17 April 2013

Shopping bag pulak....

Dah 2-3 hari aku mengendap website Z****a sebab terjumpa sling bag yang aku berkenan.....dah masuk dalam cart, time dia mintak address ataupun time nak bayar je terus aku mati kutu kat situ.....berfikir 4,5 puluh kali lagi nak beli ke tak....beg tu bukan mahal mana pun....tapi bila memikirkan banyak perkara contohnya, beg tu takde brand pun.....lagipun kalau aku beli kat kedai-kedai beg, rasanya boleh dapat harga yang lebih murah (separuh dari harga dia).....

Kebetulan tadi aku terfikir, nak try google kat website lain pulak....sekali, terjumpa!! harga dia lak jauh lebih murahhh! beza RM40 kot.....alhamdulillah...terus tanpa segan silu aku order....


harga kat Z****a RM59....
tapi kat website ni (Rakuten) dia jual RM20 je siap free postage lagi.....tak ke gila aku??
nasib baik aku tak sempat buat payment kat Z****a lagi.....





aku berkenan kat kaler merah ni.....tapi takde stok lak....amik hitam je lah......



Aku harap beg ni sampai la kat tangan aku....sebab takut gak kes menipu ke kan....tapi aku tengok company profile dia memang wujud......lagipun dia penah buat promo kat Groupon...


Nak dijadikan cerita....petang semalam aku dapat call dari staff Z****a ...sebab pagi tu aku dah last step nak buat payment, tapi tak jadi....dia kata aku ada nak beli beg....pastu aku cakap la aku tak jadi beli.....aku tak proceed payment pun lagi....pastu dia cakap kalau aku nak, dia nak bagi diskaun 5%.....pastu aku cakap takpe lah....ish, sampai talipon tuuu.....^_^

20 org syg adam:

*azni* said...

merah itu aummm..haha..azni bukan penggemar beg..pakai yg mana ada..beg diapers anak pun belasah..

Aisyah Husaini said...

kak lau sampai bg tau ye kite dah tgok dah laman web tu memang best : )

Myra Jay said...

Hheeee, diorang nak attrack pembeli especially blogger ni :)

Myra ada dpt voucher RM50, tp belum redeem lg sebab ada prob :(

syawalsimpsons said...

alamak cantik la

Kniedaz said...

xpernah beli beg online...hehe

muffins Jue said...

annie,
boleh bg link kedai on9 tu x?
murah kot harganya..huhu
sy dh terbekenan ni..cantekk :)

::NureeN:: said...

hheee. cantik..
nureen bab handbag, semua asben yg bilikan sbb nureen tak pandai pilih
klau pilih slalu asben tak kenan so nureen biar jerr dia yg beli hehehhe

Kakzakie said...

Nampak cantik aanie. tapi kakak tak pernah beli beg online.

aanie said...

@*azni*

aummmmm....

aanie pun jarang beli beg....pakai sampai lusuh...tp ni sebab dah boring pakai beg ni...haha..alasan...

aanie said...

@Aisyah Husaini

hehe..ok...nanti akak upload...:)

aanie said...

@Myra Jay

bestnya....byk tu....dh blh dah beli henbeg tu....:)

aanie said...

@syawalsimpsons

hehe..cantik kan? kan? kan?

aanie said...

@Kniedaz

sy pun first time nak beli ni...tu yg nervous lebih...

aanie said...

@muffins Jue

ni link dia...
http://www.rakuten.com.my/

aanie said...

@::NureeN::

eh ye ke? pandainya hasben nureen...kalau aanie suka pilih sendiri...dia setuju je...haha..

aanie said...

@Kakzakie

sy pun first time gak ni....risau gak takut dlm gmbr je cantik...hehe...

Aju Mohit said...

siyes cantik aanie, i like warna merah aummmm!!! hehehe

Qhaifa Nur said...

tengok gambar cantik...
suka kaler kuning tuh...

lizz said...

cantik...suka warna kuning tu..

Myra Jay said...

Sis, henbeg CR entry semlam tu takle mahal, sebab beli masa less ;)
Kalau ikut harga asal dapat 1 beg je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby