06 October 2011

Nostalgia zaman kanak-kanak ribena

Zaman kanak-kanak dulu paling seronok.....banyak main....aktiviti semua kat luar....budak-budak sekarang main dalam umah je.....PS2, PS3, ipad, komputer, internet dan segala macam lagi la.....dulu mana nak ada benda-benda camni....kalau kat rumah tu ada komputer sebijik pun dah rasa hebat wallaweh.....

Baiklah, mari kita imbau kembali zaman kanak-kanak ribena kita dulu..enjoice.....^_^

pen staedler tu aku suka la.....aku paling menyampah ballpoint tu sebab selalu takde ink....tapi yang kelakarnya kat opis aku ni masih guna lagi pen tu.....haha.....


 hahaha...pembaris tu kalau buat rotan, sakit woo....


 peti ais ni umah aku dulu ada....haha..kenangan betul.....mak aku letak kat umah nenek je sebab tak larat nak angkat bila umah aku banjir ......


selalu berdebar tiap kali konduktor bas datang nak kutip duit tambang......takut tak cukup duit....hehe....


 favourite aku dulu, kini dan selamanya....dulu 10 sen je 1 batang...ari tu jumpa kat jalan tar 5 batang RM1.50....hohoho....dah la tak sedap pun......
abang sate kat kampung aku dah kenal dah kami adik-beradik sebab pelanggan tetap.....kalau balik kampung, mesti dia tanya abang aku kat mane.....hehe....dah lama balik kampung tak jumpa abang sate ni....


 suka gak gula-gula ni....dia macam chewing gum kan?


dulu public phone ni sangat la berguna kan....sekarang pakai handphone je......

 
 takut betul nak tunjuk buku rekod ni kat abah.....mesti kena marah sebab result teruk...mana taknya, dia nak semua A....kalau ada yang merah, habis la....huhu.....dulu BI la yang merah pun..tapi sampai sekarang tak pandai-pandai gak BI....huhu....


 huwaaaaa...rindunya cite Moero Attack ni!!!!legend tul....nak download pun tak de source weh.....tolong la tayang balik...huhu.....


Ada lagi tak yang ingat gambar-gambar kat atas tu?? sesapa yang sezaman dengan aku mesti ingat pasal ni.....nostalgia kan??


P/s: Aku lupa aku amik gambar-gambar ni kat mana....tapi kat fb la....aku dah mintak izin dah nak copy dan dia izinkan cuma tak ingat dari mana sebab dah lama....huhu...

 

22 org syg adam:

kaklong said...

kenangan semua tu..sayang..kaklong tak ada gambar2 retro ni....

kaklong said...

kenangan semua tu..sayang..kaklong tak ada gambar2 retro ni....

azam said...

gam gelembung 888 tu saya suka. Terbaik lah.......hehehe

syawalsimpsons said...

yela teregat zaman dolu kan...

N i e Z a said...

mmg sgt2 nostalgia..suka pen steadler tu..sbb muncungnyer tajam..biler tulis cntik je tulisan..hehehehe..

citer moero attack tu mmg best..sanggup ponteng sekolah semata2 nak tgk citer ni...kekekekke..

bujal X said...

sharpener tu kitorang panggil korek pensel~keh keh~~~

Salina@IbuAqil said...

Aanie, best entry ni.. Memang mengimbas kenangan lama.. Chewing Gum.. Pen stabilo yg badan kuning tu.. Plg best cite mero attack tu.. ;))))))) Cite Flashman x ada?! hik3!!!

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

public phone color kuning paling best...wah rindu zaman dulu....

salam kenal tq follow my blog

p/s::edit kat setting ur profile sebab ai x jumpa ur link blog tadik nasib baik u comment kat blog ai so situ dah link ke sini....

eB ezrin said...

chewing gum tuh ader lg ker eh? tringat manes dier camner.. i lioke :)

fiza said...

Terkenang sudah bila nengok gambar² nih. Memang tetiap petang tunggu citer moero attack nih. Chewing gum tu pon tak nampak dah kat kedai. Satay ikan....sedap. Jarang nampak org jual.

Ijah EmoTemo said...

hee zaman dulu2 mmg byk perkara best meskipun masa tahun 90-an ijah still kecik lg tp ada la yg msh igt2 mainan zaman dulu dgn mknn2 yg murah2 segala hee. syok aje!

aanie said...

@kaklong

tu la, dulu mana nak amik gambar macam skrg ni kan....gambar sy masa kecik dulu pun dah hilang dibawa arus banjir..huhu..sayang...

aanie said...

@azam

ooo nama dia gam gelembung ek..haha..x penah amik tahu pun pasal nama dia sblm ni...tau mkn je...haha....

aanie said...

@syawalsimpsons

nanti blh tunjuk kat anak2..kekeke...

aanie said...

@N i e Z a

haha..tu la..boleh la perasan tulisan cantik kejap kan...

uish, sy x berani nak ponteng sekolah...tp siap berdoa cite ni tukar waktu siaran..kahkahkah..

aanie said...

@bujal X

sy pun panggil korek pensel...hahaha...

aanie said...

@Salina@IbuAqil

ala, x tengok la cite flashman tu..x minat...haha...

aanie said...

@☆*♥L@dy @yU♥*☆

sori x perasan....ari tu setting ada link..xtau la camne leh hilang lak..thanx ek bgtau...dah tukar...

aanie said...

@eB ezrin

x perasan lak ada lagi ke tak....memang manis kan sweet tuh..huhu..

aanie said...

@Ijah EmoTemo

wah, ijah zaman 90an ye..muda lagi tu...

fazrulnoor said...

betul la..ni semua zaman masa kecik n sekolah2 dlu

wan nurul hezrina said...

waaah annie mmg bagus entri retronie..terus nurul teringat masa lampau..public phone tuh tmpt bergayut ngan pakwe masa kat u dulu..hehe..n tiket bas tuh mmg ada kumpul dulu tapi ilang tah kemana..buku rekod ada yang dulu sign sendiri sb takut abah marah result hampeh n oeti aisssss tulung masa bujang dekat2 nak kawen rusakk..sayang barang berharga=)suka entri nie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mama & Abah

Adam Hakeem

Our Baby