14 March 2012

Membaca amalan mulia

Jumaat lepas ada Mesyuarat Puspanita kat HQ....dapat la hadiah Tupperware sebagai doorgift....sukerrr!!

Lepas habis mesyuarat, aku dan kawan-kawan seangkatan pegi la berjimba-jimba di Alamanda.....jumaat kan lunch lama....tapi langkah agak kiri jugak la sebab kedai makan penuh dengan orang.....terpaksa la masuk burger king.....tapi punya la lambat servis kat situ.....setengah jam beratur baru sampai turn......menggigil-gigil dah kaki aku sebab kebuluran yang melampau.....huh.....

Tapi, sebelum tu kami masuk MPH....tengok-tengok buku......aku cari buku resepi, tapi tak menarik sangat.....tapi bila intai-intai buku kanak-kanak, banyak yang menarik....


 aku beli yang ni sebab tengok isi kandungannya menarik.....

 
 bukan baca sebelum tido je.....bangun tido, lepas makan, tak kira la asal ada masa lapang.....


 posing baekkk punye....


 ini namanya baca buku sambil tengok tv.....hiks....


Adam happy sangat dapat buku tu....hari-hari duk baca (tengok gambar).....dia tengok gambar budak tu tengah berus gigi (budak tu naik atas bangku dan gosok gigi kat sinki), dia pun ikut sama sebijik macam budak tu buat.....tengok budak tu poo-poo, dia sebut poo-poo (yang ni tak reti tiru lagi).......tengok gambar mak budak tu dia cakap mama.....grrrr, mama ke tu??

Kalau macam ni, agaknya apa jadi kalau budak sebaya adam ni TERbaca buku "Where did I come from" tu??? huhu....nauzubillah......

Ramai orang kl/selangor tak mandi ek arini??? rumah aku tak terlibat, tapi opis terlibat..suspen gak tadi g toilet...kekeke.....

19 org syg adam:

Kakzakie said...

Mula-mula Adam tengok aanie... lama-lama dia boleh pandai tapi kena bimbinglah. Flash card yg ada huruf dan gambar cepat budak boleh ikut...

azam said...

rajinnya adam...bagus²

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

buku..kena pilih ikut kesesuaian usia kan hehe


rambut adam dah panjanglah mama

fieda said...

umah kak fieda pun nasib tak terlibat..tp agak2 camner ler rupa tandas kat office tu dlama masa 2-3 jam lagi..oh tidakkk....

budak2 kalau dapat buku2 bergambar dan berwarna warna mmg suka sgt la...ralit dorang tgk buku tu..

kaklong said...

mahal tak buku tu anie?

aanie said...

@Kakzakie

ooo flash card....ok gak tu..

aanie said...

@azam

mekasih..:)

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

a'ah...yg ni sesuai tak ek?

abahnya xnak potong..huhu....

aanie said...

@fieda

entah la...harapkan air tangki je tu kot....

tu la kan...suke tengok...:)

aanie said...

@kaklong

harga dia rm12.90...mahal jugak la..kekeke...

ajumohit said...

Amboi rajin Adam membaca ye, mmg seronok nak ajar bila diorg dh pandai tengok buku mm ni kan aanie, eh Ada bau org x mandi ye? Kekekeke

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

bagus didik dari kecil suka kan buku...mcm my adam every nite kena baca bed nite story....x smpi habis dah lena ngeeee

eB ezrin said...

aerish & aed suker kyk buku. hu3

LYAfrina said...

bgusnya... sememangnya...nk didik anak mulaka dr kecik.. biar biasa dia dgn buku kan...

adam nmpk kusyuk tgk gambar2 kat buku tu yer,,moga berjaya yer syg

Qhaifa Nur said...

dari kecil dah diasuh...senang tau

Salina@IbuAqil said...

Amboi!!!
Tekunnya dia..
Skrg ina pon seronok kalo belikan Aqil buku kerja..
Sbb dia dah pandai nak buat..
X rugi beli.. ;)

wahida said...

rumah aku terlibat nok...huwaaaaaa!!

tapi dah tadah air bertong2 mlm tadi...

cIk JanNah said...

wah adam dapat buku. tak pe kak, mula2 bagi dia tgk gambar nanti besar sikit pandai lah dia baca,.

wan nurul hezrina said...

TAKPER..JANJI DIA TGK KALER2 YANG BOLEH MERANGSANG OTAK DALAM BUKU2 TUH=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby