25 August 2011

Susu Dutch Lady kena serbu!!!



Semalam dapat sms dari tesco bagitahu susu dutch lady murah je RM17.99....baru je beberapa hari lepas g tesco harga susu tu RM19.99....dah beli 3 pek....tapi sebab dia lagi murah, ingat nak beli lagi la buat stok....huhu...kaw kaw punye stok la ni....

Aku dah forward sms tu kat encek suami....ingatkan dia pegi la pagi tu....tapi, dia nak tunggu aku gak....jadinya lepas berbuka la baru pegi......huhu....

Tapi, sampai-sampai je tesco tengok semua orang duk angkut susu bertroli-troli sorang....ok, tipu....setiap orang mesti ada berpeket-peket susu dalam troli dia.....dah suspen la...takut habis....sekali pegi kat tempat susu tu memang dah habis pun...licin...tinggal rak je...huwaaaa....

Pegi kat satu tempat lagi....kat tempat promotion....susu tu dia letak atas kotak-kotak susu...kat situ pun dah habis...yang tinggal perisa coklat dan madu je....adam minum yang biasa tu je....huhuhu.....siap orang ramai dan encek suami buka satu-satu kotak tu la cari.....dah macam hape dah aku tengok.....habis tunggang-langgang kedai orang....hahaha.....

Hmm, tak de rezeki kitorang dapat susu murah....tak pe lah....lagipun bukannya mahal sangat pun susu adam...

Masa aku balik kampung ari tu MIL tanya tak nak try anmum ke??? sebab cucu-cucu dia yang lain semua minum anmum....huhu....tak pe la....diorang mampu, beli je la....saya mampu dutch lady je...huhu....


P/s: Lupa nak snap gambar huru-hara tuuu.....huhu....

21 org syg adam:

MARIA LIZA said...

tak kisahlah susu mahal ke murah..yang penting anak sihat...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oh ingatkan kena serbu sbb apa lah td..hehe..

anak sy minum anmum yg kurang gula tu..tp dia dh besar kan dah 6 thn jd susu takdalah bnyk sgt dia minum..

yg kecik tu pakai sustagen..haritu pakai dupro..pon minum sekali je sehari psl masih minum susu ibu..

mana-mana susu mahal ke murah sama aje kan..janji serasi..

ajumohit said...

murahnya aanie, smpi bile offer tu? wahh ramai dh serbu ye...tipis la harapan

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

farisyah pun membesar dengan susu dutch lady dari umur setahun hingga sekarang....ok je...murah ke mahal ke..janji anak minum...

Huda said...

hehehe..dutch lady pun ok kan..yg penting serasi dgn perut adam :)

::NureeN:: said...

anak nureen pernah try masa bb tp cirit so nureen x bg smpi skrg.. ehhehe.. ok la murah, janji sesuai kan

Kakzakie said...

Tak ada rezeki aanie. Ala...adam je sorang tak kisahlah beli masa tak offer pun tak apa...:)

aanie said...

@MARIA LIZA

kan?? ikut yg mana mampu je...

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

ok la kalau still bf...adam ni dah xnak bf...dulu dia penah minum anmum, tp x serasi...

aanie said...

@ajumohit

huhu..tinggal harapan je la...offer tu smlm sehari je....lupa nak bgtau aju...

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

ooo..sama la kita...x kisah kan cik jue...

aanie said...

@Huda

Alhamdulillah..setakat ni serasi lagi...:)

aanie said...

@::NureeN::

ooo ye ke...lain baby lain kesannya kan??

aanie said...

@Kakzakie

a'ah, kalau time putus susu, terpaksa la beli time xde offer...

Bui Junaidi said...

anak2 bui pun minum susu DL ni
murah tu,sangat murah
kalau dekat kuching,1 pek tu rm24.50..mahalkan..

MamaYatie said...

murah tu aanie..tp rasanya mesti dah abis...huhu..

anak2 saya semua minum DL, sebulan 8-9 pek.hari tu dpt sample anmum, tak minum dia org ni..tak sedap katanya..(jimat $$$ Mama & Papa) hahaaa

eB ezrin said...

betol2 murah tuh eh...
ps: polka dot tuh kat kiter nyer layout tuh... jumper x?
leh tukar kolor aper pn :)

SeLaMaT HaRi RaYa
MaaF ZaHiR BaTiN

Dr. Ben said...

jimat RM2 tapi selalunya belanja lain2 yang byk. Umpan supermarket.

sahromnasrudin said...

Salam Aidilfitri 1432H..Maaf zahir batin..Maaf dipinta andai komen dan pandangan saya sebelum ini telah mengguris perasaan sdri.. Semoga ikatan ukhwah sesame blogger kan semakin erat lagi di Syawal 1432H ini..

aizamia3 said...

takpelah.. susu murah ke mahal.. yang penting anak sihat dan takde alahan susu..
anak ai pun minum susu ni jugak.. dak kakak utk 6 tahun ke atas.. dak adik 456..

d_LA said...

aku sedang membayangkan encik suami mu dok bukak kotak satu2..mesti klakar..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby