12 September 2011

Cerita raya kami

Dah 2 minggu beraya, tapi ni baru nak cite...sebelum aku lupa dan mood beraya dah hilang, baik aku cite dulu.....nanti mood raya dah habis, tunggu la raya tahun depan baru aku cite...hohoho....kejam sokmo.....

Hari raya pertama kami beraya kat umah PIL di bentong....sehari sebelum raya baru kami balik sebab nak elak jalan jammed dan nak shopping raya dulu....

Raya tahun ni tak terasa sangat beraya.....bukan sebab beraya umah mertua, tapi sebab tak dengar takbir raya masa pagi raya tuh......sebab umah PIL ni kat area taman, masjid lak agak jauh...jadi, tak dengar la takbir raya kat masjid....kalau kat kampung aku, masjid dekat je dengan rumah....malam raya pun dah kedengaran takbir raya dah...baru lah semangat nak raya.....indahnya beraya di desa.....uhuk.....

Jom layan gambar.....^_^


 kenapa baju aku tak sama???
actually aku dah beli baju tu dan memang nak pakai raya pertama......
baju melayu adam pun dah beli matching dengan baju aku....
tapi, encek suami lak tak jumpa baju melayu matching dengan baju kitorang.....(yang tak tahan tu nak gak cari tone yang betul-betul sama.....kaler dekat-dekat pun tak nak...adeihhh...fengsannnn....)

last-last, dia belasah je beli baju biru ni.....
disebabkan nak matching gak dengan adam, dia sanggup beli baju biru untuk adam...
maka, baju aku la tak matching...huhuhuh......
boleh gak baca kat sini dan sini.....(gigihnya saya!!!)

 anak bapak......orang kata adam ni fotostat muka abah dia....huhuhu....habis, part mama yang mana????



 mana songkok adam ni????



 apa la yang nak dijeritkan tuuu.....



mainan 1 bakul....sempat lagi nak main...nasib baik sepupu adam, danny tu kecik lagi...tak pandai nak main lagi....walaupun kecik lagi, tapi sebaya....beza 9 bulan je.....



suami: mana bini aku ni???? taknak tolong aku pakaikan samping ni ke???? tak nampak ke aku terkial-kial ni???
isteri: ya ampun.....bini mu ini tak pandai nak pakaikan.....lain kali pakai la samping yang ada butang macam adam punya samping tuuu....hahaha.....



salam dengan MIL....FIL takde sebab keje kat oversea...tak dapat balik beraya...huhu....hanya ada kami 1 family, adik encek suami 1 family dan mak je.....



 mintak ampun bang......^_^



 family adik encek suami.....



 time ni nak pegi beraya umah atuk.....kali terakhir jumpa atuk sebelum atuk meninggal......
favourite adam la tu main stereng kete pas tu sembur-sembur air wiper.....
 aku lak sibuk nak try kasut baru....hahaha....layankan aje.....^_^

30 org syg adam:

Ila said...

comeynya adam berbaju melayu biru ek..ape nak buat kan,anak lelaki mesti nak matching baju ngan papa dia...hehehe..tunggu gegirl plak nanti

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

aduh mcm mana mama adam nie jauh sangat kalernya...huhuhu gigih betul pak dia sanggup tue nak matching ngan anak nya

akiratoriza said...

nak jugak Adam pakai baju raya, anak saya yg bernama adam jugak langsung taknak pakai baju melayu, smapin n songkok yg sy beli utk raya taun nih... keciwa sungguh.. jadinya gambar di pagi raya tiada baju melayu..

syawalsimpsons said...

mmm....adam photostat muka abah dier...rasanyer ikut muka aanie ada la...kikiki...

MARIA LIZA said...

ni kira tema carca marba lah ye???

MamaYatie said...

yer la aanie, kat kg saya pun seawal 5 pg dah dengar takbir raya dr maahad tahfiz dekat umah..mood raya betul2 tur..

adam muka campur2, mata mama, hidung & mulut ayah..hehee

Salina@IbuAqil said...

nape si ayah x belikan baju utk si ibu supaya match.. hikhikhik apapun yg pntg family potret.. comel.. ;)

Bui Junaidi said...

next year tempah jer..beli kain sepasang lepas tu htr kedai..mcm baju2 bui tu semua bui htr kedai jer..sebab tu sedondon-dondon..hehehe

ajumohit said...

hehhehe mcm2 citer raya ye, seronok baca, suke tgk gmbr cium pipi tu, kalau hubby kita mmg takmo la dia, pemalu konon

eB ezrin said...

len2 kolor eh?

sahromnasrudin said...

pic yg last tue sape yg snap pic heheheee

azam said...

alah....xmatch dgn mama dia??

kite bersusah payah cari baju nak match.....last² beli last minute je

azam said...

grill mahal la sekarang.....kena survey betul²

aanie said...

@Ila

hehehe..nanti buat team lak....gegirl sama ngn mama..boboy sama ngn abah...:)

aanie said...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

tu la...x pasal2 x sedondon lagi raya ni....huhu..

aanie said...

@akiratoriza

la ye ke...ruginya...adam sy ni sb selalu puji dia time pakai baju melayu ni...bila dah kena puji, perasan la lebih ini budak..haha...time tido pun nak pakai sampin...

aanie said...

@syawalsimpsons

huhuhu...^_^

aanie said...

@MARIA LIZA

hahaha...memang pun...

aanie said...

@MamaYatie

kan?? kat kampung best....hehe...betul..campur2 sebenarnya...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

tu la kan...sepatutnya kena beli 1 lagi baju raya utk mama jugak kan...

Ijah EmoTemo said...

comel adam! dah besar dah dia. hihi.

hahaha nk tergelak baca nota kaki akak yg suruh hubby akak beli sampin mcm adam ekekekek

aanie said...

@Bui Junaidi

tu la, tempah baju baru la sedondon-dondon...tgk la, projek next year lak..

aanie said...

@ajumohit

hehe, yeke....kita pun malu gak...tapi x kesah la..dah raya..lagipun depan family je...hehe...

aanie said...

@eB ezrin

a'ah...huhu...:(

aanie said...

@sahromnasrudin

abah dia la...sape lagi....:)

aanie said...

@azam

kita pun bersusah payah gak tu cari yg match..tp dah x jumpa nak buat camne..huhu....

aanie said...

@azam

ooo..ok...time kasih...

d_LA said...

tahun dpn pakai sedondon yer..cari awal2..aku suka tgk yg pakai sedondon ni..comey je..adam mmg hensem la..geram aku

Huda said...

encemla adam:) meriah rayanya aanie :)

Myra Jay said...

Ok pe biru + merah.. kira matching gakler :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby