20 September 2011

Raya sakan

 Assalamualaikum.....

Seronok betul cuti 3 hari ni.....opssss, korang je cuti 3 hari...aku 4 hari...kekeke.....fuhhhh, sakan berjalan....penuh jadual aku weekend lepas....

Hari jumaat kami duk umah je....petang tu baru kami keluar pegi mydin usj sebab nak beli dvd player...yahuuuu!!! (dah berapa lama dah tak tengok dvd)...akhirnya malam tadi dapat la aku tengok cite hantu kak limah balik rumah.....jangan gelak ye...malu ai....hahaha....

Kat mydin kami jumpa pelakon Erry Putra....dia buat persembahan apa ntah.....hensem gak dia ni...Kenchana Dewi pun ada gak...


 Gambar tak clear sebab pakai henset cap mahal je.....nak DSLR!!!  dah habis zoom dah tuh....nak g dekat-dekat kan adam duk dalam troli...nanti kan sibuk nak amik gambar, adam ntah ke mana....huhu...


Hari sabtu lak kami pegi bloggers potluck....tapi, atas sebab-sebab tertentu, kami just beraya kat umah eB je ari tu..nanti la story.....tunggu eb upload gambar kami dulu la...aku tak keluarkan kamera pun....pakai dslr eb jek....hehehe...

Balik dari umah eb, kami terus bertolak ke umah abang aku kat Port Dickson sebab dia buat BBQ untuk geng-geng moto dia....sampai je umah dia, tengok senyap je...rupa-rupanya dia buat kat tepi pantai...hehe....tu la, datang nak makan je...

Dapat la kami bermalam kat umah dia jap....esoknya pagi-pagi lagi (ahad) kami dah bersiap nak g Teluk Kemang.....dari rumah abang aku tu tak la jauh sangat ke TK tu.....syok betul tengok pantai.....huuu...i loikeeee....alaaa...gambar tak transfer lagi...nanti la story....

Tengahari tu jugak kami balik bentong sebab umah PIL buat makan-makan.....FIL suruh balik gak sebab dia nak beraya dengan semua anak-anak dan cucu-cucunya...sebab masa raya ari tu dia tak de....soooo, jom ke bentong lakkkkk.....

Tapi petang tu kami ke pekan karak bawak adam ke klinik sebab semput....huhu....first time masuk pekan karak....jauh gak dalam 20 minit dari bentong....huhu....nak masuk karak tu macam takut je sebab teringat filem Karak tu....huhu...

Tengah malam tu baru kami balik.....sampai dah tertidur-tidur aku kat dalam kete....penaaatttt sangat....esoknya terus EL sebab tak larat plus adam pun tak sihat lagi...

Ingatkan semalam boleh la rehat, tapi PIL lak datang KL nak pegi beraya rumah mak uda kat shah alam....aku pun join la sama ke sana....huhu....sakan berjalan....


Sekian laporan weekend saya....


Time kasih sudi baca cite tak semenggah ni sampai habis.....^_^


14 org syg adam:

azam said...

wah seronok betul....beraya sakan ni...

dah nak habis syawal dah

ajumohit said...

Huhuhu mmg sakan beraya ni aanie, sampai Adam pon semput, Aju klu nk balik pahang mmg ikut karak tu, pegi klinik kiru ke kru tu ke? Hihi

gadis kepastian said...

wah mmg sakan la beraya 2....

aanie said...

@azam

selagi tak habis syawal...hehe...

aanie said...

@ajumohit

sblm ni adam mmg batuk..tp makin teruk lak...

aju, a'ah, klinik kiru....hahaha..pemes rupanya klinik tu...

aanie said...

@gadis kepastian

a'ah, hehe...:)

Salina@IbuAqil said...

Humboi2!!! Jalan sakan dia.. Bestnya cuti 4 hari!!!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

sy pon weekend haritu penuh dgn raya-raya tp x sesibuk raya mama adam nih hehe..karak skang dah x gerun cam dulu kut ek..

Huda said...

mmg sakan ni aanie :) xpe, adam gak hepi dpt bnyk duit raya :)

Kakzakie said...

Bila lagi nak berjalan aanie kalau bukan masa musim raya ini. Lagi bila dah ada keluarga dua pihak mesti bertambah saudara...

sahromnasrudin said...

PD ke bentong dalam maa sehari??? hebat abg drive huhuhuhuh...jauh tue.....

eB ezrin said...

yeah, eB publish ari khamis :)

Qhaifa Nur said...

salam singgah

mmg raya sakan ni..

dah follow jom follow back
qhaifanurin.blogspot.com

d_LA said...

gune duit nuffnang ke bli dvd player tu..hehe..aku pun ngidam dslr gak neh..grrrrrr....
mmg sakan rrr raya kamu ni aanie..best2.

aku bz + xde mood nak update sbb bz terlampau..kehkehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby