30 November 2011

Bila vicks jadi minyak rambut.....

Assalamualaikum.....

Malam tadi adam betul-betul buat mama pening.....mana taknya...masa tengah dinner, adam mintak air...dah bagi air, masa dia jalan, air tu tumpah.....takpe la...mama tak marah pun.....tapi, adam lak nak nangis beria macam kena marah lak.....pujuk-pujuk pun tak mau....huhu....hangen betul....

Lepas tu rehat-rehat sambil tengok tv, adam main-main la.....bila mama tengok adam tengah khusyuk, mama pergi la toilet kejap....keluar je toilet tengok adam dah pegang botol vicks.....kat tangan dan rambut dia penuh dengan vicks.......dia pakai vicks tu macam minyak rambut!!! adoi, pengsannnnnnn....
   
Tak pasal-pasal aku dah membebel-bebel malam tadi....

Berminyak sesangat...dah 3x syampu pun tak hilang minyak tu.....*nak nanges

Pagi tadi bangun nampak berminyak je rambutnya.....keras semacam je....

Nak marah, nak gelak, nak nangis semua ada....ni mesti dia tiru macam abah dia pakai minyak rambut......adoiyai...laa...yai.....


 vicks


vs


minyak rambut


Tak sempat nak snap gambar adam.....sebab sibuk nak membebel...ngengehngeh.....


41 org syg adam:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hehe..budak-budak mmg mcm-mcm karenah kan..

Kakzakie said...

Aduhhh... Adam sayang semakin ligat ye. Ha... inilah dia aanie bila dan dapat kaki dan tangan cuai sikit mesti ada benda dia buat hihi...

Fyfy Liew said...

hahaha. alolo cian adam. nak juga pakai minyak rambut mcm papa nya kot tu. hehe kelakar.

eB ezrin said...

adeh musti pedih mato. hu3
camno header?

wak gelas said...

wak nak jugak tengok gambar bapaknyee adam pakai minyak rambut nnti snap yeeee... eeeeE wak dh datang nii nak komen komennnnn.....

wahida said...

ish...ish...sampai keras rambut dibuatnya...ekekekek...mesti comel...

Salina@IbuAqil said...

Ayark!!! Mmg memerlukan ketahanan mental emosi yg kuat.. Hik3!!!!

ajumohit said...

hahahha klaka la adam ni, tak meraung ke kepanasan kene vicks tu aanie? pasni adam tak buat lagi lah ye hehehe

Amy Syaquena said...

alahai adam..ketahanan mental kena kuat nie..

kaklong said...

fengsaannn..!!
adam adammm...!!

sahromnasrudin said...

TELATAH MCM TUE YG MENYERONOKKAN KAN...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mesti berbau 1 umah ngan vicks tu khen...nasib baik dia x mkn

simply nana said...

Apabila kanak2 menunjukkan kreativiti dia.ha3

azam said...

tahniah adam...HEHEHE

belikan satu utk adam ye

Ardini Humaira said...

hehehehe... abis rambut dia

Cute MuM said...

huhu.. adam dah mula explore..
uyun pon selalu gak membebel kat dania..
kat rumah tue ada jer kerja die..
paling tak tahan, water dispenser tue dania buat macam paip..
basuh tangan, kaki muka.. asal kotor sikit jari, pergi basuh..
nak banjir rumah dibuatnya..

d_LA said...

hehe..cam lawak lak rase aku bace..sabolah ye wahai mama adam..
adam..adam..

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

hehe..ni bukan macam-macam lagi dah...ni dah macam-macam-macam....huhu..pening....

aanie said...

@Kakzakie

tu la kan kak...kena selalu perhati dia buat apa...huhu..

aanie said...

@Fyfy Liew

itu la keje dia skrg....suka meniru apa yg kitorang buat...

aanie said...

@eB ezrin

hihi..dia nangis jgk masa cuci tu...pedih la kot..tp kejap je...hero..

huhu...xde gambar lawa la eb...camno ni...

aanie said...

@wak gelas

hihi...sila2...

aanie said...

@wahida

sampai boleh pacak la rambut dia..hehe..macam-macam...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

hikhik...memang....adoiyai...

aanie said...

@ajumohit

nangis kejap je masa mandikan tu....hero kan...
harapnya x buat dah la...

aanie said...

@Amy Syaquena

hehe...mental jap mamanya...

aanie said...

@kaklong

hakhak....macam2 peel..

aanie said...

@sahromnasrudin

tu la..nak tergelak pon ada gak time tu...dah panjang akal...

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

tgn ai pun berminyak sama....susah nak hilang...huhu...

aanie said...

@simply nana

haha...alhamdulillah....:)

aanie said...

@azam

haha...pasni kasi botak la kalau x hilang itu minyak..haha...

aanie said...

@Ardini Humaira

memang...xtau nak buat apa dah...

aanie said...

@Cute MuM

hahahaha.....notti nya dania ni..jenuh nak lap.....

aanie said...

@d_LA

garu-garu kepala aku tengok dia....adoiyai..macam tak percaya...

MamaYatie said...

adoyai adam...sib baik kat rambut..kalo dia tiru mama pakai foundation cane? huk3x...

gi sunway lagoon sabtu ni :)

Myra Jay said...

Hehee, memang menguji kesabaran tul kan..

Mesti Adam rasa panas je kepala sebab tersalah sapu :)


**Firas umo setahun lebih, bln 2 thn depan baru 2 tahun :)

fieda said...

macam2 adam ni yer..heheh..nak kasi mama dia membebel..

aanie said...

@MamaYatie

memang dia dah tiru pun ...time sy pakai berus, dia pun sibuk gak nak berus tu..bila bg, dia tiru gak tepek kat muka...huhu...

aanie said...

@Myra Jay

hehe..rasakan...notti sgt...
oo..lebih kurang umo adam gak la...

aanie said...

@fieda

hehe...best jugak membebel ni...patut la mak kita suka membebel...hehe...

wan nurul hezrina said...

nie namanya pembaharuan terbaek.hohoho

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby