08 September 2011

Adam yang dah besar


 
Kat umah PIL dan umah aku kat kelantan, adam asyik la nak berkepit je dengan mama dia ni.....orang lain nak amik pun tak nak.....kalau dah duduk dengan dia, tak boleh nak bangun ke mana-mana dah....kalau bangun je, mesti nak nangis....adoi, macam mana la mama nak buat keje sayang ooi....bukan susah nak buat keje je...nak g toilet pun susah....takkan nak hangkut dengan adam sekali masuk toilet....huhuhu....kamu sangat-sangat menguji kesabaran mama ni....

Mungkin la jugak adam tak biasa duk umah lain selain umah kita dan nursery....

Bila balik umah sendiri baru la adam boleh main-main sendiri.....boleh nampak keselesaan dia di rumah sendiri walaupun rumah tu tak la sebesar mana dengan perabot tunggang-langgang......

Tapi, yang sayunya bila hantar adam ke nursery, dia dah pandai menangis nak ikut mama.....mungkin dia masih teringat masa kat kampung kot....hmmmm....:(

Terdengar perbualan antara encek suami dan sepupunya....kata sepupunya, anak sulung memang macam ni...tak nak dengan orang....bila dia ada adik, ok la....adik dia pun tak de la macam ni nanti.....huhu...ye ke??? nak kena bagi adik kat adam la ni?? 


P/s: Terima kasih pada yang mendoakan arwah atuk saya.....arwah dah selamat dikebumikan semalam.....

P/s lagi: Gambar raya belum transfer lagi....jadi, cerita raya terpaksa ditangguh lagi...huhu....



14 org syg adam:

ajumohit said...

Betul aanie, dpt adik baru ok hihihi... So Amacam?? Wah Adam bakal dpt adik ;)

syawalsimpsons said...

adam mmg nampak besar dah...mmm...kasut pun sama ngan syawal je...mana songkok adam...aunty soya nak amik gambar ni..kui..kui...kui

Huda said...

encem adam dh beso :) ade betul kut statement tu..husna la ni dh ok dgn org2 lain sekelilingnya..

bujal X said...

ui~~sampin londeh sangat tu~~haha~~

d_LA said...

disha pun sama gak..dia dah kenal mak ayah dia dah..aku dah buat entry raya, dah upload kat FB pun..hehe..esok kan aku nk g kl, so kene buat arini gak

MamaYatie said...

yer la aanie..anak saya dulu gitu juga..bila dah ada adik terus ok sbb ckp kat selalu, along tolong jaga adik tau..Mama nak buat...heheee

Kakzakie said...

Kalau dah besar memang pun dah waktunya adam punya adik...:)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

hensem adam...cik jue suka awak..

Ila said...

lain plak dgn faiz..semua org dia ok...sampaikan org hairan bila kata dia cuma tinggal berdua ngan mamanya...agaknya faiz dah bosan tgk muka mamanya...hehehe

Myra Jay said...

Comel Adam berbaju Melayu.. :)

Amiizaa2001 said...

comelnya adam....:):)


selamat hari raya buat ann+family...kiss buat adam yg tomei2 berbaju melayu:)

kaklong said...

tak der maknanya...
anak kaklong yg last tu,thn lepas lagi teruk...tak mahu lepas dari kaklong,nak bt keja memang la tak dapat,nak makan lagi susah...budak2 ni kadang2 ada seriua dia...:(

MARIA LIZA said...

Cutenye Adam pakai baju melayu..takpe biasalah budak2 bila nengok ramai sgt orang dia jadi tak keruan la tu...bila dah ada adik dia akan lebih berdikari...

Liza said...

Comel jer Adam bersampin...

Eh, mmg kena ada adik lah Adam tu.. dah besar.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby