06 September 2011

Sebelum raya

Ni cerita sebelum raya.....cerita raya coming soon la...gambar tak copy lagi...huhu...

Kami balik umah PIL sehari sebelum raya sebabnya nak habiskan sisa-sisa hari dengan shopping raya memandangkan baju melayu encek suami belum beli lagi.....

Hari sabtu sebelum raya tu kami ke Aeon Bukit Tinggi....walaupun agak jauh, tapi aku suka datang sini kalau betul-betul nak shopping kat jusco sebab jusco kat sini besar.....syokk...dapat la beli beberapa baju raya adam...puas hati..^_^ tahun lepas pun aku shopping raya kat sini gak....

Hari ahad lak kami ke jalan tar lagiiii.....cari baju melayu encek suami....aduh, cerewetnya mengalahkan aku....nak gak tone kaler yang betul-betul sama dengan baju melayu adam.....kesudahannya tengok la nanti entri raya aku sama ada sedondon ke colourful...huhu...

Hari isnin sehari sebelum raya lak sempat lagi kami ke sunway pyramid sebelum bertolak balik umah PIL....sebabnya nak cari kasut/selipar raya aku lak....selipar yang ada sekarang amatlah buruk...itu pun lepas gak aku pakai g keje...huhu....punye la susah aku nak cari selipar sekarang...banyak yang tak memenuhi citarasa aku....last-last sangkut kat bata lak....dah berzaman kot tak beli kasut bata....ingat bata, ingat kasut sekolah.....

Tapi, masa aku g beraya kat umah kawan aku kat kampung, aku lupa lak nak pakai kasut raya.....tapi tersarung lak selipar buruk sampaikan ada seseorang tu perasan...wakaka...maluuuuu...seseorang tu ialah seorang blogger...nak tahu sape, tunggu la entrinya ye....hehe.....


Jemput makan udang masak petai ni dulu ye....nyum nyum.....



22 org syg adam:

syawalsimpsons said...

yummy..sedapnyer..nak sikit aanie...

ajumohit said...

Dap2nya aanie!!!! Pos la skit nk rasa hihi... Takpe nnti beli slipar baru tau, saya pon gitu, syg nk buang pkila smpi hancur

d_LA said...

aku ke yg tegur tu?maybe terspontan kot sbb aku pun dh lupe aku tegur camne....hahaha..

Myra Jay said...

Sedapnyer sambal udang petai.. :-)


Sapalah blogger bertuah tu ye kak..heheee

Amy Syaquena said...

ya allah sodapnya dearrr, fav amy tue...

aanie said...

@syawalsimpsons

hehe...dah licin pun...masak 1 kuali, habis licin...

aanie said...

@ajumohit

tu la, selagi boleh pakai, pakai je la kan...hehe..

aanie said...

@d_LA

hahaha....xde hal la...gurau2...

aanie said...

@Myra Jay

hehe, memang bertuah blogger tersebut...:)

aanie said...

@Amy Syaquena

nasib baik dah raya kan?? kalau x, meleleh air liur semua....hehe...

Cik Puan Zura said...

wehhhhh sedapnya....
terliur sudah....

Ila said...

bila nak citer pasal raya ni...heheh

eB ezrin said...

huwaaaaa, eB poser tau.. hu3

sahromnasrudin said...

dah stat pose enam ke?? selamat berpuasa enam ya..

aanie said...

@Cik Puan Zura

sy pun still rasa sedapnya udang tu walaupun dah habis 1 kuali...^_^

aanie said...

@Ila

hehe, cite raya tunggguuu....:)

aanie said...

@eB ezrin

eh, alamak....sorii eb...ampunnnnn...

aanie said...

@sahromnasrudin

huwaaa...belum lagiii...insya-Allah....

Aku Ibu Muda said...

petaiiiii...miss u :)

::NureeN:: said...

nureen x mkn petai.. hehheh ;p
ramei ckp sedap tp x pernah try pon mkn..

Huda said...

sedapnye udang sambal petai ni :)
aanie, hubby huda keje tnb..la ni mmg bz sbb musim mesin berhenti, depa tungkus lumusla chek kut mana ada rosak..tp kalau bukan time mesin berhenti keje macam biase je :)

.izzati liyana. said...

ade jugak laki yang cerewet pilih baju raya ye? hehe. selalu ala kadar je. nampak sedap ye sambal udang tu. kecur air liur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby