklong said...

wah..lepas ni masterchef lagi rajin lah memasak erk?
hehehehehe

MARIA LIZA said...

lepas ni makin bersemangatlah Aaanie nak memasak kat rumah..nak bagi semangat apa kata tukar cat dinding dapur tu..kasi kaler terang sikit..CONFIRM SEMANGAT GILER!!! Bila nak jemput datang umah ni????

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

lawaaaaaaaaaaaaaaa la uols
tetiba teringat kitchen cabinet umah ai but ai buat bentuk U....sebab dapat free ituew lagik syok ngeee

Alwanez said...

Cantiknye! saya pun tengah tggu kabinet dapur rumah saya siap..tak sabar nye harap-harap cantik cam rumah aanie punye =)

mama iris said...

baru la ada semangat nak masak kannnnn???hehhehhe kalo ada peti aisss besaaarrr punya laaaaaagi lah semangat, hehhe. pitam laki2 kita ni melayan.

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

shantek- shantek- shantek!
kemas aje, simple ghitu..
pasni sakan la awak masak ye.. heheh,
aura memasak dh ada tu.. =)

sy tgh survey KC gak ni,
nk wat tabletop dlu, bajet mau bg sewa aje dlu..

aanie said...

@sahromnasrudin

hahahah...jahat.....^_^

azam said...

cantik...berapa ni...nak buat jugak

aanie said...

@εïз mummyHaza εïз

mekasih....kita laaagggiii suker....hiks...

aanie said...

@Lynn Hamzah

cost dia total sume rm2180...nanti sy update...

wan nurul hezrina said...

wah pasnie surelah dok wat entri makan2 jerk=)lawa kitchen=)

sumysya said...

cantik..brape rm smua banyak free?

aanie said...

@MamaYatie

hehe..mekasih....
dah update dah fb dia...hehe...

aanie said...

@syawalsimpsons

hehe..mekasih sue...:)

aanie said...

@kaklong

memang tiap2 hari rasa mcm nak masak...kekeke....

ajumohit said...

Aanie!!!!! Very the cantik sgt! Mcm ni tido Kat dapur pon xpe ngeeee, senang hati sebab dh settle kan, pasni maintain jela kan aanie

Cute Mum said...

cantiknya... nanti bolh tanya daddy dania.. hihi.

Pretty Ryna said...

wah cantiknya dapur....

aanie said...

@MARIA LIZA

tukar cat kana tunggu raya la sb boleh cat sekali dgn ruang tamu.....skrg xde bajet...huhuhu.....

insya-Allah kalo ada bajet, awal bulan 3 kot...buat sekali dgn besday adam....nti datang ye....

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

mekasih uolsss.....
wah, dapat free ke? untungnya....dpt free sapa yg x suka khen...
dapur i kecik, blh buat L-shape je..

aanie said...

@Alwanez

hehe..mekasih....
memang x sabar kan? harap cantik jugak la....nanti update ek..

aanie said...

@mama iris

itu la...memang pitammm berkali-kali kot..jap g nak tambah apa lagi ye....hehe...

aanie said...

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥

mekasih...:)
itu yg berkobar-kobar nak try resepi baru....
nak sewakan je ke? xpe, investment....

aanie said...

@azam

mekasih....:)
harga dah update..rm2180 utk kc je....

aanie said...

@wan nurul hezrina

mekasih...:)
hahaha....sure la...

aanie said...

@sumysya

rm2180 utk kc....table top lain harga...
dpt free dish rack n dpt diskaun sikit...hehe...

aanie said...

@ajumohit

hahaha....adam dah try dah tido kat dapur tu....siap bawak bantal lagi....hehe....
a'ah, lega rasanya dah setel...:)

aanie said...

@Cute Mum

hihihi...sila-sila tanya....mesti dia suka gak sb hubby aanie pun suka....

eB ezrin said...

cantek. eB suker :)
leh la bagi nombor kat kami. tapi area SA mhl x dier charge?

Kakzakie said...

Kalau boleh nak masak sentiasa. Lepas masak kena bersihkan macam sediakala jgn lupa.... putih bersih tu:)

fieda said...

waaahhh..comey la..baru la best duk dapur kan..ni yg buat rasa nk duduk dapur je ni..

budak penjara said...

pompuan suka la kn dpt kabinet baru hehe

Rtp Farra Arisha said...

nice one :) looks simple but it well fixed :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

leih kurang kaler kabinet sy..coklat gelap..aanie kalau x smpi beli bangku ikea tu yg mmg utk panjat

sahromnasrudin said...

sy dh pos sesuatu ke alamat awk..klu dh dpt, bgtau saya ya

azam said...

:)

Mr.Clive said...

cantiklah dapur akak. untuk semua ni RM 2000++...setail kot.
dah ade kabinet,barulah kemas dapur kan?

:)

Salina@IbuAqil said...

Perghhhhh!!!
Mantoppppp!!!
Pasni mkin mantop ler mskan dia.. ;)
Happy weekend!! ;)

cactusrock said...

attn! hubby. attn! hubby. mmm

Papa Mifz said...

harga berbaloi kan..
nak buat lebih kurang mcm nih gak la utk rumah baru...:)

LYAfrina said...

serius..sgt2 cantik.. n berbaloi-baloi

Wanita Belum Hamil said...

Salam kenal..ana follow sini kalau sudi follow la ana balik ye..

p/s: ana baru dalam blog nie

sahromnasrudin said...

salam...lama tak hapdet belog??? bizi erk...

Myra Jay said...

Cantik..

Harga pun leh tahan..
Kena simpan duit dari sekarang la kalau nak buat macam tu ;)

cikpuanhady said...

wahh..comey..harga pon ok..agak2 dia wat tak kat kuantan..kikiki..

Mrs.Taufik said...

Salam.. cantik kitchen kabinet akak! suke sangat.. saya memang tengah mencari2 kontraktor untuk buat kitchen kabinet juga, boleh tak akak bg no tepon kontraktor tu,dan nombor ivan tu sekali,.sy dah emel everskill tu,melalui facebook,tp bukan ivan,dia ckp,nama dia alex,dan harga xsama mcm kak ckp. huhuhu tu klo leh nk minta nombor contact akak dgn emel akak..mekaseh,kak..sy sgt hargai, pertolongan akak.. :)

Anonymous said...

Hi boleh tau concrete top tu u buat dgn siapa ya? Thanks. I need info for concrete top

Syahida Ismail said...

Salam~

Sy buat kitchen cabinet ngn everskill design. Harga berpatutan n hasilnye ok cume kecewa la ade ke diorg ni salah design kaler tv cabinet saye...mintak kaler lain, warne lain yg d buat...he~ sabar aje la

mommydhianz.blogspot.com

Kitchen Cabinet said...

Cantiknya dapur ini... =)

Anonymous said...

mama adam, leh bg no contact everskill design ni x? ieera

mizzura said...

pintu aluminium tu saja lubang2 sebab saja design atau praktical dia sebab area bwh sinki ala2 lembab sket so cepat kering..? eh..? hehe..tertarik la style pintu lubang2 bawah sinki tu..

aanie said...

@mizzura

kelebihan dia:
1)utk nampak cantik
2)sinki kan tmpt basah....so bila pintu aluminium camtu, lambat la sikit pintu kita tu rosak....
3)cepat kering pun ye jugak
4)kurangkan sikit bau

harap dpt membantu...

Sue Shana said...

salam.. bole xbg no tel kontractor ni? email sy honeyna3107@gmail.com tq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby