22 September 2011

Bercanda di pasiran pantai

Assalamualaikum......

Korang suka pantai tak?? aku memang suka pantai....walaupun tak mandi, tapi aku suka tengok pantai....cantik...luas pandangan....besarnya kuasa Allah dan betapa kerdilnya diri ini....

Hari sabtu malam kami ke PD....abang aku buat bbq untuk geng-geng motor dia...aku saje la join sekaki sebab teringin sangat nak makan bbq...teringin bukan bermakna mengidam....^_^


adam yang blur....kat mana lak mama bawak ni......


 orang kuat.....adik aku dan kakak ipar aku.....


orang yang tak berapa kuat sebab datang-datang je dah boleh makan...kekeke....


BBQ ayam madu (kot).....


keciknya adam nak dibandingkan dengan paklang dia tuh....wakaka.....


motor-motor yang beratur panjang......^_^



Esoknya lak kami ke Teluk Kemang....sebab dah lama tak g sana....last masa aku pregnantkan adam.....
 
gambar lama.....hohoho..bersih lagi muka aku time ni.....sejak guna produk tuuuuut, teruk dah muka aku.......haippp, bukan salah produk, tapi salah sendiri yang malas nak cuci muka....


Ni first time adam jejak kaki kat pantai.....nak tengok gak dia takut ke tak dengan ombak.....
Kalau mama dia masa kecik dulu takut ombak.....kekeke....

belum apa-apa lagi dah pegang abah kuat-kuat.....


tumpang banana boat jap....orang tu tengah buang air yang kat dalam bot tu....tapi risau gak, kang tetiba dia hidupkan enjin terus jalan, huhu..menangis berlagu pilu la mama.....


nangis nak datang kat mama......takut letewwww...


lepak dulu la deh adam....sebelum ombak datang......jeng jeng jeng ~ ~ ~


wakaka....lariiikkkkkk.......


alololo...siannya dia....takut ombak...


 ok dah..tak mau kacau adam dah.....


kami.....love my family so much....^_^


P/s: Next time nak datang lagi.....yeay!!! nak bagi adam main pasir lak.....lupa nak bawak toys dia.....lori pasir...kuikuikui......


26 org syg adam:

ajumohit said...

Ngape mama tak join mandi? Mama pon takut kan??? Kui kui kui.... Bestnya Adam mandi laut, dpt Lori pasir lg sronokla dia

syawalsimpsons said...

syawal tak takut ombak...siap nak ke depan lagi..tp adam mmg kelakar la...

sahromnasrudin said...

tak bawa lois lane adam sekali ke??? hehehheee

Kakzakie said...

Biar takut dari yg terlalu berani kerana bimbang terjadi yg tidak diingini ketika kita leka seketika...

Cutelah adam...:)

amiey lee said...

wahhhh aanie kta memang suka makan bbq tepi pantai rasa heaven sesagttt huhuhu

azam said...

ayam bakar........terbaiklah

seronoknya main pasir

εïз mummyHaza εïз said...

best mandi laut kan, tapi haza pun cam mama gak xmandi laut.. tengok2 & jadi mak guard jek dr tepi pantai.. :)

Salina@IbuAqil said...

weeeee!! bestnya dear pantai.. Ina x suka mandi laut tp suka duduk tepi2 pantai tu.. Tgk air laut tgk ombak datang.. Seluas mata memandang.. Kat sini yang dekat Teluk Batik area Lumut je lah.. :)

MARIA LIZA said...

apa ni Adam..tak hero la camni takut dgn air ombak

eB ezrin said...

ari tuh nk ajak aanie join skali BBQ. tapi aanie nyer lagik best.. tepi pantai :)

::NureeN:: said...

sronok tgk main pasir tue.. dh lama x jejak kaki kat pantai.. ellesya asyik dok ajak ja lately ni

Bui Junaidi said...

bui pernah dtg teluk kemang ni tp x mandi..posing ambil gambar jer..hehe

Myra Jay said...

Kesiannye Adam takut ombak.. :-)

aanie said...

@ajumohit

x bawak baju la...sebab pagi dah mandi..malas nak mandi lagi..kekeke...

aanie said...

@syawalsimpsons

wah, bagus syawal...blh la bawak g pantai..

aanie said...

@sahromnasrudin

lois lane tengah beradu kat umah dia..hehe...

aanie said...

@Kakzakie

betul gak kan kakak...
time kasih...:)

aanie said...

@amiey lee

syok kan?? bunyi ombak...angin tepi pantai..wah..:)

aanie said...

@azam

terbaekk..kalau ada sotong ke udang ke mesti lagi best....

aanie said...

@εïз mummyHaza εïз

em, tu la....bagi je anak2 yg mandi dgn ayah dia kan??

aanie said...

@Salina@IbuAqil

duduk kat tepi pantai pun dah rasa syok kan?? teluk batik cantik tak? mesti tak tercemar lagi kan??

aanie said...

@MARIA LIZA

tu la pasal...gelak sakan kami tgk dia....

aanie said...

@eB ezrin

ye ke...xpe la...lain kali ye...ari tu pun masa singkat sgt nak berkejar ke pd..hehe....

aanie said...

@::NureeN::

bawak la dia g pantai...mesti dia suka sgt....

aanie said...

@Bui Junaidi

aanie pun penah mandi sekali je kat sini....

aanie said...

@Myra Jay

hahaha....saje mainkan dia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby