08 September 2011

Drogba vs Rooney

Malam tadi kat astro ada tayang cite Drogba dan Rooney ni.....aku ingatkan cite pasal dua pemain bola ni....macam biografi ke apa..tapi bila tengok info rupa-rupanya cite lawak yang dilakonkan oleh Johan dan Zizan Raja Lawak.....bila dah dua orang ni yang berlakon, dah tentu-tentu lah cite lawak kan...


Gambar ambil kat sini


Cerita ni mengisahkan Johan (peminat Drogba dari Chelsea) dan Zizan (peminat Rooney dari Manchester United) yang sangat meminati Liga Perdana Inggeris (EPL)...mereka menyimpan angan-angan untuk pergi ke London menyaksikan pasukan mereka secara live.....

Mereka telah menubuhkan Tabung EPL dengan melakukan bermacam-macam kerja.....setelah 10 tahun mengumpul duit, mereka berjaya juga ke london tapi tak dapat tengok perlawanan secara live juga sebab tiket dah habis......

Di london juga, mereka terpaksa menubuhkan Tabung Balik Malaysia pula bila mereka terlepas flight gara-gara tertidur.....

Tapi last cite tu macam tergantung.....sedar-sedar, eh?? dah habis???

Cerita ni sumpah kelakar.....aku tengok pun memang tak tahan gelak macam nak pecah perut...adoi...good job Jozan....


P/s: Aku tak minat EPL tapi aku ada baju Lampard (Chelsea)...boleh gituuu???

9 org syg adam:

syawalsimpsons said...

nak tengok la....biasa la...kata peminat tegar mail lambung N acai ni...kikikiki,.,,

- abdul hadi abdul muti - said...

owh..cerita da 3 kali tayang tapi still tak tengok lagi

eB ezrin said...

yes, musti tgk :)

Cute MuM said...

tak sempat nak tgk habis masa raya haritue.. semalam pulak keluar.. tue yang tak dapat tgk..
walaupon tgk sekejap..tapi dah pecah perut tengok diorang..lawak..

Ijah EmoTemo said...

ijah tgk citer ni. mmg kelakar sgt ahahah. terutama si johan tu , ada je ayat kelakar dia ekekeke

d_LA said...

aku pnh tgk iklan dia tp time raya xdan nk layan tv neh..tp bdk2 ni ckp mmg klakar..tp astro biase mesti ada ulangan kan..hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hai..ila jawab sini jela..tq jenguk blog ila.. ila beli umah area kajang...

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

sahromnasrudin said...

minat liverpool...go the reds huhuhhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby