17 October 2011

Balik sudah bah...

Wah, speaking sabah gitewww.....kekeke...

Assalamualaikum....
Hampir seminggu tak update blog terchenta ni....rindu saya tak?? *muntah.... takpe lah, tapi saya rindu blog ini.....tak tahu kenapa henfon aku tak leh log in blog....tapi bukak fb boleh je...huhu..sian aku....dah la kat sana bosan gile....

Aku rasa macam aku dah kurus sikit la..*muntah lagi....sebab kat sana memang tak selera nak makan....mungkin aku tak biasa dengan masakan sabah....tapi, kat sandakan aku makan banyak sebab kami pegi makan ikan bakar!! yummy.....sangat sedap oke...

Oh ya, lupa nak bagitahu, aku pegi Telupid dan Tongod, Sabah....jauh di pedalaman Sabah....lalu jalan tanah merah, tak de api, tak de air....membuatkan aku bersyukur tinggal di tempat yang selesa ini....huhuhu.....tak tahu mana tongod?? 


 nah...siap map lagi..hehe....

Kat sana lebih kurang macam kat kampung aku je...malam tak hidup...semua duk diam-diam dalam rumah....hehe....tapi, agak bosan la sebab kat sana kul 6 petang pun dah macam malam....mati kutu dibuatnya....pas tu kul 6 pagi dah cerah dah...hehe....aku jadi confius pasal waktu solat....*tak biasa...^_^

Sepanjang kat sana, rindu sangat kat adam...tengok budak-budak je, mesti teringat adam....tapi, adam tak ingat mama pun...huhuhu.....*nangis laju-laju....(kalau adam masih breastfeed lagi mesti adam ingat mama kan? huhu)....

Actually ada cite kelakar dan malu gak la berlaku masa aku naik flight....nanti aku story ye....wakaka....

Aku nak bawak balik rafflesia, tapi member aku suruh aku g panjat Gunung Kinabalu lak.....ciss...

P/s: Nak g melawat rumah korang la.....baca semua entri-entri yang teringgal tu.....huhu....

25 org syg adam:

syawalsimpsons said...

selamat kembali aanie/...

ajumohit said...

wah bawak balik rafflesia ke aanie, kat sana seafood fresh kan, kul 6 ptg dan mcm kul 7 mlm kan aanie...a'ah mesti windu kt adam sgt2, dah jumpe adam semalam mesti melepas windu dendam hehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hiks! adam budak baik dah paham mama dia work

kaklong said...

sebab tu org2 kampung banyak anak,malam2 tak de xtvt lain...sejuk jer....heheheh!!

kasihibu said...

terjangkit sudah bah....
mesti seronok bercuti di tempat orang kan?

Kakzakie said...

Mutiara dalam genggaman itu yg pasti bila balik dari Sabah kan Aanie:)

eB ezrin said...

slamat kembali. nk fm free ;p

wan nurul hezrina said...

selamat kembali annie=)wah seronok berjalan..kurus ker?huhu oklah tuh..nurul tak pernahlagi ke sabah.ingan plannak g taun depan=)adam mesti rindu jugak tuh jgn nanges dulu.huhu

Salina@IbuAqil said...

selamat kembali dear.. hik3!!!!

Cho Zila said...

okler tu dapat jalan2 walaupun tak best ... lagipun jauh perjalanan luas pemandangan... baruler rasa syukur berlebihan....

MamaYatie said...

welcome back! sonot jalan jauh ek...

Cute MuM said...

uyun pergi tawau masa tgh pregnant..
memang tak boleh masuk makanan diorang..
terpaksa makan roti..

aanie said...

@syawalsimpsons

thanx sue...hehe..:)

aanie said...

@ajumohit

hehe..rafflesia x muat kapal terbang la..hehe...memang dah lepas rindu dendam kat adam la..:)

aanie said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

hehe..tp sejak duk ngan abah dia, asyik mengekor abah je la..huhu...

aanie said...

@kaklong

hehe..itu je la hiburan yg diorang ada kan...uhuk..:)

aanie said...

@kasihibu

kalau bercuti xpe gak..ini bekerja..huhu...

aanie said...

@Kakzakie

itu pasti walaupun beli time kedai dah nak tutup..hehe...

aanie said...

@eB ezrin

thanx dear..hehe..:)

aanie said...

@wan nurul hezrina

aanie pun first time ke sabah..hehe...pegi la..jgn lupa ole2 ye..hehe...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

thanx dear...:)

aanie said...

@Cho Zila

bukanlah tak best langsung...pengalaman tuu kan yg best...:)

aanie said...

@MamaYatie

hehe..thanx..sonot beronok-ronok...hehe...

aanie said...

@Cute MuM

kan?? kalau lagi lama mmg blh kurus....tu pun susah nak cari roti yg halal....xyah harap la nak jumpa gardenia..hehe....

d_LA said...

wahhhhh..mu gi sabah..bestnye..nanti cite ye..aku baru nk semangat balik ni..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby