05 December 2012

Diserang malware pulak.....

Pagi tadi blog aku diserang oleh Malware.....kurang ajar ko ek....aku baru je nak taip entri baru nih....try la google cara-cara nak remove malware ni....ada yang susah, ada yang senang...pening pala aku...

Last-last, bila aku baca betul-betul warning dia, rupa-rupanya malware tu datang dari link blog red mummy.....lepas buang link tu baru la hilang malware tu....fuhhh, lega....tapi tak pasti lak berkesan ke tak ni...


P/s: Er, korang boleh baca ni kan? maknanya dah hilang la kot......

11 org syg adam:

syawalsimpsons said...

sue boleh bukak...tp tak tau org len kan boleh masuk ke tak blog aanie ni...sue pon kena kan aritu..last2 nad kasitau sue suruh delete semua bloglist kat layout tu....sue buat,..pastu sekarang dah ok...cuma belom taruk je lagi bloglist br kat layout tu...mmmm...sue pon aritu dah buang dah drazwan.blogspot.com tu...tp still x leh masuk gak..tu yg buang bloglist tu

zoora qushairi said...

haaa betul..zura nak baca blog mummy mummy pagi ni banyak tak dpt buka. tgk warning,sume dr link red mummy. hihi..

Kniedaz said...

ada dua tiga blogger yg saya takleh masuk sebab malware juga...dulu saya pun pernah kena...

Jujue said...

kite pon kene...kite kene link dr redmummy and proudduck...pastu sape sape yang link dgn mereka pon xleh bukak sbb warning malware jugak..huuuu..rasenye dah ok kot...xde pape pon nie.. :)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

nasib baik klu tidak kena delete semua bloglist aru ok

Kakzakie said...

Dapat detect cepat ok jug aanie. Kalau tak menangislah nak check satu-satu..

~MommyAida~ said...

saya pon penah kena...sbb ade link blog yg ade malware jugak..lepas dah buang,terus ok..nasib baikla kan..

MamaYatie said...

sama!! dr redmummy..later on kita bubuh balik la link dia..kekee

Salina@IbuAqil said...

Ok dah Aanie..
X ada dah si malware yg kurang sopan tu..
Hi3!!!!!!
Sorry lama x sggh sini..
Rindu sgt2..
Line tenet opis kena block..
Ni baru ok.. ;D

Nad @ MamaZN said...

Aduiii...
Ramai plak.yg.terkena virus.ni
Riso.plal

Izan Ishak said...

byk blog takleh bukak smlm. kalau buang link2 yg berkenaan mmg dah ok balik aanie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby