28 September 2011

Follower ciput

Assalamualaikum....

Masa join segmen Jom Tambah Follower semalam banyak feedback yang aku dapat bila aku kata follower aku ciput je....hehe...antaranya ialah.....





Bagus la korang ni....bagi aku idea nak buat entri untuk hari ni...hehe...mekasih uollss....

Tujuan aku buat entri ni bukanlah nak menjawab, tapi untuk menerangkan perkara yang bermain di fikiran aku selama ni....bagi aku, angka 675 tu masih sedikit memandangkan aku dah berblog secara aktif (aktif la sangat) selama hampir 2 tahun.....kalau nak dibandingkan dengan blogger baru yang baru bukak blog 2 bulan, tapi follower dia dah beribu riban......

Tapi aku sedar, memang tak boleh nak buat perbandingan dengan diorang pun sebab entri diorang gempak, bukan setakat bercerita pasal berapa kali kau makan mekdi, berapa kali kau makan kepsi kan....

Ramai yang kata jumlah follower tak penting....yang penting, jumlah orang yang masuk blog kita dan jumlah komen yang kita dapat untuk setiap entri.....itu terpulang pada pendapat masing-masing.....tiada yang betul dan tiada yang salah.....

Pendapat anda pula???


P/s: Tetiba jadi entri serius lak.....haha, belasah jer...

16 org syg adam:

azam said...

hehehe...saya lagi ciput....
xsempat nak join yang baru...hehehe

Anamarza said...

Pada saya yg penting ukhuwah yang terjalin dari berblog ni (^_-)

Cute MuM said...

dah lama jugak aanie berblogkan..
bagi uyun, bilangan follower tak penting, tapi readers yang penting.. diorang akan datang baca entri dan kadang2 komen tue lagi seronok..

syawalsimpsons said...

sue tak kesah...pun janji ada...

ZanaNordin said...

bayk lerrr tu....
zana nyer followr lagi ler sikit...separuh dari follower awak

Ila said...

hehehe..bagi aku yg penting jumlah orang yg setia masuk blog kita...follower penting gak tapi bukan perkara utamalah

Kakzakie said...

Kakak tak kisah ciput-miput aanie...kakak berblog tuk sukakan hati aje...

ajumohit said...

follower ramai tak penting aanie, yg penting hubungan sesama kita, tp kalau tgk org lain follower lebih seribu terasa jugak kerdil diri ini hahahah..tp follower aanie ramai tuuu

eB ezrin said...

stuju ngan cute mum... sbb walopn eB berblog dh msk 2 thn... tapi follower ciput gaks... yg bestnyer yg msk n comment... 30 org tiap2 hari.. tuh la kwn2 eB :)

fiza said...

Follower ramai adalah satu bonus. Yang penting readers & comment. Klo follower ribu riban, tapi yg komen setakat 10 org, buat apa kan.

Kalau follow & rajin komen lagi best ☺☺

MARIA LIZA said...

aanie: betul ckp Uyun tu..Maria setuju..Maria tak pernah kisah pun ada follower ke takde...Buat blog ni untuk kepuasan diri sendiri...

sahromnasrudin said...

pendapatan saya tak seberapa..bersyukur la dapat memberi makanan kami sekeluarga heheheee

Huda said...

x rmi xpe..xdela pening nk usha sume :) hehehe...huda pun suspen sapela yg duk bace blog huda ni hari2 kan..

Ekmi Rabat said...

akak, saya dh jadi salah sorang follower so jgn sedey sbb follower ciput yea :)

Salina@IbuAqil said...

saya sokong!!!!!!!!!!! cukup sekadar ada yg sudi membaca tinggalkan komen pun dah cukup kn.. ;)

Aku DaN SeSuAtU said...

singgah sat naa

http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/09/segmen-jom-tambah-follower.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby