01 August 2011

Sogo sale punya pasal


 
Jumaat lepas time lunch aku pegi sogo sebab ada s card sale....bukan tak leh tunggu hari sabtu, tapi sebab barang yang aku nak beli tu sale nya 1 hari je...hari jumaat je......apa lagi kalau bukan pampers dan susu adam...

Tapi hari jumaat tu, kl memang teruk sangat jammed....bayangkan aku boleh sampai dalam masa setengah jam, tapi disebabkan jammed, 2 jam setengah aku dalam kete..... dah la jalan depan sime darby nak masuk ke sogo tu kena tutup....rasa macam nak patah balik je, tapi sebab dah terperangkap kat tengah-tengah kl tu, camne nak balik??

Bila sampai je, ramai gile manusia....parking jangan cakap la....kena la parking jauh yang amat...mood nak shopping pun dah tak de sejak dalam kete lagi....tapi, dah alang-alang sampai, masuk je la....terus g cari pampers...sempat jeling je bila tengok handbag duk gantung-gantung tu....tak sempat nak belek-belek sebab dah tak de masa.....ada sedikit frust di situ.....kalaulah jalan tak jammed tadi, dah ku borong handbag ituuu.....

Lepas borong pampers, cari susu adam lak...tapi frust sebab dah habis stok....katanya esok baru ada....gile?? takkan nak harung jammed berjam-jam lagi esok?? huhu....

Kesudahannya, aku hanya sempat beli pampers dan beberapa barang lain je....baju adam pun tak sempat nak g tengok...sangat-sangat kesuntukan masa....

Lepas ni rasanya aku tak g dah member sale kat sogo macam ni.....kalau g pun, mungkin kena plan masa betul-betul....maybe subuh lagi aku dah terpacak kat sogo kot....huhu...haha..hehe...


P/s: Sogo tak nak buat branch kat mane-mane ke?? sesak la kl tu.....huhu..

12 org syg adam:

ajumohit said...

Rata2 kwn opis ni gi sopping sana. Aju tak pernah sopping sini sbb crowded huhu.... Tp dgr2nya mmg sale gila2

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hahaha..
sib bek ai tak jadi gi,
kalo pi.. tambah lagi sorang..
huhuhu, kite ke kuantan aje.. =)

sahromnasrudin said...

sogo buatla branch kat seremban huhuhhhh

MARIA LIZA said...

patut la Maria tengok sakan orang borong pampers & susu..sampai Sogo tapi takleh shopping langsung..Dtg makan aje ler...

d_LA said...

haha..giler ape subuh dah terpacak..xleh byg aku..mesti dorang ingat mu ni tokey sogo..

anismelon said...

dah shoping raye la nie ye..heeee..anis belum lg shoping baju jalan lagi..heee

aanie said...

@ajumohit

mmg gila-gila la aju...boleh naik gila tengok brg murah2....

aanie said...

@♥Leily|Ummi Alya Husna♥

hahaha, tu la....tp br kurang sorang....

aanie said...

@sahromnasrudin

seremban?? jauh sgt la...buat la 1 lagi kat kl ni...selangor pun banyak lagi tmpt..

aanie said...

@MARIA LIZA

org ramai sgt kan?? nak jln pun susah...

aanie said...

@d_LA

klu org cakap aku tokey sogo xpe gak..buatnya org kata aku gila?? orang gelandangan? camno tu??

aanie said...

@anismelon

belum soping lagi..beli pampers je ari tu...x sempat la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby