22 August 2011

Mandi peluh kat Jalan TAR

Dua malam berturut-turut aku g jalan TAR...gile tak?? hahaha...rasa macam dah nak tercabut kaki ni.....penat sangat...plus mengantuk....pagi tadi terlepas sahur....huhuhu...uwaaaaa.....




Hari sabtu tu kami g berbuka kat sana....ingat nak beli mc d, pastu makan kat tepi-tepi jalan je....hahaha...sadis tul....tapi tak kisah pun sebab ramai je yang buat camtu....tapi alhamdulillah, ada rezeki kami....lepas je tapau mc d, ada meja kosong sebab ada orang tak puasa baru lepas makan.....hehe....
 
Dah alang-alang dalam sogo, aku shopping baju adam dulu la....tapi tak beli apa-apa pun sebab tempat baju baby dah renovate....aku jadi konfius tak tahu kat mana tempat baju baby, kat mana baju toddler....angkat-angkat tengok baju size 4 tahun, angkat-angkat tengok 7 tahun....erkkk...

Lepas tu kami terus ke jalan tar....cari baju aku dulu baru boleh cari baju jejaka 2 orang tu.....takut nanti kalau beli baju diorang dulu  nanti baju aku lak tak matching....maklom la, tahun ni bajet nak pakai baju sedondon sebab tahun lepas dah tak sedondon....huhu....

Tapi dah puas round jalan tar dan masjid india tu tapi tak jugak jumpa yang berkenan di hati...last-last, amik je 1 baju ni....disebabkan dah tak larat nak jalan, kami terus balik umah...baju jejaka 2 orang tu nanti encek suami runner g beli sendiri la.....huhu...

Tapi tak sangka malam tadi (ahad) encek suami ajak pegi lagi.....kami bertolak lepas berbuka.....kali ni nak cari baju melayu untuk 2 jejaka tu....tapi, susahnya nak cari kaler yang sedondon dengan baju aku.....huhuhu....pengsan....kalau ada pun, baju adam lak tak de....akhirnya dapat beli baju melayu adam je....baju encek suami belum beli lagi....huhuhu....

Bila dah dekat 12 tengah malam, kami balik je la.....dah tak larat sangat dah.....tapi kan, ramai lagi orang time-time camtu....jalan pun tengah jammed lagi...jalan kaki pun tak boleh....huhuhu...tabahnya...peluh jangan cakap la...dah macam mandi peluh dah....muka pun dah comot....dah takde masa nak kontrol cun.....

Sape-sape boleh bagi tips tak camne nak beli baju sedondon ni ek?? aku rasa cam susah je nak beli...tapi aku tengok orang lain rilex je beraya pakai baju sedondon.....huhu...agaknya kena beli kaler yang senang nak cari contohnya putih, hitam, hijau pucuk pisang, dark puple, merah menyala.....huhu...kalau kaler lain kang banyak tone kaler lak.....*sigh

21 org syg adam:

sahromnasrudin said...

ape kaler tema tahun nie..sedondon kne la tenmpah awal2 heheheee

d_LA said...

aku bace pun cam excited je agenda shopping mu neh even x jumpe lg baju abah adam..huhu..sila bertabah..berusaha..hehe

ajumohit said...

aanie, aju aritu beli baju aju dan anak2 perempuan dulu, then baru hubby cari baju dia based on kaler kain kami tu, rezeki gaknya,

ade pulak ala2 warna baju kami tu, tp dia beli kt sg petani la baju melayu tu, dia kan ulang alik ke sana...kt KL xde....

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

semua duk cerita pasal jalan TAR...
susah gak sebab cik hubby size besar...jue tak kisah janji sama dengan anak dara sudah..

bujal X said...

seb baik gi malam~~kalau gi siang mau pitam~keh keh~~

Bui Junaidi said...

kalau nk sedondon,tempah jer..beli kain sama lepas tu suruh org buat..*_*..tp dgr dlm radio pagi tadi pun org cakap jalan TAR mmg sgt2 sesak..

Huda said...

erm..macam huda buat cam aanie gak. mula2 cari baju huda dulu pastu cari baju hubby. kaler kebetulan senang lak nak match.

syiela said...

sabar ye... moga jumpa baju en.hubby nanti..

**syiela selalu beli baju dorang dulu.. bapak + anak2 then baru cari baju syiela (readymade).. baju tambahan baru syiela upah..

Myra Jay said...

Tahun nie tema pe kak??
Semangat tul sampai 2hari p jalan TAR..

Myra tringin gak nk ke sana tp xtau bila :-)

eB ezrin said...

x sanggup la nk gi.. ngan an2k lagi.. oh nehiiiiiiiii ;p

JunAina said...

kalau nak sedondon kena beli kain gi tempah memang senang. beli ready made pulak jgn le gatal2 tangan nak beli baju kita yang ala2 korean silk...mau tercabut kaki nak carik pasangannya nanti...:)

kak aina dah tua2 ni tak lalu dah nak jalan lelama kat jln TAR tp every friday memang ada kat sana...kerja 1/2 hari membuang masa kat situ tunggu en.suami habis kerja...hehehee...

*azni* said...

azni tak sanggup nak ke jln tar..azab..ni pun duk tgh mencari baju raya utk papa izzul..mak ngn anak dah setel tggl bapak je lum setel2 lg..

Kakzakie said...

aanie betul-betul shopping sakan. Adam tak penat ke?...

Scya Lollita said...

whoa , semangat gi jalan tar musim2 mcm ni . sesak2

- abdul hadi abdul muti - said...

fuiyoh!!sakan shopping!!huhu.kalau nak sedondon, warna hitam senang

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau nk sedondon beli satu kayu lah hahhaha..

kalau cam sy x suka beli satu kayu..memula carik baju lelaki dulu..lps tu br cr baju kita dulu..carik yg lebih kurang senada ton kalernya..lps tu baru carik baju bebudak..takdalah sedondon sgt tp sama kaler..

Amy Syaquena said...

amboi semangat betul nie, kalau pergi shopping saat2 macam nie memang sesak la..

MARIA LIZA said...

maria dah 6 tahun kahwin, tiap2 tahun mesti sedondon tapi tak pernah beli baju siap sebab Hubby tak suka..mesti nak beli kain & tempah...baju pompuan takpe senang kalau beli siap..lelaki susah sikit ler...

AnneRaini said...

baju sedondon kena tempah...kalo carik ready made mmg payah. serik dah nak beli baju ready made sbb bile ade warna same takde saiz pulak...Ada saiz tp tak sama warna pulak..so thn ni awal2 sy dah gi tempah...

::NureeN:: said...

kena tempah baru sedondon.. klau ready made susah cikit.. nureen pon x brapa sedondon cuma tema tue jerr sma ijau.. ;p

~izan~ said...

mesti penat sgt kan meredah kesesakan jln tar.. tp heaven heeh..

kalau izan,sedondon tu kira kumpulan kaler yg sama tu kira halal dah hehe...

kalau hijau..tak kisah la terang ke tak,jnji hijau..sbb mmg pyh nk cari sama..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby