19 December 2012

WW: Bukan ikan siakap 3 rasa

Weekend lepas pegi mydin usj beli barang dapur.....masa jalan kat bahagian ikan tu nampak ikan siakap besar-besar.....harganya murah gile...RM6.99 seekor....bukan sekilo ye...perghhhh...ni kalo makan kat kedai ni maunya kena cas RM30 sekor....huhu....

Mula-mula pk gak nak beli ke tak sebab tak reti nak masak 3 rasa....lagipun tak penah masak ikan siakap pun....huhu...tapi last-last beli gak sebab hubby kata dia nak masak...kekeke...boleh caya ke?

Hubby kata buat masak merah biasa je sebab tak cukup bahan untuk buat 3 rasa (padahal tak reti)...part dia goreng ikan je..then aku buat part sambal...kekeke...



Lepas kluang klang klung klang.....

Taadaaa!!!

ikan siakap masak merah hancuq lebuq.....
of course la tak muat pinggan...kuali pun tak muat.....haha....

Ok la kan...first time masak siakap....memang puas hati makan....next time try buat 3 rasa lak......

18 org syg adam:

n-u-r-u-l said...

hehehhehe... oklah tuh...
part masak siakap 3 rasa nih...
ayah saya memg pro...
lau dia dok dapur...
xder owg leh kaco...
nti kne sound...
tapi ayah memg pndai masak tuh jer...
yg len... ntahlah... hehehehehe...

~MommyAida~ said...

ni pun menjadi jugak aanie walau bukan 3 rasa pn..nmpk sedap..hihihi..aida selalu buat siakap steam limau..sedappp...hihihi

Kakzakie said...

Puaslah makan sebab ikan besar makan berdua.

Lain kali kalau ikan besar kuali kecik aanie goreng guna sepit. Kepit ekor ikan dan goreng kepala dulu, bila dah kering sepit kepala dan goreng ekornya pulak, so ikan tak terkoyak.

syawalsimpsons said...

ok la tu..at least jadikan

Lynn Hamzah said...

Malam tadi teringin nak makan ikan siakap tp kedai2 yang ada semuanya full...terus x jadi makan kat kedai...huhuhuh...

JaSSNaNi said...

ok apa jadi gak tu dik... hacuq leboq kat mana tu? ok je ikan tu.. best la goreng garing2.. tuang plak ngan sos sambal tu.. perghhhhhhhh.. terangat sehhh.. anak2 akak kasi je apa2 makanan.. janji merah mcm sambal.. laju je diorang makan..
murah ikan tu.. sekor rm7 je.. mmg kat kedai kalau dah siap sekor cecah 30 hengget wooo...

N i e Z a said...

kt mydin kdg2 mmg tetiba jer diorg wat jual ikan siakap yg hrga utk sekor..tp mmg murah...

xper2..lenkali leh wat ikan 3 rasa lak..

QA's ~ mamapapa said...

Wah!untungnya!super murah tu!kira okla tukan:) sedap jgk masak smbal mcm tukan?

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

hardoiiii sedap siakap ni x kisah masak apa pun...last makan masa buka poser hari tue...blk mesia baru leh merasa nie

IntaNBerliaN said...

sedap ikan siakap ni.. msk sndiri puas mkn.. hihi

Qhaifa Nur said...

masak cili pun sedap juga aanie...
puas makan tuh.....

Sherwieyna Muzzawer said...

saya suka sangat makan ikan siakap ni sedapkan. alahai terliur pula tengok gambar tu..hehehe

Aju Mohit said...

wah sedapnya aanie, ini bukan hancur lebur tapi kebaboooo hehehehehe

Jue a.k.a Ibu 2F said...

sedap tue...

Alin Marlini said...

murahnye...feveret Kak Alin tu..hehehe

Cho Zila said...

memang kalau makan kat kedai punya lah mahal... dulu ingat ikanni mahal ngat rupanyer idakler yerk..
nanti beli lagi dan masak sendiri baru puas hati..

Myra Jay said...

Myra nak buat 3 rasa google resepi je.. Sedap jugak ;)

Takpe kak, lepas ni boleh buat lagi :D

Mama Adam said...

walaupun hancur lebur, masak sendiri tetap nampak kesedapannya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby