27 March 2012

PENING itu STRESSED


Masuk rumah baru dah banyak bulan dah…..tapi masih belum berkesempatan nak buat kenduri doa selamat…..dulu ingat nak buat bila dah ada kitchen cabinet…..sebab senang nak masak pape…..


Tapi, kc lak siap bulan 2…..dah alang-alang tu, ingat nak bersekalikan dengan besday adam bulan 3……


Bila bulan 3 yang ditunggu-tunggu lak ada banyak masalah lak…..takde orang nak tolong, mak ayah jauh……tak cukup kakitangan….nak masak sendiri tak reti….dalam kuantiti yang banyak lak tu….setakat nak masak untuk kami 3 beranak boleh la….nak catering? Kos tuh…..


Tetiba stress balik…..ari tu dah tak fikir sangat dah sebab dah give-up…. sebelum ni dah beberapa kali postponed…..kata nak buat, tapi tak dapat buat jugak…benda ni kena buat jugak….selagi tak buat, selagi tu la hati aku tak lega, fikiran aku tak clear dari memikirkannya…..nak tak nak kena buat jugak…..


Ini baru kenduri yang simple je…..belum lagi kenduri kawin adam…tak biasa memang macam ni…..

13 org syg adam:

azam said...

lambat lagi kenduri kawin adam tu...HAHAHA

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

jgn stress..

just buat jamuan kecil-kecilan dh cukup..yg penting doa selamatnya :)

kaklong said...

panggil kaklong tolong masak kan...
ngehngehngehhhh...!

*azni* said...

a'ah,betul ckp rina tu..jgn stress2 dear..buat kenduri kecil-kecilan je..yg penting niat nak buat doa selamat tu tercapai..kalau still takleh wat bln ni postpone dulu..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

jangan stress nanti adalah masa yang sesuai tue...

fiza said...

Jgn stress2...nnt adalah rezeki nak buat kenduri tu.

ajumohit said...

Jgn tensen2 aanie, wat simple2 je nanti, yg penting majlis itu diberkati ;)

Rtp Farra Arisha said...

mungkin belum tiba lagi waktunya yang sesuai to held kenduri doa selamat. insha-Allah, luruskan niat, everything can be settled as well as possible. :)

cIk JanNah said...

jgn stress sis. semoga dipermudahkan urusan. ameen

Izan Ishak said...

betul kata cik betty tu aanie... apa kata buat majlis kesyukuran ringkas2 aje. takmo stress2 tau!

eB ezrin said...

boleh tuh insyaallah :)

MamaYatie said...

anie,saya sampai skrg tak terbuat,masalah yg sama la ni..huhu..tp insyallah this year nak buat jugak la..mintak tolong rakan2 mesyuarat tingkap la :p

d_LA said...

lerrr...srh la mcsal dtg msk..beliau terer..hehe..tp dah jmput aku tu mknanya dh settle la kan..aku kan ketapi local..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby