16 February 2012

Ikan Bakar Fend @ Kelana Jaya

Masa hubby outstation hari tu aku cuti memasak la....beli je senang......rugi la kan masak untuk aku dengan adam je....masa malam pertama tu aku try gak la masak bihun goreng....tapi, ya ampun....penat nak berebut barang dengan adam kat dapur.....aku tumbuk bawang, dia pun sibuk gak tolong tumbuk....aku pegang sudip, dia pun sibuk gak nak pegang....

Sudahnya esok aku beli siap-siap makanan.....

Balik je keje aku terus ke Ikan Bakar Fend kat Kelana Jaya.......2 hari berturut-turut aku beli ikan bakar kat sini.....sebab aku tengok adam suka betul makan......dia makan lebih banyak dari biasa.....hohoho..terbaekkk..


menunggu dengan sabar.....
kami bungkus je...makan kat rumah....



 ikan pari bakar.....nyum nyum.....
RM5......cukuplah untuk 2 beranak makan.....



berselera sungguh makan.....siap tambah-tambah lagi.....
yang mama punye tak habis pun adam habiskan sekali....
walaupun pedas, rilek je tengok dia makan.....sedap sangat la tu.....



 ni hidangan supper untuk adam lak ye.....


P/s: Banyak tak banyak la adam makan......hmmm.....

30 org syg adam:

azam said...

pergh...suka ikan bakar.....

:)

::NureeN:: said...

ikan bakar.. nyum2.. ada plan utk ujung bln ni g mkn ikan bakar jgk :)

Alwanez said...

waa tahan pedasnya adam ni..hero kuat! ;)

syawalsimpsons said...

tebaik la adam mkn byk...syawal pon dh mula mkn byk gak la..

Kakzakie said...

Padanlah kakak tengok Adam dah chubby sikit kan. Sukalah tengok dia makan. Ala... banyak makan Adam pun kalau 3X dia tak sama sekali kita....

kaklong said...

yang penting adam nak makan,mama dia kurang makan tak per..kehkehkeh!

Izan Ishak said...

dah lama tak makan ikan bakar. sedapnya tgk adam makan. berselera sungguh!

eB ezrin said...

mak haiiiiiiiiii. mak tringin nok. hu3

aanie said...

@azam

ikan bakar sangat best ok...:)

aanie said...

@::NureeN::

wah, menarik tu....makan besar ke tu?

aanie said...

@Alwanez

tu la, x tau la ikut perangai sape...sb sy pun tak tahan pedas...

aanie said...

@syawalsimpsons

hehe..boleh la sesama naik badan...

aanie said...

@Kakzakie

tu la....sb tu kot akak tgk dia dah makin chubby...
haha..betul tu...sebab sekali letak bukan la banyak mana pun....hehe....

aanie said...

@kaklong

hehe...mama dia tengah kurangkan makan, lebihkan bagi anak makan....kekeke....

aanie said...

@Izan Ishak

ikan bakar terbaek wok....

aanie said...

@eB ezrin

teringin? jom datang kelana jaya....:)

kakchik@ella said...

1st ~ comelnya Adammmm. Mesti KC cium2 kalau KC jumpa.
2nd ~ Sedapnya ikan bakar tu. Which part of KJ ye?

Qhaifa Nur said...

terliur tengok nih...

Salina@IbuAqil said...

Uishhhhhhhhhhhhhhh!!
Kalo ai yg jauh di EyPoh ni teringin camno lak dear?!
Huk3!!!

aanie said...

@kakchik@ella

hehe...mekasih kakchik...

kedai ni kat ss6, area belakang Giant Mall KJ tu.....:)

aanie said...

@Qhaifa Nur

hehe....:)

aanie said...

@Salina@IbuAqil

kalo ipoh mali pun kena la turun KJ kalo nak try.....nak pos takut basi....hehe...

ajumohit said...

wahh nllerekek, suke jugak ikan bakar ni, nak plak kuah asam tu sedap, lagi bertambah makannya

Ijah EmoTemo said...

nyumss!! sedap nya ikan bakar!!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kelana jaya...tempat yg penuh kenangan utk sy..walaupon 6 bulan je duk situ huhu

fieda said...

ikan bakar...??terliur giler wehhh tgk pic tu...

sue zainun said...

sedap sangat tu sb adam suka kot..hehe

wan nurul hezrina said...

sodapnya ikan bakar=)nyam

nadia said...

ikan pari bakar RM5 je kak? biar betul. kat sini susah nak jumpa yang RM5. majoriti paling murah RM8. :)

kayna said...

belah mana kat KJ ikan bakar ni..??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Adam Hakeem

Our Baby