29 September 2011

Open house kami

Assalamualaikum.....

Actually ni open house umah mertua kat bentong....umah kami sendiri belum ada rezeki lebih lagi nak buat open house.....entri ni sambungan dari entri lepas..entri tu ada kat sini dan sini.....balik je dari Port Dickson, kami terus bersiap ke bentong....dapat rasakan la jauh jugak perjalanan tu sebab biasanya kami bertolak dari kl tak terasa sangat jauhnya....tambahan lagi sepanjang perjalanan tu hujan turun dengan lebatnya....dalam hati risau gak sebab nampak ada beberapa kemalangan kat highway tu.....huhu....

Sampai bentong, MIL suruh kami bawak adam ke klinik sebab nampak teruk sangat dah semputnya....kami ke Klinik Kiru...hehe..tak sangka aju pun tahu klinik ni...femes kau Kiru...bila dah kena nebulizer baru la ok sikit semput adam....


Malam.....


 Memandangkan FIL baru balik dari Papua New Guinea, maka kami dapat sehelai baju sorang.....jadi malam tu kami semua satu family pakai baju brand yang sama.....hehe....tapi tak sempat la nak bergambar bersama sebab sibuk melayan tetamu....


Antara menu yang dihidangkan.....semuanya MIL aku yang masak kecuali lemang dan sate la....MIL aku ni masak sorang je ni...mak aku ni memang pro la bab masak-memasak ni....kejap je kalau dia masak.....dia penah bagitahu aku memasak ni KACANG je.....hah, kacang?? huhu......baekkkk.....


sate paling terbaeeeekkkk....order 600 cucuk , licinnnn.....aku sorang pun dah berapa cucuk..sambil hidang, sambil ngap....hehehe.....


budak ni paling suka makan sate....tengok la tu....huhu....risau gak dia makan camtu.....


 tengok la tu....layan habessss....


nyum nyum....kiri kanan makanan....


antara tetamu-tetamu yang hadir.....jiran-jiran je ni....

 dalam umah....


luar umah....

Dan....tengah malam tu jugak kami balik kl sebab esoknya keje....kalau ikutkan malas nak balik sebab penat dan mengantuk yang amat.....

17 org syg adam:

azam said...

woh....sate, terbaik....

suka...tapi xajak pun

Myra Jay said...

Amboi sedapnya Adam makan sate :)

bujal X said...

mriah nya~~he~~lawa baju papua~

Qhaifa Nur said...

wah..wah ramainya jemputan

satay tu yang dok ingat2 ni..

Salina@IbuAqil said...

Fuyo!!!!!!!!! Menu dia.. Nyummy2!!!

syawalsimpsons said...

sedapnyer adam makan...nak sikit...

sahromnasrudin said...

cucuk sate tue jgn buang..leh jadi penunjuk ketika kita baca al-quran....

Alin Marlini said...

sate itu tidak akan pernah tinggal..hehehe

kaklong said...

anak2 kaklong pun suka sate...:)

Ila said...

sedapnya adam makan sate ek...nyummm

Huda said...

sedap tu..jeles tgk adam makan sate :)

Ekmi Rabat said...

satey tu mmg nampak sedap!

eB ezrin said...

wah asyikkkkkkkkk :)
ps: gambor dh send :)

ajumohit said...

Amboi kemain sedapnya ngunyah sate si Adam tu hihi, patahkan yg tajam depan lidi tu okla aanie, takut tcucuk mulut si tomey tu hihi

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

bukan main meriah lagi...

Liza said...

Mesti sedap sate tu sampai Adam makan tak pandang belakang dah..

~iz~ said...

laksa ngan satay yg x tahan tu...tergoda diwatnya..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby