22 February 2012

Wordless Wednesday | Langgar dinding la pulok

Assalamualaikum.....

Kelmarin amik adam kat nursery, pengasuh bagitau adam langgar dinding......
Katanya adam lari-lari lalu terlanggar bucu dinding......
huhu...dah la abah jauh.....

 kat ikan bakar fend lagi.....snap gambar ni terus send mms kat abah dia......serta-merta abah call.....risau keadaan anak kesayangan dia ni.....


 zoom in sikit....


Balik rumah, mama tanya adam.....
"Sakit ke??" (sambil tunjuk kat tempat berkenaan)
Adam kata..."em, kit" (sambil buat mengada-ngada sakit....hik..sebijik macam mama)
Mama tanya " sapa buat?"
Adam jawab...."wat" (sambil tunjuk kat bucu dinding)
Ok......bai....


Syukur adam dah boleh sampaikan apa yang berlaku.....cuma terkilan sebab....hmmm, entahlah.......

45 org syg adam:

fieda said...

adoii..sakit tu..dah bertanda muka si hensem ni...

kaklong said...

alorlorlorrr..sian nya adam..tak per anak jantan kena kuat kan sayang....?

Kancil 8349 said...

tulah bebudak zaman sekarang...ingat sedap kalau berlanggar...di sekolah tempat Kancil kerja...setiap jumaat mesti ada kecederaan melibatkan murid2...

Adylia Qarissa said...

nakal sangat nie...hehee..

kecik2 nakal besar nanti rajin :)

Kakzakie said...

Baru auntie puji-puji pipi dah semakin chubby, dinding pulak buat hal...

fiza said...

Lor...siannya ada, saya yg tgk pon rasa sakit.

Smoga cepat sembuh yer adam.

MamaYatie said...

ala..ciannya dia...
faham aanie terkilan kenapa..
apapun kena bersangka baik jugaklah kan..tp kalo berulang kena fikir2kan jugaklah..huhu

aanie said...

@fieda

huhu..sedih..harap boleh hilang la parut tu nanti....

aanie said...

@kaklong

hehe..memang pun....balik umah, buas gak....tak ingat dah muka tu sakit ke apa....huhu....

aanie said...

@Kancil 8349

setiap jumaat? mak ai, menakutkan je dengar....

aanie said...

@Adylia Qarissa

amin....hehe....rajin tolong mama nanti....:)

aanie said...

@Kakzakie

itu la...nape la dinding tu dengki sgt ngn adam...hehe....

aanie said...

@fiza

amin...mekasih ye..:)

aanie said...

@MamaYatie

insya-Allah, sy memang bersangka baik sb tahu adam macam mana....
cuma harap dia tengok2 la jugak adam tu....

LYAfrina said...

alahai..siannyer..nmpak teruk gak kesan kat muka tu

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

ya ampun,
kesiannyer!

mommie kena tuam sket,
letak minyak!

sahromnasrudin said...

saya yakin adam akan menjadi semakin kuat kerana kejadian ini byk beri pengajaran kpdnya

azam said...

ganas sgt adam ni....

adam, perlahan sikit...hehehe

syawalsimpsons said...

at least paham kan ape yang dier nak bagitau kan..baguih la adam...cian muka dier...

d_LA said...

ensem rrr adam rambut pjg..hehe..adam kejar awek ke smpai trlanggar dinding ni..cian adam, sakit tu..

terkilan sbb ape babe?

cIk JanNah said...

cian nya adam. langgar bucu sampai luka mcm tu erk? sapu ubat sis takut ada parut.

wan nurul hezrina said...

aduussss daku yang terasa sakit..kuattak dia nanges??cian adam.dia nak kejar aper langgar dinding2?cian dia

akiratoriza said...

alahai nampak teruk jugak tu... adam anak sy pun penah jadi gitu time kat nurseri... erm tak tau nak ckp per kat org yg jg bebudak kat nurseri kan...

Salina@IbuAqil said...

Panjang garisnya dear..
Ermmmm!!
Kalau jd gini mmg terkilan sgt..
Adam cepat sembuh syg.. ;)

Ijah EmoTemo said...

alahai sian adam...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

siannya adammm..


budak tgh naik cam nilah..


takpe..adam boy. adam strong!

::NureeN:: said...

sakit tue.. ellesya pernah langgar dinding tp x der la panjang smpi mcm tue skali..

aanie said...

@LYAfrina

tu la....memang pun...:(

aanie said...

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥

dah letak minyak gamat....tp adam suka lap balik....kena tunggu dia tido baru blh sapu blk.....

aanie said...

@sahromnasrudin

harap-harapnya macam tu la.....

aanie said...

@azam

hehe..budak-budak mana tau erti perlahan......ehhh, macam ayat iklan lak....

aanie said...

@syawalsimpsons

a'ah, nasib dia reti nak cite....
huhu...sedih..:)

aanie said...

@d_LA

kekeke...ye la tu kot....syok main kejar awek...

terkilan sb apa ek? em, susah nak cite la....

aanie said...

@cIk JanNah

bukan bucu jugak....tepi dinding gitu.....

aanie said...

@wan nurul hezrina

x sure lak dia nangis kuat ke x....tp masa amik tu rilek je tgk dia...blk umah pun xde ngadu sakit...

aanie said...

@akiratoriza

em, tu la....takkan kita nak marah diorang lak...
tp diorang pun kena la tengok2 jugak...jangan BIAR je....

aanie said...

@Salina@IbuAqil

dah la kena kat muka kan?? huhu....

aanie said...

@Ijah EmoTemo

huhu..:(

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

harap2nya kuat macam boboiboy la....eh, boboiboy sokmo....

aanie said...

@::NureeN::

tu la..penuh satu pipi...huhu...:(

ajumohit said...

alahai siannya adam niii....panjang plak merahnya tu, tuam lama2 skit aanie, harap2 adam ok hendaknya...adam kuat kan

Mama Lynd said...

huis.. langgar bucu dinding belh jd smpi camtu? Laju betul Adam pecut.

eB ezrin said...

uish. aed ngan aerish pn sellau g2 tau...
drg nih x der stop lagi kan? x der brek. kiter yg takot tkt. bergegar otak. hu3
ps: bagi ler gambor baru, nk wat header :)

εïз mummyHaza εïз said...

kesiannye adam... sakit tu

Zie said...

Ala siannya...

tapi biasalah budak2 kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby