13 March 2012

Cerita Nilai 3

Assalamualaikum.....

Kembali bersiaran ye...semalam terpaksa cuti sebab kakiku lenguh-lenguh selepas berjogging di Nilai 3....bukan kaki je lenguh, lengan pun lenguh sebab dukung adam.....biasanya kerja-kerja mendukung, hubby yang buat.....tapi disebabkan berat aku dah naik 10kg, maka hubby telah mengambil kesempatan untuk membuli aku......huwaaaa....

Sebelum pegi aku dah masak bihun goreng buat alas perut.....takut nanti kang ada yang pitam sebab kelaparan....sampai sana dalam kul 11 lebih kot.....terus menuju ke kedai-kedai frame....pening gak kepala sebab harga tak sama....bila tengok kedai sebelah murah....tapi rupa-rupanya frame tu lebih kecik....

Dah habis satu round ronda, kami pegi lunch.....makan sup berdengung......tengah syok-syok makan, tetiba takde letrik.....memang rasa panas berdengung la wei.....tak tahan...

Lepas tu kami masuk KK Home Deco (sejuk sikit ada air-cond)......nak cari barang vantage la katakan.....tapi, aku tak beli pape pun....


 tumpang amik gambar je.....cantik almari tu!!!!


 adam bila jumpa katil, macam ni la....ari tu kat ikea pun dia buat macam kat umah je......duk guling-guling atas katil orang....huhu....


Lepas beli frame, kami cari hadiah besday adam lak.....ooh, kat kedai frame tu aku beli tikar buluh jugak....dapat la harga lebih murah dari yang aku beli dulu.....memang aku tawar betul-betul la.....

Hasil borongan belum amik gambar lagi...tunggu dia gantung comel-comel dulu la....en suami, agaknya bila ek dia akan tergantung? cermin ikea yang comel tu pun belum gantung lagi....frame ni tak payah drill 8 lubang kot.....uhuk.....(statement ni hanya dia yang paham...:p)

Last but not least, gambar comey kami.....^_^


poyo je mamat nih....


macho beb.....kalau anda perasan, jari manis dia ada sedikit menggelembung.....kesan terkena minyak panas......sibuk sangat nak tolong mama kan????


macam fake je gambar ni......kahkahkah.....






Entri yang agak panjang.....kesimpulannya, cuba teka apa hadiah besday untuk adam??

30 org syg adam:

syawalsimpsons said...

sue x beli pape tok syawal..juz celebrate ja....kete kot hadiahnyer..

wan nurul hezrina said...

hadiah adam spek mata tuh..hahaha..

oklah blog annie tak tukar .com lagi.sini semua nak sekat mls toll.blog ajutuh nurul mmg suka msuk.byk info2.hampeh.beruk bandpun mmg mcm siput..

lawakan english style.suka ngan bunga2 rose=)

Hanis Azla said...

wah.. bestnya shopping2.. akak pun dah terberkenan dengan almari putih tu.. he..he.. comelnya adam.. bukan main lagi dia bergaya..

kaklong said...

cantik spek mata mama ekkk?...heheheh!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

harus meraung terjah cituew
ai loikeee english style

Ijah EmoTemo said...

wah jauh pi beli hadiah utk adam hihihi :)

ajumohit said...

Alahai ciannya tgn melecur ye, nk tlg mama masaklah ni, mesti belikan motor mainan utk Adam hihi

aanie said...

@syawalsimpsons

dah celebrate ke? kitorang belum lagi....:)

aanie said...

@wan nurul hezrina

haha...bukan la...spek tu besar sgt utk dia..

skrg ni bukan berukben je lembab, strimik pon lembab...

english style..op kos la lawa..hehe...

aanie said...

@Hanis Azla

tu la..cantik kan almari tu....sy suka sgt....
hehe..tq...dah reti nak bergaya...

aanie said...

@kaklong

haha..memang pun....tp bukan mama yg pakai...

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

wah, ayu pun minat gak ek? memang meraung la tgk barang tu...cantik2 uolss...

aanie said...

@Ijah EmoTemo

sambil2 cuci mata...hehe...

aanie said...

@ajumohit

haha..memang suka sgt la tolong mama ni....
motor? hehe....:)

Kakzakie said...

Gambar barang yg shopping tu tunjuk kemudian pun tak apa janji gambar Adam tunjuk dulu hihi... kakak suka:)

eB ezrin said...

canteknyer kalo dpt bli satu set g2 kan aanie. hu3

azam said...

banyak ke beli...ke beli tingkap je??

cIk JanNah said...

tak kan beli frame utk adam kot kan? ke belikan katil? haha

MamaYatie said...

amboi...sakan bersoping smp tak larat keja...keke...mesti berbaloi2 hasil tngkapan kan..cepatlah tayang...tak sabar ni

sahromnasrudin said...

nilai kalau pergi hujung minggu regenya melambung kans huhuhhhh

fieda said...

amboi comelnyer adam dgn spek tu...

cactusrock said...

10 lubang. confirm. mm mm.

aanie said...

@Kakzakie

hehe.....tq akak....:)

aanie said...

@eB ezrin

memang cantik eb....kalo duit berkepok mmg dah beli dah tu....

aanie said...

@azam

x de la banyak sangat....
beli tingkap tu mcm mana? x paham...

aanie said...

@cIk JanNah

frame bukan, katil pun bukan....hahaha....
beli mainan....:)

aanie said...

@MamaYatie

bukan byk mana pun shopping...tp sb penat survey harga...hahaha...

sabar ye....nanti tayang...:)

aanie said...

@sahromnasrudin

entah la....takpenah pegi hari biasa....tp rasanya lebih murah dr kat kl ni....

aanie said...

@fieda

hehe....sibuk berebut dgn org....
tq ye..:)

aanie said...

@cactusrock

x kisah la bape lubang pon...nak tgk yg dah siap gantung je....kekeke.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby