26 December 2012

Mancongkam oh mancongkam......

Dah lama tak makan mancongkam atau nasi ayam garing ni.....hari tu nampak kat blog Kak Nani pasal mancongkam.....then, tetiba ada orang tu katanya rinnnnduuuu nak makan mancongkam....kat bini sendiri susah bebenor nak cakap rindu ke apa ke....hehe....takpe la, rindu mancongkam takpe.....jangan rindu benda lain dah la....uhuk....

So, kami pun pegi la cari kat shah alam...nak pegi gombak macam jauh sangat.....dah la sebelum pegi tu lupa nak google....call adik aku sebab dulu dia duk uitm, so mesti tau kat mana tempatnya....tapi rupanya dia sendiri pun tak tau....kena google jugak....

Dia cakap kat area Restoran Hakim lama....macam la aku tau kan?? guna gps jumpa gak la restoran hakim tu tapi kedai mancongkam takde.....pusing-pusing kat area situ pun takde....heran bin ajaib.....

Call orang tu...call orang ni....last-last adik aku cakap kawan dia cakap maybe kedai tu dah tutup kot.....huwaaaaa.....

Last-last ke Wong Solo la kita ye...makan ayam penyet tengah-tengah malam.....time tu dah pukul 10 malam dah.....huhu....


mancongkam takde.....ayam penyet pun jadi la.....


17 org syg adam:

Aju Mohit said...

alahai dh dekat dh dengab umah aju ni, patutnya tanya aju pastu blanje sekali hehehehhe

Kniedaz said...

tengok juga kat blog Sis Nani tapi tak pernah jumpa lagi..sedap ke?

syawalsimpsons said...

alamak lama tak makan ni....since beranakkan izz dolu..mmmm..nak ajak en asbeen terjah la kat bangi ni

aanie said...

@Aju Mohit

hahaha..tu la..nak g gombak mcm jauh sgt..tu yg g shah alam je....skali, tak jumpa2 pun mancongkam....haha...

xpe, lenkali g yg kat gombak je...blh g umah aju sekali...ahak...

Siti Asiah said...

1st time bace perkataan 'MANGCONGKAM'...hik2, makanan Malaysia ke tu?@ Indon mari?

Alwanez said...

Haah..dah tutup dah kat seksyen 7..sy pon keciwa sbb suka sup dia pedas2. Sejak mancongkam naik harga tu yang makin kurg student membeli, tau2 je dah tutup.

Kakzakie said...

Tapi masa tu mesti dah lapar sangat sebab dah pukul 10 malam kan mesti licin aanie...

Sherwieyna Muzzawer said...

saya pun kali pertama dengar nama makanan ni. tapi nampak sedaplah!

Qhaifa Nur said...

aanie..kat gombak ada 1 kedai mangcongkam...tak tergerak nak pergi pulak walhal dekat sangat he..he..

ayam penyet pun sedap juga ni...dari lapar baik makan he...

~MommyAida~ said...

hihhi..last2 ayam penyet je yang ade..aida pon suka makan mancongkam ni..tapi selalu pg area setapak..nasi ayam dia sedap cuma kdg2 posrtion banyak sangat n selalu tak habis..hihhi

aanie said...

@Siti Asiah

nama semacam je kan...x sure makanan ni asal dr mana...made in thailand kot....

tp ni org melayu islam buat...hehe...

aanie said...

@Alwanez

ooo patut la...:)

aanie said...

@Kakzakie

mmg licin pun....kalo ikutkan nak tambah nasi lagi..haha punye la lapar...

aanie said...

@Sherwieyna Muzzawer

itu gambar ayam penyet..hehe..

aanie said...

@Qhaifa Nur

ha, ye la...kat gombak sy penah try sekali...

aanie said...

@~MommyAida~

ooo..setapak pun ada gak ek...tp jauh jgk..sama mcm g gombak jgk...

aida jenis x mkn byk kot..hehe..

Fiza Rahman said...

Nasi ayam mancongkam tu memang sedap. Tapi nak parking susah lah sbb tepi jalan. Kedai pon sentiasa penuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby