01 March 2012

Putu Piring

putu piring made in pasar malam......

Ni la makanan fevret aku sekarang.....tiap kali g pasar malam, mesti nak beli.....kat tempat aku ni pasar malam ada la dalam 4-5 kali seminggu......tapi yang tak bestnya kedai putu piring ni meniaga hari ahad je.....hari lain dia kat tempat lain...

Sebelum ni aku tak penah makan putu piring.....sebab aku rasa nama dia pelik....kekeke.....biasa makan putu mayam dan putu bambu je....tapi, tak suka sangat....tapi, bila try putu piring ni rasa macam suka lak...dulu beli singgit je tiap kali beli....tapi ahad lepas sekali beli RM4....hahaha...ye la, en somi pun sibuk nak pau kita punye.....tapi, yang bestnya bukan kami berdua je suka, adam pun sukeeeerrr gak.....

Meh tengok nih.....


 makan tak tengok kiri kanan dah......aummmm......


asyiikkkkk makan.....

     



tersandar kekenyangan......hahaha.....


mau ka???

Disebabkan suka sangat dan rasa macam lama je nak tunggu seminggu sekali baru boleh makan, aku beranikan diri tanya budak yang jual tu....

Ai: "Seminggu sekali je ke meniaga kat area sini?"
Dia: "A'ah...kat sini ahad je.....hari lain ada kat shah alam....tapi ari rabu ada la dekat area depan sunway pyramid..."
Ai: "Ohhhh, ye ke....." (gigih lak aku rasa nak g shah alam beli putu piring ni.....nasib la pyramid dekat...hehe)

Maka dapat la aku makan putu piring ni semalam.....teringin sangat nak makan mengalahkan orang pregnant....huhu....

11 org syg adam:

azam said...

xreti la nak makan...hehehe

xmasyuk

Adylia Qarissa said...

sama la kita abg azam..dkna tak reti makan tapi kalau da yg bagi free amek jer ahhaaaa

Qhaifa Nur said...

kat sini pun ada putu piring yang sedap tapi sekarang makin kecil pulak...

Kakzakie said...

Kalau pragnant pun apa salahnya kan adam. Mama tak nampak ke adam dah besar nie...

kaklong said...

feveret agak gak,kat sini susah nk jumpa..alahai..mcm peknen gak...heheheh!

ajumohit said...

sedapnya, sama mcm auntielah kamu ni adam, suke putu piring sgt2...klu 3 keping mmg tak cukup hehehe

Ibu Lala said...

sedap sedap. kat rumah saya ada jual tiap tiap petang..

cIk JanNah said...

eh kt tempat jannah putu piring nie kaler kuning...hehe

Izan Ishak said...

izan pun suka putu piring. tapi jarang beli sbb tiap kali nak beli org mesti ramai. malas nak tunggu lama2.. huhu...

wan nurul hezrina said...

alahai shedapnya mamam=)dia seka ek makanan nie?annie nurul try dah sebamed.mmg serasi gak ngan sofia..eh adam dah elok ek eczema?

fieda said...

putu piring sedap la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby