30 September 2011

Kalau binatang ada facebook, agak-agak apa status mereka?

NYAMUK : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah…
CICAK : isteriku tersepit pintu
KUCING BETINA: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”
AYAM : Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...
NYAMUK: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa
KUCING JANTAN: Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!
BABI : Aku bengang btol la...die gi pijak taik kucing tapi nama aku yang disebutnye...wei bro! len kali siasat dlu la sape yang berak kt depan umah kaw...tension2..
 
P/s:  Copy kat fb kawan.....hehe....lawak di hari jumaat....

Jom cashout duit Nuffnang!!!

Assalamualaikum....

Dah hujung bulan ni....sebelum aku terlupa, baik aku cash out dulu.....nanti kang kena tunggu hujung bulan depan lak....lambat....



Jumlahnya tak lah banyak, tapi Alhamdulillah lebih sedikit dari cash out yang pertama.....syukur Alhamdulillah.....rezeki, banyak ke sedikit ke tetap kena bersyukur....betul tak?? huhu....


BE yang terkumpul dari tahun lepas....hohoho....


Alhamdulillah, BE Digi dan Standard Chartered paling tinggi jumlah yang dapat kumpul.....BE yang lain-lain tu, paham-paham je lah....huhu....tapi tu pun jenuh gak nak dapat tu....memang bernilai la setiap sen yang dapat dari Nuffnang ni......

Jutaan time kasih buat pengiklan-pengiklan dan Nuffnang yang baekkk hati sebab sudi bagi BE kat blog mama adam ni.....*mmmuahh....*wink...

Dan..tak lupa juga buat yang sudi bertandang ke blog mama adam ni sebab tanpa anda tak dapek la den nak cash out.....hanya Allah je yang mampu membalas jasa kalian....

29 September 2011

Open house kami

Assalamualaikum.....

Actually ni open house umah mertua kat bentong....umah kami sendiri belum ada rezeki lebih lagi nak buat open house.....entri ni sambungan dari entri lepas..entri tu ada kat sini dan sini.....balik je dari Port Dickson, kami terus bersiap ke bentong....dapat rasakan la jauh jugak perjalanan tu sebab biasanya kami bertolak dari kl tak terasa sangat jauhnya....tambahan lagi sepanjang perjalanan tu hujan turun dengan lebatnya....dalam hati risau gak sebab nampak ada beberapa kemalangan kat highway tu.....huhu....

Sampai bentong, MIL suruh kami bawak adam ke klinik sebab nampak teruk sangat dah semputnya....kami ke Klinik Kiru...hehe..tak sangka aju pun tahu klinik ni...femes kau Kiru...bila dah kena nebulizer baru la ok sikit semput adam....


Malam.....


 Memandangkan FIL baru balik dari Papua New Guinea, maka kami dapat sehelai baju sorang.....jadi malam tu kami semua satu family pakai baju brand yang sama.....hehe....tapi tak sempat la nak bergambar bersama sebab sibuk melayan tetamu....


Antara menu yang dihidangkan.....semuanya MIL aku yang masak kecuali lemang dan sate la....MIL aku ni masak sorang je ni...mak aku ni memang pro la bab masak-memasak ni....kejap je kalau dia masak.....dia penah bagitahu aku memasak ni KACANG je.....hah, kacang?? huhu......baekkkk.....


sate paling terbaeeeekkkk....order 600 cucuk , licinnnn.....aku sorang pun dah berapa cucuk..sambil hidang, sambil ngap....hehehe.....


budak ni paling suka makan sate....tengok la tu....huhu....risau gak dia makan camtu.....


 tengok la tu....layan habessss....


nyum nyum....kiri kanan makanan....


antara tetamu-tetamu yang hadir.....jiran-jiran je ni....

 dalam umah....


luar umah....

Dan....tengah malam tu jugak kami balik kl sebab esoknya keje....kalau ikutkan malas nak balik sebab penat dan mengantuk yang amat.....

28 September 2011

Follower ciput

Assalamualaikum....

Masa join segmen Jom Tambah Follower semalam banyak feedback yang aku dapat bila aku kata follower aku ciput je....hehe...antaranya ialah.....





Bagus la korang ni....bagi aku idea nak buat entri untuk hari ni...hehe...mekasih uollss....

Tujuan aku buat entri ni bukanlah nak menjawab, tapi untuk menerangkan perkara yang bermain di fikiran aku selama ni....bagi aku, angka 675 tu masih sedikit memandangkan aku dah berblog secara aktif (aktif la sangat) selama hampir 2 tahun.....kalau nak dibandingkan dengan blogger baru yang baru bukak blog 2 bulan, tapi follower dia dah beribu riban......

Tapi aku sedar, memang tak boleh nak buat perbandingan dengan diorang pun sebab entri diorang gempak, bukan setakat bercerita pasal berapa kali kau makan mekdi, berapa kali kau makan kepsi kan....

Ramai yang kata jumlah follower tak penting....yang penting, jumlah orang yang masuk blog kita dan jumlah komen yang kita dapat untuk setiap entri.....itu terpulang pada pendapat masing-masing.....tiada yang betul dan tiada yang salah.....

Pendapat anda pula???


P/s: Tetiba jadi entri serius lak.....haha, belasah jer...

27 September 2011

Jom tambah follower



Jom tambah follower....
Follow suka sama suka kot ni.....
(follower aku ciput je...sob sob...)

Nak join??
Klik banner..

Due:
Jumaat ni


Dear Churp Churp....

Sungguh aku bengang dengan churp churp yang baru ni.....sejak dia tukar design baru ni aku dah tak leh nak view dah aku punye dashboard.....dia keluar blank je...aku dah report kat churp churp...dia pun dah reply emel aku...tapi tak jugak boleh solve problem aku ni....aku rasa dia tak paham kot apa yang aku cakap....aku try nak print screen, tapi tak boleh nak attach file lak....camne ni?? harap-harap churp churp baca la entri aku ni....



Sakit hati lak tengok banyak social seeding dan social sharing yang perlu di share....tapi tak leh nak view....huhuhu....


P/s: Agak-agak churp churp nak baca tak entri aku ni??

Hari yang lemau, tapi dapat BE baru....lagi dapat beg baru....yeay!!!

Hari ni lemau sikit sebab tak sihat....selsema dan batuk....terpaksa jugak datang keje sebab ada banyak keje....semalam agak busy...pagi-pagi lagi dah ada 2 meeting plus ada keje ad-hoc lagi....tengahari lak bersuka-ria kat jamuan raya unit sebelah....unit aku punya jamuan, minggu depan....dah habis raya dah pun...hohoho...


 bff aku sekarang.....pergghhhh, dah naik harga weh...dulu aku beli RM2.40 je..sekarang dah naik sehengget??


Tapiiii, hari yang lemau bertukar ceriaaaaa.....sebabbbbb ada BE baru!!! dah lama kot tak dapat BE....yang masih bertahan setakat ni BE mamil gold tu......amount dia pun agak banyak dari BE aku yang lain....tapi tak sebanyak orang lain yang trafik gila-gila la....sape yang dapat BE mamil gold ni dengan trafik yang menggunung tinggi, confirm dapat buat duit la....


BE Shell Fuelsave.....yeay!!! dutanya si hensem kacak Fahrin Ahmad.....semoga BE ni duk lama-lama sikit la kat sini ye.....




Gambar ni tak de kena mengena dengan BE.....saje gedik nak tayang hadiah pemberian dari encek suami.....dapatnya minggu lepas lagi.....masa dapat tu seronok tak terkata macam nak melompat katak atas dia  <------- melampau.....

Sling bag ni aku dah jumpa masa kat kampung ari tu.....masa tu aku bawak mak aku g shopping kat pasaraya yang baru bukak kat kampung aku tu..... pas tu aku tergedik-gedik la mintak mak aku belanja beg tu (memang tak malu)....tapi mak aku tak kisah pun.....mak ok jerrrr.....^_^... tapi last-last aku tak jadi amik pun....

Datang KL, jumpa lak beg ni kat sogo...pas tu aku pun tergedik-gedik la nak beg ni balik....nasib baik encek suami memahami lalu membelikan beg ni untuk aku...hikhik.....tenkiu abang.....^_^


Ohh, ya.... tenkiu gak untuk Nuffnang sebab bagi BE baru untuk blog ni!! ^_^
Nak lagi boleh??


P/s: Hujung bulan ni nak cash out....dari 2 bulan lepas lagi kot aku cakap nak cash out...tapi asyik terlupa je nak tekan butang tuu....huhu...

22 September 2011

Bercanda di pasiran pantai

Assalamualaikum......

Korang suka pantai tak?? aku memang suka pantai....walaupun tak mandi, tapi aku suka tengok pantai....cantik...luas pandangan....besarnya kuasa Allah dan betapa kerdilnya diri ini....

Hari sabtu malam kami ke PD....abang aku buat bbq untuk geng-geng motor dia...aku saje la join sekaki sebab teringin sangat nak makan bbq...teringin bukan bermakna mengidam....^_^


adam yang blur....kat mana lak mama bawak ni......


 orang kuat.....adik aku dan kakak ipar aku.....


orang yang tak berapa kuat sebab datang-datang je dah boleh makan...kekeke....


BBQ ayam madu (kot).....


keciknya adam nak dibandingkan dengan paklang dia tuh....wakaka.....


motor-motor yang beratur panjang......^_^



Esoknya lak kami ke Teluk Kemang....sebab dah lama tak g sana....last masa aku pregnantkan adam.....
 
gambar lama.....hohoho..bersih lagi muka aku time ni.....sejak guna produk tuuuuut, teruk dah muka aku.......haippp, bukan salah produk, tapi salah sendiri yang malas nak cuci muka....


Ni first time adam jejak kaki kat pantai.....nak tengok gak dia takut ke tak dengan ombak.....
Kalau mama dia masa kecik dulu takut ombak.....kekeke....

belum apa-apa lagi dah pegang abah kuat-kuat.....


tumpang banana boat jap....orang tu tengah buang air yang kat dalam bot tu....tapi risau gak, kang tetiba dia hidupkan enjin terus jalan, huhu..menangis berlagu pilu la mama.....


nangis nak datang kat mama......takut letewwww...


lepak dulu la deh adam....sebelum ombak datang......jeng jeng jeng ~ ~ ~


wakaka....lariiikkkkkk.......


alololo...siannya dia....takut ombak...


 ok dah..tak mau kacau adam dah.....


kami.....love my family so much....^_^


P/s: Next time nak datang lagi.....yeay!!! nak bagi adam main pasir lak.....lupa nak bawak toys dia.....lori pasir...kuikuikui......


21 September 2011

Celebrate besday Disha

Assalamualaikum.....


Minggu lepas kami ke Cheras, umah member sekolah aku sebab nak celebrate besday anak dia, Disha (bakal menantu aku...kekeke)....itu la first time nak memperkenalkan adam dengan disha.....hahaha lagiiii.....

Kami bertolak lewat sikit sebab adam tido...nak tunggu dia bangun dulu....jadinya tak sempat la kami tengok disha potong kek....sampai sana dah ramai member-member aku yang dah datang....seronok lak sebab masing-masing dah lama tak jumpa walaupun duk kl ni je pun....dannnn, aku jumpa Lady dyla lagiiiii....^_^ perghhh, sanggup tu datang dari ganu kite....


dyla, aku cilok gambar ni deh......hehehe....


kami berlima....dyla sorang je dah ada anak...kekeke......



Sessi nak memperkenalkan adam dan disha dengan mertuanya......^_^

adam: mama, tolong!!, adam tak nak!!!! ---grrrrrr...


emmm, ye la.....tukar anak balik....


disha, feeling-feeling sikit..ngehngehngeh.....


mak-mak yang gila-gila.....anak-anak jadi mangsa keadaan....hahaha....


 besar gabak gambar ni...
sori la, dah tak reti nak kecikkan gambar ni....huhuh


Balik dari umah member terus g The Mines sebab nak jumpa adik ipar yang datang kl....dia pun baru balik beraya umah member dia....



 bukti kami ke mines....ngehngehngeh......


  adik ipar sefamily naik bot tu......tapi kami tak naik pun....mahal seh...

 dah penat berjalan, kami berehat sebentar tengok air sambil makan pretzel.....
.

 konon nak nampak effect macam dlsr la tu...tapi hampesssss......sila pegi belajar amik gambar wahai aanie.....


 banyak betul adam makan...habis separuh gak la dia sorang...

  
 sedap sangat la tuuuu...sampai senget-senget mulut kunyah makanan...hehe.....


 before balik, bergambar dulu dengan adik ipar.....


encek suami dan adiknya....
dah macam budak sekolah tengok encek suami bawak beg tuu...kekeke.....
dia tak bagi aku bawak beg tu sebab katanya nampak buruk......huhu.....
yo lah, mak budak mana sesuai bawak beg skolah lagi....huahuahua.....


20 September 2011

Kereta dirompak di highway

Assalamualaikum.....

Semalam masa beraya kat umah mak uda kat shah alam, sempat la dengar MIL dan mak uda bergosip-gosip....ai tadah telinga je la...

Kemudian terkeluar la cite pasal sepupu encek suami (Linda) kena rompak kat Highway Karak....Linda bertolak dari PD dalam perjalanan nak balik umah dia kat bentong....masa tu dia drive sorang-sorang...malam-malam lak tu....

Sebelum sampai kat terowong highway karak tu, tiba-tiba ada 1 kete langgar belakang dia....dia pun keluar la tengok, konon nak g marah orang tu la....sekali tengah leka duk kat belakang tu tiba-tiba salah seorang dari yang langgar tu masuk dalam kete dia terus melarikan kete dia.....

Yang ada kat tangan dia hanyalah henfon sebab time tu dia tengah call member dia.....dia nak g kejar.....mintak tolong...tak de sape pun yang tolong...kemudian ada la satu kete ni berhenti tolong bawak dia g balai polis.....

Perompak tu sempat la guna kad kredit dia buat isi minyak kat sungai buloh (sempat diorang pusing)...diorang isi full tank tu..habis RM200 untuk 2 biji kete...

Rasanya diorang memang dah target kot kete dia sebab dia bawak Honda City...nombor plat baru lak tu.....huhu....tapi alhamdulillah, perompak tu tak apa-apakan dia.....


macam ni kot kete dia......


Bila dengar kejadian camni rasa takut je nak memandu sorang-sorang.....harap-harap dijauhkan la kejadian camni berlaku kat kita....Nauzubillah.....kepada lady driver, berhati-hatilah....


P/s: Kalo camni, camne la nak pakai Mitsubishi Lancer ni????

Raya sakan

 Assalamualaikum.....

Seronok betul cuti 3 hari ni.....opssss, korang je cuti 3 hari...aku 4 hari...kekeke.....fuhhhh, sakan berjalan....penuh jadual aku weekend lepas....

Hari jumaat kami duk umah je....petang tu baru kami keluar pegi mydin usj sebab nak beli dvd player...yahuuuu!!! (dah berapa lama dah tak tengok dvd)...akhirnya malam tadi dapat la aku tengok cite hantu kak limah balik rumah.....jangan gelak ye...malu ai....hahaha....

Kat mydin kami jumpa pelakon Erry Putra....dia buat persembahan apa ntah.....hensem gak dia ni...Kenchana Dewi pun ada gak...


 Gambar tak clear sebab pakai henset cap mahal je.....nak DSLR!!!  dah habis zoom dah tuh....nak g dekat-dekat kan adam duk dalam troli...nanti kan sibuk nak amik gambar, adam ntah ke mana....huhu...


Hari sabtu lak kami pegi bloggers potluck....tapi, atas sebab-sebab tertentu, kami just beraya kat umah eB je ari tu..nanti la story.....tunggu eb upload gambar kami dulu la...aku tak keluarkan kamera pun....pakai dslr eb jek....hehehe...

Balik dari umah eb, kami terus bertolak ke umah abang aku kat Port Dickson sebab dia buat BBQ untuk geng-geng moto dia....sampai je umah dia, tengok senyap je...rupa-rupanya dia buat kat tepi pantai...hehe....tu la, datang nak makan je...

Dapat la kami bermalam kat umah dia jap....esoknya pagi-pagi lagi (ahad) kami dah bersiap nak g Teluk Kemang.....dari rumah abang aku tu tak la jauh sangat ke TK tu.....syok betul tengok pantai.....huuu...i loikeeee....alaaa...gambar tak transfer lagi...nanti la story....

Tengahari tu jugak kami balik bentong sebab umah PIL buat makan-makan.....FIL suruh balik gak sebab dia nak beraya dengan semua anak-anak dan cucu-cucunya...sebab masa raya ari tu dia tak de....soooo, jom ke bentong lakkkkk.....

Tapi petang tu kami ke pekan karak bawak adam ke klinik sebab semput....huhu....first time masuk pekan karak....jauh gak dalam 20 minit dari bentong....huhu....nak masuk karak tu macam takut je sebab teringat filem Karak tu....huhu...

Tengah malam tu baru kami balik.....sampai dah tertidur-tidur aku kat dalam kete....penaaatttt sangat....esoknya terus EL sebab tak larat plus adam pun tak sihat lagi...

Ingatkan semalam boleh la rehat, tapi PIL lak datang KL nak pegi beraya rumah mak uda kat shah alam....aku pun join la sama ke sana....huhu....sakan berjalan....


Sekian laporan weekend saya....


Time kasih sudi baca cite tak semenggah ni sampai habis.....^_^


15 September 2011

Bloggers!! Jom potluck!!

Assalamualaikum.....

Blogger Ten Little Fingers, eB cadang nak buat potluck raya sabtu ni.....sapa-sapa berminat boleh la join...tema santai je...lepak-lepak, borak-borak, makan-makan dan of course la fotoshoot sekali...kata blogger kan.....

Tempat kat Alam Impian, Shah Alam.....aku pun tak pernah ke sana, tapi insya-Allah boleh cari punye....^_^


Sapa-sapa nak join, boleh la inform eB kat blog eB.....the more the merrier kan??


  pinjam gambar eB jap ye.....


Jom la join!!! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby