13 September 2011

Breakfast time cuti

Time cuti boleh la masak breakfast (itupun kalau rajin)....kalau hari keje tak dapek la den nak masak.....bangun pun dah pukul berapa kan.....nak mandi, nak siapkan adam, nak mekaaaapppp bagai.....^_^

Biasanya kitorang beli roti canai je dekat rumah kitorang ni.....tapi, nak menunggunya hazaaaabb sebab terlalu ramai orang.....roti canai kat situ memang terbaekkk la....sedap...

Ni breakfast yang aku buat ahad lepas.....breakfast merangkap alas perut sebelum g birthday party anak member aku.....kena alas perut dulu supaya tak makan banyak sangat kat umah orang...maklumlah, perut besar....malu la nak tambah-tambah kat umah orang.....wakaka.....


bubur kacang hijau......
first time buat ni.....mintak resepi dari mak je....
mak cakap letak itu ini, try je terus jadi...yahuuu...bangga mak.....^_^

tapi kan, adam tak nak makan pun bubur ni....
bagi je, dia geleng-geleng kepala....
selalunya pantang tengok makanan, "nak, nak"
dia nampak pelik kot bubur ni....huhu....



Lepas tu, rasa macam lapar lagi je.....uhuk....
Tanya encek suami nak makan lagi tak??
Dia kata tak nak....tapi aku kata macam nak masak bihun goreng je sebab kesian adam tak makan lagi (guna alasan adam tu yang tak tahan)....
Dia kata masak je la....


Siaaapppp.......

Bihun goreng....
tak senonoh betul snap dalam kuali je....
ni antara makanan yang aku pandai masak.....
kalau orang datang umah, aku reti masak ni je....
kalau nampak macam sedap, jemput la datang umah....mihun goreng je yang ada....^_^


Dalam aku duk sibuk-sibuk masak tu, nak tahu apa adam buat????
Pandang-pandang je belakang, tengok adam.......



zzzzzzzzzz.....
kesian anak mama ni.....penat ye tunggu mama masak......sampai tertidur kat tepi dapur....huhu..sayuuuuu.....
dah la tido beralaskan tin jajan mister potato je......
mana abah ni????

21 org syg adam:

ajumohit said...

alahai ciannya adam, penat tggu maknya masak ye hihi, siap bleh lena atas tin potato tu hiks hiks hiks,

aanie, aju gi sogo hari sabtu jugak, kul 12.30 mcm tu, lengang kan sogo, seronok mengukur tapak kat sana hahahhaha...

Huda said...

hehehe..sian adam :) biase mmg gitu, maknye masak, anak terpaksa wat hal sendiri..la ni lukman dhpandai..dia akan nangis sekuat hati suh angkat dia..

azam said...

sedap nih...home made.....

xmacam kat kedai.

bujal X said...

sarapan bubur kacang~~canggih betul! keh keh~

gadis kepastian said...

alahai tomeinya...hehe penat kot main sampai tertidow 2..

Myra Jay said...

Kesiannya Adam, smpai tertidoq menunggu makanan baru :-)

Nanti myra nak p rumak la, nmpak cam sedap je bihun goreng tu.. tapi tak tau la bila berkesempatan.. :)

akiratoriza said...

asal blh jew si Adam tu tido yerkk... hihihi... ngantuk sgt lah tu smpaikan tak blh nk tgu mama dia siap msk dl...

aanie said...

@ajumohit

ooo ye ke?? kita pegi malam...tp mmg lengang la..pasar mlm pun xde org...xyah nak berhimpit2...

aanie said...

@Huda

hehe...sama gak ngn adam...sibuk suruh angkat sb nak jenguk apa yg kita masak...aanie buat dono je..malas nak layan....

aanie said...

@azam

hahaha....home made x semestinya sedap....tp blh la setakat nak mkn 2 org...

aanie said...

@bujal X

hehe..tu la, biasanya org buat mkn petang kan?? belasah je la...

aanie said...

@gadis kepastian

penat menangis suruh angkat...tp mamanya buat dono je...hehe...

aanie said...

@Myra Jay

hehe, jemput datang...tp sedap ke tak, xtahu la...:)

aanie said...

@akiratoriza

tu la...nak buat camne, subuh lagi dah bangun kejut mama....huhu....

eysha_zal said...

sian tecik tido tgu ibu die masak.. comey2 :)

eysha_zal said...

sian tecik tido tgu ibu die masak.. comey2 :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

alahai kesian si kecik tidur tunggu mama lama sangat....

eB ezrin said...

sdpnyyer. alahai comelnyer tido kat c2 ;p

MamaYatie said...

adam...ciannya...mesti mama dia kejut dia bangun awal sngt ni...heheee

d_LA said...

cit..mu buat aku lapar weh..
cian adam, smpai gitu skali terlentok..huhu..
aku ternanti-nanti cite raya mu neh..
cepatlah update..

Princess Nur said...

alahai sian adam tu hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby